7/7/11

Amanida de pasta

Amanida de pasta
Dissabte, dia calorós i atrafegat així que per dinar: amanida de pasta. És fàcil i ràpida i pot servir com a plat únic, ja que conté tant hidrats de carboni, com greixos i també proteïnes i fibra. És un plat molt complert; ens proporciona energia dels hidrats de la pasta, proteïnes del formatge, la tonyina, el gall d'indi i l'ou de la maionesa, greixos bons de la tonyina i de la maionesa  i les olives i també de la tonyina amb el seu omega 3. També greixos no tan bons del formatge, però es compensa i se'n resta l'absorció per la presència de la fibra de l'enciam i el tomàquet, aquest últim carregat de licopè, un bon antioxidant, sobretot ara a l'estiu, per combatre les radiacions del sol, i, a més, al estar barrejat amb els greixos de la maionesa, com que és un pigment liposoluble, fa que l'absorbim millor.
Si és que a més aquesta amanida té un alt contingut en vitamina E, gracies a l'oli d'oliva, molt antioxidant.

Es pot fer amb varies formes de pasta: espirals o llaços de colors (que sempre fan més goig)...
Nosaltres vam improvitzar, així que vam agafar colzes que teníem del caldo d'hivern :)

La vam acompanyar amb una llesca de pa de motlle artesà ben untada de maionesa
Ingredients per 2 persones:
- 150 g. de pasta en cru
- 1 tomàquet mitjà de Montserrat
- 1/2 cabdell d'enciam
- tacos de formatge, a gust de cadascú
- 2 llesques de gall d'indi natural
- 8 olives rellenes
- 2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc


Preparació:

Es bull la pasta al dente amb un polsim de sal. Es deixa refredar i hi afegim tots els ingredients; el tomàquet tallat a dauets, l'enciam trossejat, els tacos de formatge, el gall d'indi a trossets, les olives partides en quatre, les llaunes de tonyina i el pebre. A continuació s'hi evoca la maionesa casolana, ben senzilla de fer també!
Ens la vam acabar tota :)

Ingredients de la maionesa:

- 1 ou de pagès
- uns 250 ml d'oli d'oliva verge extra

Boníssima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Preparació:

Es tira l'ou al minipimer, hi afegim l'oli i ho batem tot a màxima potència amb el minipimer tocant el cul del recipient i sense moure'l fins que veiem que els ingredients lliguen i  la salsa ja comença a agafar consistència.
Opcionalment a la maionesa també hi podem afegir un raig de llimona o vinagre i/o all, amb aquest últim també és deliciosa!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario