6/8/11

Creperie Bretonne de Cotlliure

La Fromagere
Aquest dimecres, tot aprofitant les vacances i el bon temps, vam anar fins a Cotlliure. Està situat a la Catalunya Nord, al municipi del Rosselló i pertany a la regió del Llenguadoc-Rosselló. Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com Matisse, Derain, Chagall, Gris, Braque, Picasso, Dufy i Dalí , entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.Cotlliure és una vila turística situada a la Costa Vermella, limita amb les comunes d'Argelers, Banyuls de la Marenda i Portvendres. Ens havien dit que és un poble de mar preciós, així que vam decidir anar-hi. Realment és paisatgístic, amb el reflex del castell sobre el mar. Hi ha moltíssima gent passejant pels seus carrers, comprant al mercat (si és dia), mirant el castell, i prenent el sol a les cales que tenen.
La Bergere
A més tenen molt restaurants, turístics la majoria. Molts ofereixen menús on de primer plat hi ha les seves anxoves. Altres fan un plat combinat amb patates fregides i musclos. També hi ha pizzeries, on també hi elaboren altres plats; pasta, carns a la planxa, peix, marisc...
Nosaltres vam optar per anar a la Creperie Bretonne, que justament la de Cotlliure n'és la més antiga. Està situada al cor d'aquest poblet i com totes, té el seu encant particular. Decorada també, amb els mítics autobusos vells que s'han recuperat, renovat i transformat en cuines. A part d'objectes també recuperats d'antiquaris i desballestadors d'automòbils o confeccionats per ells mateixos a partir de troballes. Una idea molt original la dels busos, que els associes a records d'infantesa, a l'aventura o a les vacances.
Doncs bé a part de que totes les creperies segueixen la mateixa línia de decoració, tant interior, com exterior, també segueixen la mateixa carta i la mateixa qualitat en les crepes. 
Tot ben asseguts a la seva terrassa, amb vistes al castell, vam degustar dues crepes. Vam fer meitat de Bergere i meitat de Formagere. Boníssimes les dues, ja les havíem provat en moltes altres ocasions, però mai a la primera creperia que van crear :)
Per beure vaig demanar una aigua amb gas i era catalana, em va fer gràcia fotografiar-la també ;)No hay comentarios:

Publicar un comentario