14/8/11

La importància de la fruita


La fruita és un grup d'aliments indispensable per a la nostra salut i el nostre benestar, en especial per la fibra, les vitamines, els minerals i les substàncies d'acció antioxidant que aporten.


Anem a veure per quines altres raons és important incloure almenys 3 peces de fruita al dia:

  • Alt contingut aquós: més del 80% del pes de la fruita és aigua, cosa que ajuda al nostre organisme a depurar toxines i a mantenir un ronyons sans.
  • Controla el sobrepès: aporta gran quantitat de fibra cosa que li proporciona un alt poder saciant.
  • Prevè les malalties cardiovasculars
  • Ens facilita una gran riquesa en antioxidants
  • Facilita el trànsit intestinal: degut a la fibra que aporta
  • Té un alt poder diurètic: gràcies al seu alt contingut en potassi, mineral que ajuda a treure líquid. Una de les fruites que n'aporta més seria el plàtan.
  • Ajuda a prevenir el càncer de colon, també per efecte de la fibra
  • Proporciona un agradable gust dolç
  • Ens dota d'una gran quantitat de vitamina C, sobretot la fruita cítrica com taronges, mandarines, Kiwis i maduixes, entre les que més abunden al nostre mercat. Seria bo que de les tres peces de fruita que calen menjar al dia una d'elles sigui cítrica per obtenir la vitamina C que el cos necessita diàriament i que tan bé ens anirà per combatre els refredats i ajudar a prevenir-los!
  • Conté un baix contingut en greix, a excepció del coco i l'alvocat, que encara que també són fruites, porten dues variants de greix. El coco, conté greixos dolents (saturats) a diferència de l'alvocat que aporta un tipus de greix molt bo (els greixos monoinsaturats) que ens ajuda a fer baixar el colesterol i a més ens aporta vitamina E, la vitamina antienvelliment per excel.lència.
  • És hipocolesteremiant: ajuda a que el colesterol ingerit durant l'àpat no s'absorbeixi del tot. Per aquesta raó quan fem un àpat ric en greixos és aconsellable menjar una peça de fruita de postres, perquè una part del colesterol ingerit no sigui absorbit pels intestins.
  • En podem gaudir tot l'any: tot i que sempre és millor consumir fruita de temporada ja que és quan té el màxim de vitamines i minerals i quan està més bé de preu, també.
  • Es poden consumir de diferents maneres: en macedònia, en amanides, en decoració de pastissos, en sucs o batuts (amb base de llet)...

No hay comentarios:

Publicar un comentario