Avui us presento una Formatgeria artesana familiar d'Igualada dedicada a l'elaboració de productes làctics des del 1986, La Tossa.
La seva constància i dedicació per la feina ha fet que els seus productes tinguin un "bouquet" molt personal i característic. I és que treballen molt bé el producte partint d'unes bones matèries primeres.
La recollida de la llet la fan directament ells, a petits ramaders i arriben a les seves instal·lacions amb tota la qualitat i rigorositat sanitària, sempre sota la seva supervisió. Això fa que els seus formatges siguin de gran qualitat i exquisits al paladar.
Els productes s'elaboren pel mestre formatger amb tota la dedicació i il·lusió per fer els millors formatges, cosa que queda palesa quan els tastes.
Fan un gran assortiments de formatges, nosaltres hem tingut el privilegi de provar-ne tres:
- Cabra pell florida (tipus Garrotxa)
- Formatge de cabra amb romaní
Es tracta d'un formatge elaborat amb llet de cabra i cobert amb romaní que li proporciona un aroma i gust que s'hi escau bé.
És un formatge molt gustós, intens de sabor i amb un toc dolcet.
Nosaltres l'hem menjat amb pa torrat i amanit amb oli i sal.
- Envellit d'ovella (més de 18 mesos de maduració)
Cal dir que a nosaltres que ens agraden els formatges potents, aquests us puc assegurar que ho són.
El formatge envellit d'ovella l'hem menjat amb unes bones torrades de pa de pagès i així l'hem pogut amb tota la seva intensitat.
En canvi el de cabra de pell florida l'hem posat a l'amanida i li ha donat una gran personalitat, ressaltant els seus matisos.
A cada mos de formatge s'hi nota la mà d'un producte fet de forma artesanal i amb molta dedicació i cura.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
La seva constància i dedicació per la feina ha fet que els seus productes tinguin un "bouquet" molt personal i característic. I és que treballen molt bé el producte partint d'unes bones matèries primeres.
Els productes s'elaboren pel mestre formatger amb tota la dedicació i il·lusió per fer els millors formatges, cosa que queda palesa quan els tastes.
Fan un gran assortiments de formatges, nosaltres hem tingut el privilegi de provar-ne tres:
- Cabra pell florida (tipus Garrotxa)
- Formatge de cabra amb romaní
Es tracta d'un formatge elaborat amb llet de cabra i cobert amb romaní que li proporciona un aroma i gust que s'hi escau bé.
És un formatge molt gustós, intens de sabor i amb un toc dolcet.
Nosaltres l'hem menjat amb pa torrat i amanit amb oli i sal.
- Envellit d'ovella (més de 18 mesos de maduració)
Cal dir que a nosaltres que ens agraden els formatges potents, aquests us puc assegurar que ho són.
El formatge envellit d'ovella l'hem menjat amb unes bones torrades de pa de pagès i així l'hem pogut amb tota la seva intensitat.
En canvi el de cabra de pell florida l'hem posat a l'amanida i li ha donat una gran personalitat, ressaltant els seus matisos.
A cada mos de formatge s'hi nota la mà d'un producte fet de forma artesanal i amb molta dedicació i cura.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario