21/10/19

[#Formatges] La Tossa

Avui us presento una Formatgeria artesana familiar d'Igualada dedicada a l'elaboració de productes làctics des del 1986, La Tossa.


La seva constància i dedicació per la feina ha fet que els seus productes tinguin un "bouquet" molt personal i característic. I és que treballen molt bé el producte partint d'unes bones matèries primeres.


La recollida de la llet la fan directament ells, a petits ramaders i arriben a les seves instal·lacions amb tota la qualitat i rigorositat sanitària, sempre sota la seva supervisió. Això fa que els seus formatges siguin de gran qualitat i exquisits al paladar.

Els productes s'elaboren pel mestre formatger amb tota la dedicació i il·lusió per fer els millors formatges, cosa que queda palesa quan els tastes.

Fan un gran assortiments de formatges, nosaltres hem tingut el privilegi de provar-ne tres:

- Cabra pell florida (tipus Garrotxa)


- Formatge de cabra amb romaní


Es tracta d'un formatge elaborat amb llet de cabra i cobert amb romaní que li proporciona un aroma i gust que s'hi escau bé.


És un formatge molt gustós, intens de sabor i amb un toc dolcet.

Nosaltres l'hem menjat amb pa torrat i amanit amb oli i sal.- Envellit d'ovella (més de 18 mesos de maduració)

Cal dir que a nosaltres que ens agraden els formatges potents, aquests us puc assegurar que ho són.

El formatge envellit d'ovella l'hem menjat amb unes bones torrades de pa de pagès i així l'hem pogut amb tota la seva intensitat.

En canvi el de cabra de pell florida l'hem posat a l'amanida i li ha donat una gran personalitat, ressaltant els seus matisos.


A cada mos de formatge s'hi nota la mà d'un producte fet de forma artesanal i amb molta dedicació i cura.Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario