11/7/11

Formatge: Saint-Marcellin

Saint-Marcellin
Aquest formatge pàl·lid i cremós s'ha elaborat en cases i petites granges de la regió de Dauphine des de fa segles. La forma tradicional és amb llet de cabra, però ara quasi tot es fa amb llet de vaca.

Característiques: El gust, la textura i l'aspecte varien, segons el procés de maduració al que és sotmès el formatge: els millors tenen l'escorça de color taronja i són tous per dins. Pot ser dur o cremós, quasi fluid, amb un suau i subtil toc frescor allimonat i olor a fruits secs.

Consells de degustació: Exquisit fet al forn.
Treure'l uns quinze minuts abans de la nevera perquè recuperi la seva suavitat i sabor.


França, Rhône-Alps
Maduració: 2-6 setmanes
Pes i forma: 80g. rodó
Dimensions: D. 7,5cm. a 2,5 cm.
Llet: Vaca o cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Varis

Quant al productor, en el nostre formatge va ser Étoile du Vercors, com amb el de Saint-Félicien.


Cata: És un formatge bastant refinat i suau al paladar. Té la pell fina i blanca i un sabor cremós amb tocs afruitats. De gust és excel.lent, es nota que està elaborat a partir de llet crua sencera de vaca i amb el Know-how dels mestres formatges.Conté un 23% de matèria grassa.

Curiositats: El Saint-Marcellin és el nom del poble del mateix nom, al cor de Vercors. I l'Étoile du Vercors és la marca de referència d'aquest formatge tan apreciat. Es pot identificar fàcilment per la seva etiqueta vermella.

3 comentarios:

  1. Feia dies que no passava per el teu bloc... Conec i m'agrada el Saint Felicien i també el Saint Marcelin... Crec que no estavem connectats per Facebook... Ara m'he fet seguidor Facebook.

    A mi em pots trobar a Facebook com Ricard Sampere Moner i recentment he creat una pàgina que té per nom Grup de Tast Vallès en que el divendes passat vam montar una activitat de formatges blaus i podras veure les fotos.

    Salut!.
    Ricard

    ResponderEliminar
  2. No els coneixia però m'agrada molt el formatge així que moltes gràcies per la recomanació.

    ResponderEliminar
  3. Hola Lidia, bienvenida a nuestro sorteo, me encantan los churros, muy buena elección... al igual que este queso que nos presentas, me encantan los quesos, de vaca, de cabra, curado, fresco...
    Ya te seguimos y te deseamos mucha suerte, vemos cosas muy buenas por ahí, vamos a cotillear un poquito mas.
    Nos vemos
    Besines
    Nieves

    ResponderEliminar