10/7/17

Formatge Mahala

Ja sabeu que a casa som molt formatgers. Per això sempre que anem a algun lloc ens fixem amb els formatges de la regió i aquesta vegada, de la nostre escapadeta a Bilbao,  vam portar un formatge basc d'una granja d'un petit poble Leaburu, Guipúscoa.


El diumenge tot passejant vam entrar en una botiga de queviures on hi havia molts productes delicatessen i allà vam veure aquests formatges artesans de granjes properes, així que vam decantar-vos per un formatge de vaca de la formatgeria Mahala. Es veu que abans aquest "baserri", "caserio" en euskera no feien servir la llet pròpia i no va ser fins l'any 1996 que van començar a fer els formatges a partir de la llet produïda a la mateixa formatgeria. Actualment disposen de 50 hectàrees on els animals pasten lliuerement pels seus camps ben cuidats per tal d'originar les millors característiques dels seus productes.
La seva filosofia és produir qualitat i no quantitat.


Aquest formatge està elaborat amb llet fresca de vaca pasteuritzada.
La pasta és de color marfil, compacta i sense ulls.
La seva textura és elàstica, tova, amb una certa humitat i un tacte cremós.
De gust suau i tendre, amb records de llet.
Conté un 45% de matèria grassa.


Consells de degustació:

Combinat amb codony artesà queda deliciós, ja que el seu gust és fi i delicat.
S'ha de conservar a la nevera ben embolicat per tal que no s'assequi un cop obert però ens n'hem d'enrecordar de treure'l una estona abans de consumir-lo per apreciar tot el seu sabor.
També amb un pa de cereals combina bé.


Maridatge:

Amb un vi blanc jove ben fresquet combinaria molt bé.


Fitxa tècnica:

Origen: Leaburu (Guipúscoa)
Pes i forma: fan 3 mides, de 550 gr, d'1 kg o de 1'8 kg, forma cilíndrica
Llet: vaca pasteuritzada
Maduració: de 15 a 45 dies
Classificació: pasta tova, escorça natural
Productor: Mahala


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario