10/7/11

Formatge: Saint-Félicien

Safata de formatges francesos
Avui parlarem d'un formatge francès ja que els meus sogres van anar a Andorra i ens van dur una safata de terrissa amb varis formatges francesos.  És a dir que els propers dies anirem fent cata d'aquestes petites joies franceses :)
I és que França està entrellaçada amb la història del formatge. Es creua al camí de personatges històrics, s'afegeix al paper de la religió i intervé en l'evolució de la ciència. Durant l'ocupació alemana, Winston Churchill va destacar la importància del formatge a França, afirmant que "un país que produeix quasi 360 tipus diferents de formatge no pot morir".
A l'actualitat, una immensa varietat manifesta la creativitat francesa.


Avui hem triat el més gran de la safata, el Saint-Félicien. És un formatge d'escorça natural que es va crear originalment amb llet de cabra, però que ara es fa amb llet de vaca. Es produeix a la zona del Rhône-Alps i és similar al Saint-Marcellin, tot i que una mica més gran.

Saint-Félicien

Característiques: L'escorça és molt tova, arrugada i cremosa, mentre que l'interior varia de ferm a fluid i molt cremós. Presenta un delicat sabor a fruits secs.

França Saint Félicien, Rhône-Alps
Maduració: 2 setmanes
Pes i forma: 200g. rodó
Dimensions: D.12cm a 1cm
Llet: vaca
Classificació: Fresc madurat
Productor: Etoile du Vercors

Cata: és un formatge de gust dolç i cremós. Molt fi al paladar i suau, de gust molt refinat. Té la particularietat que ha estat elaborat a partir de llet crua de vaca i això li dóna un valor afegit, es nota que s'ha fet mitjançant un procés tradicional. I és que aquests formatges s'elaboren amb la intervenció humana en cada etapa del procés de fabricació. Concretament aquest formatge està elaborat amb un 91% de llet crua i la resta és llet pasteuritzada. Conté un 27% de matèria grassa.

Consells de degustació: Treure uns quinze minuts abans de la seva degustació.
És un formatge ideal per a realitzar les primeres cates per a poder tastar gustos més forts posteriorment.

1 comentario:

  1. en prenc bona nota, que demà casualment me'n vaig uns dies a andorra i volia aprofitar per comprar també bons formatges francesos.

    ResponderEliminar