12/9/14

Nou col-laborador: Sierra Mágina

Avui m'agradria acostar-vos un ingredient present a totes les llars, el rei de la dieta mediterrània, l'oli d'oliva. Ho faré a través de l'oli de Sierra Mágina, un oli verge extra, és a dir, un producte natural, obtingut a través de la molturació mecànica d'olives seleccionades, separades per decantació i posteriorment filtrades. Qualssevol oli que no sigui verge ha passat per una fase de tractament químic en la seva elaboració.

L'oli d'oliva verge extra de la D.O. Sierra Mágina es produeix i s'envasa dintre dels quinze termes municipals que envolten el massís calcàri i muntanyós de Sierra Mágina, amb controls de producció, químics i cata per part dels laboratoris del Consell Regulador, i sense residus.

El Consell garantitza l'origen del producte i que es tracta d'un veritable oli d'oliva verge extra, tant per la seva composició química com per la seva cata.
La Denominació d'Origen exigeix que l'oliva provingui d'oliveres situades a la comarca, i que es molturi i envasi en les entitats inscrites, per tenir la garantía de l'origen Sierra Mágina.
Igualment, es controla que el fruit sigui de l'arbre sa, i que s'entregui en l'almàssera inmediatament després de la seva recol-lecció. Aquestes olives de qualitat han de ser molturades en menys de 48 hores per evitar la pèrdua de qualitat.

La varietat d'oliva predominant és la picual, que presenta una major proporció de components saludables, i dels quals els seus olis mantenen la seva aroma i sabor durant més temps. Un aroma a herba verda, fulla, figuera i tomàquet.

Aquest és el magnífic lot que em van enviar: dues ampolles d'oli d'oliva verge extra que ja tenim ganes de provar i un devantal per cuinar.
Moltissimes gràcies!



No hay comentarios:

Publicar un comentario