9/12/16

[#Vi] Floresta del Celler Pere Guardiola

L'altre dia vam anar a sopar al restaurant El Trull d'en Francesc a Boadella d'Empordà, concretament vam fer un menú tradició tal i com us explicàvem en aquest post.


Però jo ara no us volia parlar del menjar ni cap plat en concret, sinó del vi que ens van servir, el Floresta, un vi negre amb D.O. Empordà del Celler d'en Pere Guardiola de Capmany, un poble privilegiat amb diversos cellers de molta qualitat.



El Celler Pere Guardiola disposa de diverses hectàrees de vinyes velles on com a nota curiosa destaquen que tenen la documentació que en data la compra d'una vinya que es remunta fins l'any 1871.
Disposen del que en podríem dir quatre games de vi, els Floresta, en les seves varietats de blanc, rosat, negre, negre criança i dos extra anomenats Clos Criança i 3B8, els Joncària amb una varietat blanca i una negra, els Torre de Capmany, on ofereixen dues garnatxes i un moscatell i finalment l'Anhel de l'Empordà amb una varietat rosada i una blanca.


El Floresta està vinificat a partir de 4 varietats de ceps, la Garnatxa, present a moltíssims llocs de Catalunya, i tres varietat més d'origen francès, el Merlot, el Cabernet Sauvignon i el Syrah.

Es tracta d'un vi jove, molt aromàtic amb un gust potent en boca, dolç i gens carregós.
No us sabria dir si té notes de fusta o s'hi podria detectar l'aroma de les fruites del bosc, perquè per afirmar coses així o s'hi ha d'entendre una bona estona o s'ha de tenir esma per ser pedant, el que sí us puc dir, és que ens va agradar molt. Us poso en situació, divendres al vespre, encara clar, amb els últims rajos de sol, vistes privilegiades des de dins el restaurant i comencem un fantàstic àpat del que es preveia un molt bon cap de setmana amb un vi com aquest, bo a l'olfacte, llaminer a la vista i dolç amb un punt astringent final en boca.

En resum, una sorpresa molt agradable que va amenitzar perfectament la vetllada, acompanyant a la perfecció els plats amb què el vam prendre. Fins i tot la meva parella, a qui no si solen agradar massa els vins negres, el va gaudir d'allò més!

No hay comentarios:

Publicar un comentario