8/6/16

#Formatge: Cantal AOC

Protegit amb la AOC (segell d'identificació francès que indica la identificació geogràfica protegida, l'I.G.P) des del 1956, és l'antecessor de tots els formatges d'Auvernia. S'elabora a través del procés de "cheddaring"(això fa que la textura del formatge sigui més densa), típic de molts dels formatges durs tradicionals anglesos, tot i que aquest és l'únic francès produït amb aquest mètode.
 

El Cantal és un formatge de pasta premsada no cuita fet amb llet crua o pasteuritzada de vaca.
Els trobem en tres maduracions diferents, els joves, els entre-deux i els vells (de gairebé un any a la bodega).
Es tracta d'un dels formatges francesos que se'n produeix més quantitat i a l'hora un dels més coneguts pels francesos.


Característiques: El sabor varía segons l'edat del formatge: un cantal molt madur té un gust fort, mentre que un formatge tendre té un sabor més suau, a fruits secs i llet.

Consells de degustació: Acompanyat d'un vi lleuger i afruitat. També sobre una torrada de pa de sègol, tal com fan ells. I com s'usa més és fer a fer fondues i raclettes.


Fitxa tècnica:

Origen: Auvernia, França
Maduració: òptim al voltant de 3-6 mesos
Pes i forma: 35-45 kg, cílindric
Dimensions: D.35-46 cm, a 35-49 cm.
Llet: Vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis

No hay comentarios:

Publicar un comentario