16/12/16

Botifarres amb bolets i castanyes

A casa ens agraden molt les botifarres, sobretot si són elaborades amb carns magres i tenen un toc picant de pebre.
També ens agraden molt els bolets i les castanyes per això hem decidit cuinar un plat que ho tingui tot, un plat de tardor que t'alegra el dia. És relativament fàcil de cuinar i és boníssim.




Ingredients per a 4 persones:
  • 1 kg. de bolets variats: rovellons, rossinyols i trompetes de la mort
  • 4 botifarres picants
  • 500 gr, de castanyes
  • un got de vi negre
  • oli d'oliva verge extra
  • una picada d'all i julivert
  • sal i pebre
Elaboració:

Primer de tot posem una generosa quantitat d'oli d'oliva verge extra en una cassola per a enrossir les botifarres.
Una vegada rosses, retirem les botifarres i les reservem.
Afegim els bolets a la cassola, prèviament ben nets i tallats petits. Hi incorporem un got de vi i la picada d'all i julivert.
Paral.lelament bullim les castanyes. Una vegada cuites les pelem i les evoquem a la cassola. També afegim les botifarres tallades a rodelles i deixem coure tot. Podem tirar un got d'aigua a la cassola si veiem que ens falta suc. Anem barrejant que s'impregnin els sabors i quan veiem que els bolets ja són cuits apaguem el foc i servim.


Consells de degustació:

És un plat que també es pot fer amb pollastre o amb tot alhora, botifarra i pollastre, ja sigui sencer tallat a trossos petits o aprofitant els seus pernilets, que queden molt tendres.
El fet d'incorporar les castanyes a nosaltres ens hi agrada molt, però podeu no posar-li i en el seu lloc incorporar cebetes d'aquelles petites.


Valor nutricional:

És un plat de diumenge, és a dir d'aquells plats que no pots menjar a diari ja que aporten més calories que un plat de verdura i carn o peix.
Una bona opció seria menjar-lo amb una bona amanida verda per acompanyar, fent-lo servir així de plat únic, ja que amb un sol plat obtenim un bon aport d'hidrats de carboni provinents de les castanyes, proteïna de la carn i els bolets, greixos de l'oli d'oliva verge extra i també fibra dels bolets.
Podríem dir que és un plat complert que ens aporta tot el que el cos necessita.

1 comentario:

  1. Qué plato tan completo y rico!! Viene estupendamente con el frío que estamos teniendo. Besos

    ResponderEliminar