16/1/19

San Simón da Costa

Fa uns mesos els meus pares varen anar a Galícia i ens van dur alguns productes típics de la regió com la Tarta de Santiago i el formatge San Simón da Costa .

Aquest formatge ja l'havíem tastat abans d'un altra formatgeria, però aquest vegada hem provat el de la Formatgeria Fontelas, on no només elaboren el San Simón Da Costa, sinó que també en fan d'altres típics d'aquesta zona de Galícia com la Patela, que és boníssim.



Per a l'elaboració dels seus formatges utilitzen la millor matèria prima, per això només s'abasteixen de llet de la comarca de Terra Chá, on es produeix una de les millors llets de Galícia. El respecte pel mètode tradicional combinat amb les últimes tecnologies i les mans dels seus mestres formatgers fan que el producte final sigui d'una altissima qualitat. El fumat dels seus formatges els segueixen fent com antigament amb fusta de bedoll, sent aquesta la característica més diferenciadora i singular de la D.O.P. San Simón da Costa i D.O.P. San Simón Bufón.

Però si és important la matèria prima i el mètode d'elaboració, no ho és menys la seva curació, a la formatgeria Fontelas mimem els formatges per aconseguir el punt exacte de curació i afinat permetent-los oferir un producte amb un sabor, aroma i presentació acord amb la seva Denominació d'Origen.


Concretament la llet amb la qual elaboren aquest formatge és de vaca rossa gallega, bruna i frisona. Es tracta d'un formatge semicurat de pasta premsada que segueix un procés de curació en un assecador d'un mínim de 30 dies i que posteriorment és fumat amb la fusta de bedoll. Aquest procés artesà de producció li confereix un sabor suau amb matisos de fumat molts pronunciats.

Consells de degustació:

El San Simón da Costa és ideal per servir-lo amb codony.
Podeu presentar-lo en torradetes o amb llesquetes fines de pa, tipus pinxo i també com a postres.


Maridatge:

Marida molt bé amb una garnatxa de l'Empordà ben fresqueta.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario