19/7/17

Amanida freda de mongetes

La llegum és un aliment molt sa que s'hauria de menjar com a mínim un cop per setmana. A l'hivern barrejades amb verdures o guisades ens escalfaran bé i a l'estiu la millor manera de consumir-les és en forma d'amanida. Precisament les llegums admeten molts tipus d'ingredients diferents. A casa som molt partidaris d'idear diferents amanides per a refrescar-nos una mica. Avui us en presento una molt lleugera i fàcil de fer amb ingredients de temporada, com el tomàquet de Montserrat i el cogombre.



Amanida freda de mongetes

Ingredients per a 2 persones:
  • 100 gr. de mongetes petites cuites
  • 2 tomàquets de Montserrat
  • 1 cogombre
  • 2 raves
  • 2 pastanagues
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Elaboració:

Pelem el tomàquet i al tallem a daus petits. Fem el mateix amb el cogombre i amb les pastanagues.
Barregem amb les mongetes i amanim.
Reservem a la nevera.
Servim en un plat bufó i bon profit!


Consells de degustació:

La mateixa amanida es pot fer amb altres llegums com cigrons, llenties, mongets, entre altres.
També hi podríem afegir enciam, advocat, pebrot o alguna altra hortalissa que ens agradi.
Per l'amaniment hem fet la tradicional vinagreta però una salsa amb mostassa també hi queda bé.


Valor nutricional:

És un plat que ens aporta de tot, proteïnes, hidrats de carboni, greixos i fibra, per tant ens serviria com a plat únic. Per completar podríem afegir una peça de fruita d'estiu de postres i tindríem una proposta ben sana i carregada de vitamines i alhora ben fresca.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. La millor manera de menjar llegum a l'estiu! M'agrada!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar