![]() |
Saint-Marcellin |
Característiques: El gust, la textura i l'aspecte varien, segons el procés de maduració al que és sotmès el formatge: els millors tenen l'escorça de color taronja i són tous per dins. Pot ser dur o cremós, quasi fluid, amb un suau i subtil toc frescor allimonat i olor a fruits secs.
Consells de degustació: Exquisit fet al forn.
Treure'l uns quinze minuts abans de la nevera perquè recuperi la seva suavitat i sabor.

França, Rhône-Alps
Maduració: 2-6 setmanes
Pes i forma: 80g. rodó
Dimensions: D. 7,5cm. a 2,5 cm.
Llet: Vaca o cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Varis
Quant al productor, en el nostre formatge va ser Étoile du Vercors, com amb el de Saint-Félicien.
Cata: És un formatge bastant refinat i suau al paladar. Té la pell fina i blanca i un sabor cremós amb tocs afruitats. De gust és excel.lent, es nota que està elaborat a partir de llet crua sencera de vaca i amb el Know-how dels mestres formatges.Conté un 23% de matèria grassa.
Curiositats: El Saint-Marcellin és el nom del poble del mateix nom, al cor de Vercors. I l'Étoile du Vercors és la marca de referència d'aquest formatge tan apreciat. Es pot identificar fàcilment per la seva etiqueta vermella.
Feia dies que no passava per el teu bloc... Conec i m'agrada el Saint Felicien i també el Saint Marcelin... Crec que no estavem connectats per Facebook... Ara m'he fet seguidor Facebook.
ResponderEliminarA mi em pots trobar a Facebook com Ricard Sampere Moner i recentment he creat una pàgina que té per nom Grup de Tast Vallès en que el divendes passat vam montar una activitat de formatges blaus i podras veure les fotos.
Salut!.
Ricard
No els coneixia però m'agrada molt el formatge així que moltes gràcies per la recomanació.
ResponderEliminarHola Lidia, bienvenida a nuestro sorteo, me encantan los churros, muy buena elección... al igual que este queso que nos presentas, me encantan los quesos, de vaca, de cabra, curado, fresco...
ResponderEliminarYa te seguimos y te deseamos mucha suerte, vemos cosas muy buenas por ahí, vamos a cotillear un poquito mas.
Nos vemos
Besines
Nieves