17/6/16

#Formatge: Testun al Barolo

Ara anem a conèixer un xic més el formatge: Testun al Barolo. Es fa a partir d'una exclussiva i molt original interpretació d'una antiga recepta de formatge italià de muntanya. Aquest formatge prové de Mondovi, província de Cuneo, a Piamonte, a la Itàlia nord-ocidental. En el dialecte local la paraula Testun significa "testarudo" i Barolo són els grans de raïm que el cobreixen.
És un formatge potent originàri de Piamonte i elaborat amb un 80% de llet de vaca i un 20% d'ovella o cabra, les quals pasten lliurement a les muntanyes florides a 2.000 metres sobre el nivell del mar.
Testun al Barolo és un formatge díficil de produir que desprès es deixa madurant un mínim de 5 mesos a la bodega i un altre mes macerant amb raïm.
La seva escorça és natural coberta de raïm premsat de la varietat Nebbiolo, la mateixa que s'empra fer fer el vi Barolo. L'interior del formatge és de color groc palla. L'aroma és intens, amb gustos que varient segons la temporada i l'aliment de les ovelles i les cabres. Podem trobar notes de farigola, regalèssia o fins i tot caramel.
Es cura entre 6 i 8 mesos embolicat amb fullatge i llavors de Nebbiolo, un raïm amb el qual es produeix un dels vins reis d'Itàlia. És un formatge exquisit tal com demostra el seu preu (sobre els 58 euros el kilo).

Consells de degustació: es pot prendre com a postres acompanyat d'un vi dolç.

Nota Curiosa: Els experts de Slow Food li van otorgar el premi al millor formatge "borratxo" d'Itàlia a l'any 1999.

Fitxa tècnica:

Origen: Piamonte, Itàlia
Maduració: mínim 5 mesos
Pes i forma:
Dimensions:
Llet: vaca i ovella o cabra
Productor: Varis


No hay comentarios:

Publicar un comentario