14/8/11

Risotto de pollastre i pèsols

Risotto de pollastre amb pèsols
L'altra dia ma mare va fer filets de petxuga de pollastre arrebossat, bonissims. Tot i això en van sobrar! Doncs vaig dir que me'ls enduria cap a casa. Així que vaig pensar, els podriem aprofitar per fer un risotto. I voilà, amb uns quants pèsols, el caldo de pollastre i una ceba de Figueres potxada, vam tenir un risotto bo de debó.

El risotto és un plat típic de la cuina italiana basat en l'arròs. Els risottos provenen del nord d'Itàlia i especialment famós és el risotto milanès. Es troba amb nombroses variants a tota Itàlia però on està més difós és a la part nord. La característica principal és el manteniment del midó que al final de la cocció lliga els grans d'arròs entre ells com si fos una crema.

Generalment els ingredients que es fan servir són la ceba, la mantega o l'oli i el vi blanc. Els altres ingredients acostumen a ser brous vegetals o de peix. Molt sovint es gratina amb formatge i mantega.

Ingredients per a dues persones:

- 2 tasses d'arrós (si pot ser arborio)
- 100 g. de pèsols
- 1 filet de petxuga de pollastre
- nou moscada
- brou de pollastre
- 1 ceba de Figueres
- pebre
- sal
- oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Trinxem la ceba i la posem en una paella amb oli calent. La deixem potxar. Quan estigui cuita hi afegim l'arrós i anem tirant el brou de pollastre en mica en mica. Mentre l'arrós va absorbint el suc l'anem remenant perquè desprengui el seu midó, i així aconseguir la textura del risotto. Quan falti poc perquè estigui l'arrós cuit, hi posem els pèsols, un polsim de sal, pebre i nou moscada. I ja, per acabar, hi afegim la petxuga de pollastre que haurem tallat a tires prèviament.

4 comentarios:

  1. Doncs si que es veu ben bó.
    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. el risotto és una de les receptes més bones que hi ha d'arròs! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets

    ResponderEliminar
  3. M'encanta el risotto i m'agraden molt les receptes d'aprofitament.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponderEliminar
  4. senzill i gustós, i d'aprofitament!! perfecte!

    ResponderEliminar