29/7/11

Perquè són irresistibles les patates fregides?


Les patates fregides són irresistibles i això tots ho hem pogut comprovar alguna vegada que no en  volem consumir però comencem amb una i ja no podem parar. Això  té un fonament fisiològic que a continuació t'expliquem, és a dir, et donem la raó per la qual no podem menjar una sola patata fregida.
Pel que sembla, l'arrel d'aquesta conducta és el greix contingut a les patates fregides que desencadena a l'intestí la producció de substàncies anomenades endocanabinoides, que són similars als compostos que contenen drogues com la marihuana.
Aquest efecte del consum de greixos es va comprovar en ratolins i no succeïa davant la ingesta d'hidrats i proteïnes. La secreció d'endocanabinoides condueixen  senyals que provoquen ànsies per continuar consumint aliments grassos, així una vegada que la patata fregida té contacte amb la nostra boca, resulta molt complex menjar-ne una i prou.

Si bé en el futur es pensa utilitzar les dades d'aquesta investigació per crear teràpies que obstrueixin la producció d'endocanabinoides a l'organisme i així, ens permetin controlar la ingesta d'aliments grassos, en l'actualitat, podem emprar aquesta informació al nostre favor per evitar la ànsia per menjar més i més.
És a dir, podem intentar reduir el consum d'aliments amb molts greixos, ja que sabem que ens empenyeran a buscar-ne més i sobretot, hem de posar davant nostre porcions reduïdes dels mateixos, perquè ja sabem que si davant de nosaltres hi ha una bossa de patates fregides no podrem deixar per després la meitat d'aquesta.
Per això, al moment de consumir fregits, pastisseria o altres productes rics en greixos, seria millor portar a la taula el producte en la quantitat que desitgem consumir i no més que això.
D'aquesta manera, ja no haurem de patir l'ànsia per consumir més i les conseqüències de no poder controlar la ingesta a causa d'aquestes substàncies que tant ens impulsen per seguir menjant.

Via | Directe al Paladar


No hay comentarios:

Publicar un comentario