14/12/16

.@firaorigens 5ª Fira Origens a Olot

Fira Origens és una fira Agroalimentària on es mostren Productes de Qualitat catalans. Es tracta d'una fira enogastronòmica on els protagonistes són els productors que ofereixen els seus productes per a tastar a canvi de tiquets o comprar-los per casa.


Aquest any se'n fa la cinquena edició i té èxit ja que el visitant pot aprendre a través dels tallers de cuina amb reconeguts cuiners, tastar els millors productes de proximitat i comprar directament al productor.



Nosaltres aquest any hem tastat alguns d'aquests productes com ara els excel.lents formatges de La Xiquella (de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa) combinats amb les melmelades de Can Bech, o l'arròs mar i muntanya fet amb Avi Trias, de Pals, també els magnífics turrons d'Alemany 1879 o el xuixo de foie i poma, que no ens va fer tant el pes.


Totes aquestes delícies es poden provar a canvi d'1, 2 o 3 tiquets que equivalent amb euros, el tiquet surt a 0'25, ja que sis tiquets degustació valen 3 euros.

A més, gentilesa de Visita Granges varem fer un tast al seu estand que consistia en una espècies de mandonguilla de vedella amb cúrcuma, un vaset de brou i un tall de formatge de llet crua d'ovella.


També hi ha una Aula de Tast es fan Maridatges i Tastos guiats de productes a canvi d'un tiquet degustació que costa 1 euro i que es compra a l'entrada del Recinte Firal, on té lloc Origens.

Concretament vam tenir el gust d'assistir al que es va fer de Tast i Presentació dels productes de Taula Mediterrània amb en Pep Nogué presentant i amb els diferents productors explicant cada un del seu tast. Una manera excel·lent de conèixer de primera mà el producte mentre el vas tastant. De fet Taula mediterrània el formen tot un grup d'empreses de perfil semblant que aposten per la qualitat i el saber fer dels seus productes. I precisament en el tast va quedar palès.


Vam començar amb una patata d'Olot farcida d'espinacs i formatge de cabra i combinada amb una melmelada de ceba, boníssima.


Un niguiri d'arròs del Molí de Rafelet amb magret d'ànec poulard de l'Ànec dels Pirineus marcat a la brasa amb un punt de sal.


També d'ells era el foie micuit amb mel de taronger amb pell de taronja que ens va obsequiar Alemany 1879, del Montsec.


Finalment un polvoró d'oli d'oliva verge extra amb ametlla, un gran encert per part de Torclum aquesta delicatessen innovadora. Aquest polvoró s'ha realitzat a partir d'oli Torclum, farina de tapioca, maltodestrina i ametlla garrapinyada.


I ja per acabar ho vàrem fer amb un pastisset de xocolata de masmouse i postres de músic o grana de capellà, amb unes quantes avellanes, ametlles torrades i una figa de Fruits Secs Torra, de València.


Tots els tasts van anar maridats amb Caves Pagès Entrena. Anem a veure'n les diferents varietats que vam tastar:

Cava Brut Nature Pagès Entrena Gran Reserva. Elaborat amb el mètode Champanois amb una criança d'entre 40 i 47 mesos. Elaborat a partir de les varietat de macabeu, xarel·lo i parellada i sense sucres afegits.


Vi blanc Baró de Valls 2015. Celler Pagès Entrena. Es tracta d'un vi jove vinificat únicament a partir de la varietat de xarel·lo.


Cava Brut Nature Gran Reserva 2011 . Celler Pagès Entrena. Etiqueta negra. 30 mesos o més de reserva. 100% nature, sense cap sucre afegit.


Pagès Entrena. Cava Brut Rosat, elaborat a partir de garnatxa i monastrell, amb una criança mínima d'uns 12 mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario