7/5/19

Recepta de creps

Avui us porto una recepta molt fàcil de fer i segur que agrada a tota la família, la recepta de creps!


Es fan amb un moment i es poden farcir del que es vulguin, verdures, formatges, embotits, carns, peixos, xocolata, melmelades, nata, entre altres.

Nosaltres les hem fet senzilles, de formatge Cheddar, que es fon molt bé, gall d'indi i ou. Anem a veure com es fan :)



Ingrdients per a 4 creps grans:

  • 125 gr. de farina
  • 250 ml de llet
  • 2 ous
  • 1 polsim de sal
  • oli d'oliva verge extra


Posem tots els ingredients en un pot i els passem pel túrmix.
Recomanen que la massa reposi una hora a la nevera. Nosaltres ho hem fet deixant reposar i sense també i el resultat és bo igual.
Pintem la crepera amb oli d'oliva verge extra i hi evoquem una mica de massa de crep, que cobreixi la paella.
Esperem mig minut i afegim els ingredients que vulguem.
L'enrotllem com si fos una truita, amb l'ajuda d'una forquilla o també es poden fer triangles.
Una vegada rossa la servim en un plat i ja ens la podem menjar ben calenteta.

La combinació del formatge fos amb el gall d'indi ja sabeu que està ben bona però amb l'afegit de l'ou encara més, sobretot si el deixem al punt. I el toc d'orenga també hi fa bo.


Ingredients del farciment:

gall d'indi
formatge
1 ou
orenga

Els ingredients s'hi afegeixen abans d'enrotllar-la per tal que es puguin coure un xic o desfer.

Consells de degustació:

Nosaltres hi hem posat orenga però podeu no posar-n'hi o afegir algun altra condiment que us faci més gràcia.
Els ingredients que admet una crep són molts, així que no tingueu por i deixeu volar la imaginació.
A vegades no cal que penseu massa i podeu fer servir ingredients que us hagin sobrat d'algun guisat de carn o peix o verdures.

Nota:

Si us agraden les galetes bretones, és a dir les creps amb farina de sarraí, també podeu canviar la farina de blat per aquesta i us sortiran unes creps més cruixents i amb moltes propietats nutricionals.

Valor calòric:

Les creps en si no són el problema, ja que estan fetes de farina i llet i ous, ingredients molt sans. Lo important aquí és els ingredients que nosaltres hi afegim que sovint són massa greixosos com alguns embotits.
Si optem per verdures i un formatge suau o pollastre amb pebrot i ceba segur que ens sortiran unes creps bonissimes i molt adequades nutricionalment parlant.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario