7/7/17

Aperitius amb pasta brick

La pasta bric dóna molt de joc a la cuina. Podem arribar a fer moltes receptes amb ella i presentacions diferents ja que s'adapta a diferents formes que li volem donar. Ens serveix tant per a preparacions salades com dolces.

Nosaltres en aquest cas hem fet algunes cosetes a picar salades i una de dolça.


De salat hem optat per dos farciments diferents, una amb espinacs i formatge de cabra i l'altre amb formatge per fondre, tipus Edam.



Com a dolç l'hem farcit amb pasta d'ametlles i mel.


Ingredients:

  • Pasta bric, unes 4 fulles
  • Espinacs bullits
  • Formatge de cabra
  • Formatge tendre
  • Ametlles senceres
  • Ametlla picada
  • Mel de milflors
  • Mantega

Elaboració:

Tallem els fulles de pasta bric en 4 parts i les disposem en una taula. Hi afegim el farciment que vulguem al centre de cada quadrat i pintem amb mantega fosa l'altre costat per enrotllar i que quedi enganxat. Posem cada rotllet amb la unió cap baix a la safata del forn i pintem els rotllets amb l'ajuda d'un pinzell amb la mantega fosa. Els enfornem a 200ºC amb calor dalt i baix durant uns 15 minuts.


Amb els dolços fem el mateix procediment però amb una farsa elaborada amb ametlla que haurem picat barrejada amb una mica de mel. Els hi donem una altra forma, de triangle en aquest cas i els pintem amb mel i ametlla picada.


Consells de degustació:

Com deiem abans la pasta bric admet molts ingredients diferents. Els farcits poden ser des de verdures fins a marisc, passant per formatges, sobrassada, pernils, entre altres.
I de farsa dolça també hi podem posar festucs, nous (com al Baklava), avellanes, xocolata, cabell d'àngel o el que creiem que ens pot agradar.

Les formes que hi podem fer també poden ser moltes: saquets, cistellets, quadrats, triangles, rotllets o canelons.

Suggerències de presentació:

Podem posar-los com a aperitiu, també com a entrant si en fem un i ben gros o acompanyat d'una amanida o també d'acompanyament a una carn a la planxa.

Si optem per posar-los a les postres, en podem fer varis de petits i amb diferents formes o un de sol per comensal. Us ho deixo a les vostres mans i si en feu i em voleu donar idees vosaltres mateixos!

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios:

  1. Que buenos estos aperitivos, dulces o salados quedan muy buenos la pasta bric.
    Besoss

    ResponderEliminar
  2. És una pasta amb la que no estic gaire acostumada a treballar. Mira, m'has fet venir ganes de fer-ho!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar