4/8/15

[#Cervesa] @NegraModelo


Nom: Negra Modelo Lager

"Negra Modelo, mejor conocida como 'La crema de la cerveza', es una cerveza tipo Munich con 5.4º de alcohol que ofrece un sabor equilibrado y un delicado aroma a malta oscura, caramelo y lúpulo."

Marca: Negra Modelo
Tipus: Lager (baixa fermentació)
Fabricant: Grupo Modelo Mexico
Origen: Mexico City, Mexico
Fermentació: -
Grau: 5'4%
Ingredients: Aigua, malta negra, llúpol,
Mida: 35.5cl/355ml
Web: http://negramodelo.mx

Aspecte: D'un color marró fosc, similar al café però una mica rebaixat. També pot semblar color ambre fosc.
Aroma: Fort, pronunciat, em va recordar una mica a un caramel, tot i que també es nota força el llúpol.
Gust: Gust dolç a l'inici, però amb regust més amarg després d'empassar.
Cos: Amb cos, consistent, fa escuma tot i buidar-la amb compte.

Comentari: Té un gust potent, però amb un regust persistent més amarg. Més que una rossa, semblaria una doble malta pel gust fort, però amb una baixa graduació. Pel seu nom pensava que es tractava d'una cervesa negra, però segons els seus fabricants, l'etiqueten com a lager (rossa).

La Negra Modelo es una cervesa lager a l'estil de Vienna, ja que va començar-se a produir a Mèxic a l'any 1925 per uns immigrants austríacs.

3/8/15

Pastís de préssec emborratxat

Estem en plena temporada de préssecs i nactarines i són una fruita excel.lent per a menjar per postres però a vegades ens en regalen i com que maduren molt ràpid en tenim un excés. Per solventar el petit problema en podem fer un pastís ben bo i fàcil que de ben segur que agradarà.


Ingredients:

8 préssecs o nactarines o meitat i meitat
115 g. de farina
140 g. de sucre o menys, en funció de la dolçor de la fruita
200 ml de llet
2 ous mitjans
1 gotet de cava Celler Vell Brut
1 sobre de soda El Vesubio


Elaboració:

Primer de tot posem el forn a escalfar.
Reentem bé les préssecs i/o nactarines i les pelem i tallem a daus.
Posem en un bol la farina, el sucre, la llet, els ous, el sobre de llevat, el gotet de cava i els daus de préssec i nactarina.
Batem bé amb el turmix fins que quedi una mescla fina i homogènea.
Evoquem la barrega en un motlle de silicona i enfornem a uns 180ºC dat i baix durant 1 hora aproximadament.
Punxem abans de treure del forn el pastís per veure si està cuit. El traiem del forn i el deixem refredar abans de desmotllar.


Bon profit :)


2/8/15

Arrós de carbassó i xoriç

L'arrós és un altre d'aquells ingredients que es poden cuinar de moltes maneres i ademeten moltes combinacions. A l'estiu fred, en forma d'amanida, entra molt bé però a un bon arrós a la cassola tampoc direm que no :)


Nosaltres hem aprofitat un carbassó gegant que em va donar una ex-companya de feina del seu hort i per donar sabor hi hem afegit xoriç. Anem a veure-ho:


Ingredients per a 2 persones:

2 tasses petites d'arrós
1 carbassó gegant
mig xoriç ibèric
oli d'oliva verge extra
sal i pebre


Elaboració:

Rentem ben net el carbassó i el tallem a daus petits.


El posem a sofregir en una paella amb oli d'oliva i el salpbrem


Paral.lelament bullim l'arrós el temps que indiqui el fabricant, jo el deixo un parell de minuts menys ja que després el courem més amb la barrega.


Afegim el xoriç tallat a dauets i l'arrós bullit.


Barregem tot i emplatem.


1/8/15

[#Cervesa] @Barcelonabeer Cerdos Voladores


Nom: Cerdos Voladores

"Please, enjoy life. Honest made beer. La vida is the happiness. Es tu momento cerveza"

Marca: Barcelona Beer
Tipus: Indian Pale Ale (fermentació alta)
Fabricant: Barcelona Beer Company S.L.
Origen: Barcelona, Catalunya
Fermentació: Alta
Grau: 6%
Ingredients: Aigua (Font del Regàs), malta d'ordi (Pale Ale, Carahell, Crystal), llúpols (Centennial, Amarillo & Cascade) i llevat.
Mida: 33cl
Web: http://www.barcelonabeercompany.com



Aspecte: De color mel fosc, força tèrvola.
Aroma: D'una mena de caramel, amb un punt de dolçor.
Gust: Pronunciat, amb regust amargant de la malta i el característic toc dolç final.
Cos: Força cos i escumosa, amb el toc just de gas.



Comentari: Sembla més aviat un doble malta, de gust fort, és una cervesa amb cos, d'aspecte tèrvol i regust amargant. Cervesa catalana amb un etiquetatge una mica més internacional, escrit en castellà i anglès. Un nom ben curiós per una cervesa artesana del país.



Salut i birres!!

31/7/15

.@Sandwich_Thins Especial gourmet

Avui hem volgut fer alguna cosa diferent aprofitant el bon gust d'aquests pans Thins.
Hem optat per una proposta més sofisticada però alhora senzilla. Ara estan de moda els brunch i amb ells els ous benedict. Nosaltres fa poc vam poder degustar un brunch a Barcelona, perquè només a les ciutats grans tenen èxit aquests tipus de propostes i ja veurem quan dura aquesta. Però vaja, al que anavem, que amb unes gules amb guindilla i ous passats per aigua per tal que no quedi el rovell dur acompanyat amb Thins tens un sopar diferent i exquisit.




Ingredients:


  • 4 pans Thins
  • 4 ous de pagès
  • gules amb guindilla
  • tomàquet de penjar
  • sal


Elaboració:

El més complicat és fer els ous, no per cuinar-los, sinó per encertar exactament els minuts que els hem de deixar a l'olla. Recordem que la gràcia és que la clara qualli però que el rovell ens quedi líquid i així al mossegar-lo et surti tot l'interior groc cap a fora i es combini amb les gules i el pa.
Primer de tot doncs, posarem els ous en una tassa recoberta amb film i els emboliquem.


Mentres posem una olla amb aigua a bullir i quan arrenqui hi evoquem els ous. Anem controlant-los per tal que no ens quedin durs, sinó amb el rovell líquid. Els deixariem uns 5 minuts aproximadament.


Posteriorment els desemboliquem i els posem al cim del pa prèviament torrat i sucat amb tomàquet i sal.


Afegim les gules passades per la paella i reguem amb una mica d'oli de guindilla del mateix envàs on venien les gules.


Les gules normalment es fan amb remenat d'ous però nosaltres hem volgut presentar-la d'una manera diferent, sobretot perquè al menjar-la, l'ou esclati per sobre les gules i es barregin tot els sabors.


30/7/15

Anxoves fregides

Ara estem en època d'anxova, és petitona com a mi m'agrada i amb un bon arrebossat queda deliciosa. Un plat de peix bonissim a l'abast de totes les butxaques.

   
Una recepta molt senzilla de fer, partint d'una anxova fresca de la Costa Brava.

Ingredients per a 4 persones:
  • 3/4 de kilo d'anxova, si en voleu més cap problema, us fareu un fart de fregir però ;)
  • oli d'oliva verge extra
  • farina per arrebossar expres per peix

Elaboració:

Netegem l'anxova traient el cap i la tripa. Amb sort el peixeter ens ho farà.
Rentem l'anxova sota l'aixeta, l'eixuguem amb paper de absorbent de cuina i l'enfarinem. Per agilitzar aquest procès podem agafar una fiambrera, posar-hi farina i tirar-hi les anxoves. Sacsejar que quedin enfarinades per igual i llestos.


Posem una generosa quantitat d'olia d'oliva en una paella i anem fregint-les amb un polsim de sal si es vol. Sense sal també queden bé, ja que són molt gustoses.


Així doncs ja tenim un bon plat de "pescaíto frito"!


29/7/15

.@Sandwich_Thins fem un triplet!

Avui us proposo un sopar ràpid i llaminer, un triplet de thins! És a dir tres pans Thins, que són molt bons i lleugers, només porten 99 calories. Nosaltres hem per emplenar-los diferents, un de llonganissa, un de fuet i un de formatge.


Una deliciosa opció per a fer un bon sopar, ben sucats amb tomàquet de penjar, oli d'oliva verge extra i sal i previament passats pel torrepa. Te'ls post menjar encara tebis i ben farcits d'embotit de qualitat.


Ingredients:

3 pans Thins
tomàquet de penjar
sal
oli d'oliva verge extra
fuet
formatge
llonganissa


Elaboració:

Torrem els pans Thins i el suquem amb el tomàquet, sal i oli. Disposem les llesques dels diferents embotits a dins i ja ho tenim :)


28/7/15

Millorant el pernil dolç

Avui a primera hora del matí, gràcies a la meva Experiència El Graner, he anat al seu Obrador a fer-hi una visita i a triar el següent embotit que elaborarem. El producte que mostrarem aquest mes serà el pernil dolç, que és un ingredient molt versàtil i amb el que es poden cuinar moltes receptes d'estiu perfectes per cuidar la línia.

D'aquí uns dies us explicaré el seu procés d'elaboració, però us avanço en primicia que estem intentant millorar la recepta del pernil dolç. Properament al blog us direm més detalls, no us ho perdeu!