5/8/11

Restaurant l'Ou d'Or

Divendres passat, dia previ de l'aniversari del meu xicot vam anar a dinar a cala Flora, conegut així pel nom de la mestressa del Restaurant, que és també una truiteria, l'Ou d'Or.
Restaurant l’Ou d’Or ubicat al centre de Figueres. Molt a prop del museu Dalí. Creat l’any 1981 per Flora Moncanut. Reconegut per el seu encant familiar i pel seu jardí cobert amb vidre on es serveix tot l’any.

Amb un toc clàssic i modern a l’hora. Es tracte d’un servei exclusiu caracteritzat per la seva relació qualitat - preu.

Després de 27 anys de constància i esforç, és un restaurant reconegut i respectat de Figueres. Conegut per les comarques veïnes, Catalunya Nord inclosa.
Consisteix en un menú extens que es renova per complet diàriament. Sempre amb un servei amable, atent i personalitzat.

Es tracta d'un restaurant sense carta. Consisteix  en un menú extens que es renova complert diàriament. Sempre amb un servei amable, atent i personalitzat.

La presentació dels plats és sempre excel.lent, molt ben cuidada i sempre et sorprenen amb algun plat nou.

Nosaltres hi hem anat molts vegades a sopar, l'entorn és molt acollidor, tant si és hivern i menges dins, com si fa caloreta i pots fer-ho a la terrassa, on hi ha una part coberta i una a l'aire lliure.
La disposició de les seves taules i la decoració, tant de les taules, com dels menjadors, crea una atmosfera més íntima i romàntica.

Quant al menjar és excel.lent. Sempre disposes de molts plats interessants, pots triar des d'amanides sorprenents, molt ben presentades i bones fins a una fideuà, plat que no falla mai en el seu menú, i que també és molt bona.

Al ser truiteria, una cosa que no pot faltar són truites, tant de primer plat, com de segon, sempre pots optar-hi, en fan de tot tipus; d'escarxofes, mallorquina, catalana, d'albergínies, de patata... Totes excel.lents, molt ben fetes i individuals.

Els segons també són molt extensos, tant pots triar un bistec a la planxa amb patates com un guisat de vedella amb bolets, passant per peix a la planxa o en salsa.

I de postres també ofereixen una gran varietat. Tenen un carret de postres on pots veure i triar el pastís casolà que més t'agradi. Això sí els pastissos solen ser sempre els mateixos: de xocolata, tiramisú, crema catalana, de gerds... També fan pudding, flam i una mousse de iogurt deliciosa. Sinó et convenç pots demanar gelats de xocolata, maduixa, sorbet de llimona o bescuit glacé amb xocolata calenta. A vegades tenen peres al vi, mató, graseletes de Santa Teresa (si vas pels volts de Setmana Santa) i aquesta última vegada crepes amb gelat de vainilla i xocolata calenta.

Nosaltres vam dinar; unes patates farcides de carn cobertes amb una salsa de formatge, cuixa d'ànec amb graten de patata i la mítica mousse de iogurt, això el meu xicot. Tot i que m'ho va deixar provar tot. Les patates estaven delicioses, el farcit de carn boníssim i amb força salsa, també exquisida. La veritat és que quan les vaig veure tan formoses, per un moment vaig pensar que m'havia equivocat en la meva elecció ;) Però no va ser així, jo em vaig demanar l'amanida de manetes de porc amb tallarines de sípia. Era excel.lent, les manetes es desfeien a la boca, amb la seva textura gelatinosa i amb les tallarines de sípia, ben tendres, una amanida molt original. Molt ben condimentada i amb un fons d'enciam i tomàquet tot picadet, realment una delícia pel paladar. Aquesta no l'havia provat mai.
De segon vaig optar per uns escamarlans fregits, t'oferien 200 g., boníssims també, molt ben cuinats, petits però amb molt bon gust.
Vaig finalitzar l'àpat amb la mousse de iogurt, també, nosaltres en som fans d'aquesta mousse. És molt fina, porta un fons de gerds i un coulis de maduixa a sobre, com a decoració. Sempre acostumo a demanar-la.

La veritat és que és un dels meus restaurants preferits, i des que el va conèixer el meu xicot, també el seu. Ens agrada molt anar-hi, potser perquè hi hem passat molt divendres vespre sopant :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario