14/7/17

Flam de formatge

A casa som uns ratolinets, ens encanta el formatge i tots els plats que en portin. Sempre si van amb formatge són un plus. Per això avui hem decidit provar de fer uns flams de formatge. Anem a veure'n la recepta que ja veure-ho que és molt senzilla.



Ingredients per a 10 flams:
  • 8 ous
  • 50 gr. de sucre
  • 250 gr. de llet condensada
  • 500 ml de llet sencera
  • 250 gr. de formatge en crema d'untar
  • caramel preparat

Elaboració:

Posem en un bol la llet condensada, la crema de formatge, la llet i el sucre. Ho barregem tot.
Afegim els ous i els batem fins que ens quedi una massa cremosa i amb un xic d'escuma.
Posem el caramel ja fet o el fem nosaltres si tenim paciència al cul dels diferents motlles de flam d'alumini i evoquem la crema anterior.
Els courem al bany Maria, per fer-ho, emplenem una safata del forn amb aigua i la posem a 200ºC fins que l'aigua comenci a bullir.
Tapem els motlles amb paper d'alumini i els posem a la safata del forn durant uns 40 minuts a 200ºC, fins que els flams quedin quallats i lleugerament daurats. Podem provar de punxar-los a veure si el punxó surt net.
Una vegada cuits traiem la safata amb cura ja que l'aigua estarà molt calenta i els deixem refredar al marbre.
Quan estiguin freds els tapem amb paper de film,  i els guardem a la nevera.


Els podem mantenir fins a una setmana.



Consells de degustació:

Són uns flams suaus on es nota força el gust de l'ou. Si el volem més potent de formatge podem canviar la crema de formatge per un altre com mascarpone, mató o el que vulguem nosaltres. Fins i tot hi podríem posar un formatge més fort i sec, tot i que aquí no hi estem acostumats, al nord d'Espanya si que en solem trobar.
Si sou llaminers podeu servir-lo amb una mica de nata o algun culis de maduixa o confitura.
Enlloc de fer diferents flams, podem utilitzar una sola flamera més gran i presentar-lo així.


Valor nutricional:

Es tracta d'unes postres no exageradament caloriques ja que la crema d'untar aporta menys calories que qualssevol altre formatge. A més la proporció de sucre l'hem reduït a la meitat del que si acostuma a posar, ja que no ens calen els sucres refinats, i a més, hi hem posat la llet condensada que ja és prou ensucrada.
L'ou hi aporta proteïna de qualitat, al igual que la llet sencera, tot i que aquí hi afegim greix.
Per menjar el dissabte o diumenge no ens farà cap mal.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario