13/2/19

[#Formatge] @lactics_peralad Formatge Serrat d'ovella

Avui toca post formatger, parlarem del Formatge Madurat de l'Empordà, el Formatge Serrat d'ovella de Làctics Perelada.


Es tracta d'un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d'ovella Lacoune (una raça d'origen francès), fet a partir de llet crua del propi ramat.



És un formatge madurat entre 3 i 6 mesos, madurat en càmera amb un 90% d'humitat i a 14º de temperatura.

El tipus de formatge és extra-gras, concretament té un 45% de matèria grassa.


La seva olor és intensa, al igual que el seu gust, potent i salat.


Presentació:

Peces de 350 gr. i etiquetades amb la numeració de la setmana d'elaboració i nº de peça realitzada.

Consum òptim:

Entre 3 i 4 mesos.

Consells de degustació:

El podem menjar amb una melmelada com de figues o poma. Nosaltres vam optar per presentar-lo amb unes torradetes i una mica de melmelada de figues negres amb nous de macadàmia d'Austràlia i pebre de Jamaica.


El formatge en si ja és molt potent i si el combinem amb una melmelada rebaixem la seva intensitat, quedant un mos més suau i equilibrat.

Maridatge:

Combina molt bé amb un vi blanc jove o amb barrica servit fred.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario