19/12/16

Coca de iogurt amb crocanti

A qui no li agrada la coca? Un bon tros de coca esponjosa ja sigui per esmorzar, per postres o per berenar, és de lo millor que hi ha!

De coques se'n poden fer de molts tipus, la típica de iogurt, amb xocolata, de taronja, de coco. També permet molts acabaments com ara pinyons, poma laminada, xocolata fosa o altres fruits secs com avellanes o ametlla crocanti, com hem fet nosaltres.


L'elaboració d'aquesta coca és molt senzill, se la coneix amb el nom de "coca de iogurt" ja que es fa amb les mesures de l'envàs de iogurt, però també hi ha gent que la nomena del 3, 2, 1, també per les proporcions de l'envàs.

Anem a veure com es fa!



Ingredients:
  • 3 gots de iogurt de farina
  • 2 gots de iogurt de sucre
  • 1 got de iogurt d'oli d'oliva verge extra
  • 3 ous
  • llimona ratllada i una mica del seu suc
  • 1 iogurt natural
  • 1 sobre de llevat
  • ametlla crocanti
Elaboració:

Batem els ous amb el sucre i afegim l'oli, el iogurt, la llimona i el seu suc i barregem. Anem incorporant la farina amb el llevat sense parar de remenar i posem la massa en un motlle per enfornar.
Amb el forn preescalfat la coguem uns 35' minuts a dalt i baix a uns 170ºC. Podem comprovar que estigui cuita clavant'hi un punxó i si aquest surt net, la coca ja estarà.
Servim la coca, una vegada freda o si la serviu tèbia, acabada de fornejar està bonissima.


Consells de degustació:

Si combinem la coca amb un got de llet tindrem un esmorzar ben complert i si la fem de postres, acompanyada amb una garnatxa o moscatell se'ns posarà d'allò més bé.

Valor nutricional:

Podríem alleugerir les calories d'aquesta coca si en lloc dels dos gots de sucre n'hi posem un o bé si la preparem amb algun edulcorant apte per la cocció. Reduir el got d'oli a la meitat també seria una altra opció i fins i tot emprar un iogurt desnatat en la seva elaboració.
No obstant cal dir que encara que la coca sigui un aliment calòric, sempre és una opció molt més sana que qualssevol peça de brioixeria que puguem comprar. Pensem que estem fent servir aliments naturals i sans, com l'oli d'oliva verge extra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario