9/9/13

Un arrós negre ben senzill

Quan caldos Aneto va decidir col.laborar al nostre blog, ens va obsequiar amb alguns brics de la seva gamma. Una d'aquestes era per fer arrós negre, així que anem a veure com el faríem amb la seva ajuda:

Ingredients per a 2 persones:

Mig litre del bric Aneto Arrós negre
1 llauna de musclos al natural Calvo
2 tasses mitjanes d'arrós 

Elaboració:

Posem en una paella el brou a bullir. Quan ja estigui ben calent hi evoquem l'arrós i el suc al natural dels musclos i anem remenant. Deixem al foc uns quinze minuts, que veurem que l'arrós ja ha absorbit el caldo. Gairebé al final hi afegim els musclos al natural i remenem tot bé. Apaguem el foc i ja podem servir-lo!

Queda un arrós boníssim i senzill de preparar :)


 

Un altre gelat de iogurt...

... aquesta vegada va ser el dia final de les Fires de la Mare de Déu d'Agost que se celebren a Roses.

Vam fer un dia complert de platja al matí, dinar a casa dels meus pares, per acomiadar-nos de les vacances i, de pas, celebrar el meu pre-aniversari. Aquest any em tocava fer anys a Punta Cana :). Així que ja vaig tenir els meus regalitus uns dies abans. Està molt bé això de celebrar l'aniversari mentre et trobes viatjant, també em va passar a quan vam anar a Egipte, durant el creure pel Nil.

Doncs res que a la tarda, fen t un vol per Roses, vam aprofitar per tastar un gelat de iogurt que oferien al costat d'un restaurant molt bufó que hi ha al Passeig de Santa Margarida.

La terrina de gelat era molt econòmica, la gran costava 2'5 euros i potser hi havia menys toppings que a algunes cadenes de iogurt més conegudes, però no estava gens malament.

El gust del iogurt era amb un toc àcid, tal com m'agrada a mi, i a més t'oferia la possibilitat de triar-lo soft, cosa que de bon grat vam accedir.

De toppings vaig demanar pipes caramelitzades, les quals estaven un xic musties, conguitos de xocolata negre, virutes de xocolata negre i blanca, quadradets de tofee (aquest encara no l'havia vist mai) i boles d'arrós banyades amb xocolata blanca. I de fons portava un xic de salsa de xocolata.

Bona relació qualitat-preu, ja que per aquest preu sovint el gelat és molt més petit i força menys ple.




Uns bombons pel meu Sant

Vam quedar que no celebraríem els sants, perquè entre que són un motiu més religiós i que després ja no saps que regalar les altres dates...


Però aquest anys, he tingut dos molt bons regals, un que ja fa un temps que en tinc, que són unes sandàlies de cunya roses, molt maques, modernes i originals i l'altre rebut el dia del meu Sant a primera hora del matí, una magnífica caixa de bombons del Gluki.

Són uns bombons totalment artesans i que n'hi ha un del l'assortiment que en fan que és el que més m'agrada, el d'avellana. Així que el proper cop crec que menjaré només aquests. Són realment exquisits.


Una xocolata amb llet molt fina i a l'interior, una autèntica crema d'avellanes i xocolata. Té un gust molt encertat i et deixa un flavour intens a aquest fruits sec, indescriptible!!!

Que feliç jo amb la meva caixa de bombons, gràcies guapissim!!!!!!!!!!!!!!!!!

Un gelat al Delicae

Un dia d'aquests d'estiu, concretament el dissabte que celebràvem el meu sant i de pas l'aniversari del meu home, vam dinar al Tagliatella, però enlloc de fer les postres allà, força més cares, tot i que, delicioses, vam fer un gelat de iogurt.

Vam provar el del carrer on treballo, que els amos són molt agradables i ens van servir molt bé.

Dos gelats mitjans de iogurt, molt sana la base, però no tant els toppings;

El meu com a base portava sirop de xocolata amb llet, després el gelat de iogurt i smarties, m&ms, lacasitos de xocolata negre, alguns fideus de xocolata i una mini-oreo. I per acabar de rematar, nocilla i xocolata blanca, que en contacte amb la fredor del gelat, queden solidificats i queda un gelat súper bo.

Després trenques les xocolates que han quedat dures i ja vas trobant el iogurt més àcid amb els toppings xocolatejats triats, per finalment trobar-te el xarop de xocolata amb la resta de gelat de iogurt que queda.

Un petit plaer que tant de gust ve a l'estiu!






30/8/13

Si esteu per Segovia...

no podeu marxar sense provar l'exquisit garrinet i xai que tradicionalment fan en aquesta zona. Cuits al forn de llenya d'una manera artesana que porten fent des de l'any 1987, els trobareu a El Rancho de Aldegüela, a Segòvia. 


Disposen d'una extensa carta amb les especialitats que tan caracteritzen la seva zona, com són el garrinet i el xai cuits al forn de llenya. Per acompanyar un bon vi a triar entre les més de  150 referències de les quals disposen. I ja per culminar un gran menjar, unes postres totalment artesanes que et faran les mil i una delícies.


I al costat del Rancho hi tenen un altre restaurant de menús, tan diari com de cap de setmana, anomenat La Taberna. El menú diari és a 10 euros i el de cap de setmana el tenen per 15. Una excel-lent relació qualitat-preu. Si voleu reservar us assegureu dinar bé. També es pot encarregar pels sopars de divendres i dissabtes.

I per si fos poc, encara disposen d'un altre restaurant, en aquest cas on ofereixen racions que es diu El Bar. Situat a l'entrada de la finca per fer-hi algun vermut abans del dinar acompanyat d'algunes de les seves tapes. No admet reserves.

Després d'un bon àpat que millor que quedar-se a dormir al seu hotel o a la Posada. Un lloc tranquil i bonic on poder descansar i gaudir del paisatge. L' hotel és de quatre estrelles situat en un entorn envoltat de natura i aire pur. És el lloc perfecte si vols fer una escapada romàntica amb la teva parella o si vols passar un cap de setmana gurmet, ja que a més de la seva excel.lent cuina te la pots endur a casa a través de la seva botiga amb productes exquisits.
I si vols fer un bon regal, tenen uns bons regals que segur que faran ben contents a qui regalis poder disfrutar de l'hotel i les seves comoditats, així com poder degustar la seva elaborada cuina.
Un lloc ideal també per a casaments, ja que disposa de gran salons.

Una cosa molt bona que té és que a través de la seva pàgina, a l'apartat d'agenda,  et pots anar informant de les setmanes gastronòmiques que fa la finca així com alguns concerts, entre altres.

Si us decidiu a anar-hi, us deixo la direcció:

Pza Marqués de Lozoya 3
40160 Torrecaballeros (Segovia)
921 401 060

19/8/13

Un bon japonès a Madrid

La cuina japonesa abans era més desconeguda i ara, en canvi, sembla que en mica en mica s'obre camí.
Qui no ha sentit a parlar mai del sushi? O qui no ha menjat encara un tataki de tonyina?
Aquests i altres plats ja s'han introduït a algunes cartes de la nostra gastronomia. No obstant si vols provar de ple la bona cuina japonesa us recomano un restaurant de Madrid, el Fuku.


Allà hi trobarem el mestre japonès Osanay San, amb més de trenta anys d'experiència, ha aportat un nou estil a la tècnica tradicional.

En aquest japonès hi trobarem la tan apreciada carn de Wagyu, una raça bovina originària de la regió de Kobe (Japó). La seva carn destaca per la seva sucositat, tendresa i sabor, gràcies al seu marbrejat de la carn, és a dir, el bon repartiment del greix infiltrat a la carn de forma natural. Una menja apte per a gurmets.


De la seva carta podríem destacar l'Steak tàrtar de Waguy, una forma diferent de menjar aquesta exquisida vedella. Així com també valdria la pena provar alguns dels seus sushis, com el de toro o vieira.

També disposen de menú de migdia i de tot una sèrie de plats que fan les delícies de qualssevol.

I ja per acabar comentar-vos que a cada recepta fa servir ingredients de temporada per tal de donar a cada plat un nou estil, a part d'aprofitar tots els beneficis que obtens de l'aliment quan està en plena temporada.

17/8/13

Marisc per ara a l'estiu

Aquesta època de l'any és la que ve més de gust una bona mariscada. Si esteu per Madrid no us penseu que perquè no tinguin mar no podeu degustar peix i marisc de la costa. Al Barri de Salamanca, concretament a la Marisqueria El Cantábrico, trobareu una bona plantilla dedicada a l'art del marisc i la cervesa.

Aquesta marisqueria fundada l'any 1948 continua sent avui dia una de les millors tavernes per menjar marisc. Cada dia disposen de peix fresc per a la fidel clientela que els visita. I com a reconeixement al seu gran treball ha guanyat diversos premis a la qualitat i a la seva llarga trajectòria com a promotor de peix gallec a Madrid.

Però no tan sols podeu optar pel peix o marisc, sinó que també ofereix llom ibèric, formatge, xoriç ibèric i una extensa carta de vins, sobretot vins blancs, que tan bé van per acompanyar el marisc.

A més, a part de fer un bon àpat, si visiteu aquesta marisqueria podreu apreciar el seu local que encara mostra el vestigi del temps a les seves aixetes platejades de cervesa així com les seves blaves rajoles. Sembla que el temps no hagi passat, des que el seu fundador decidí obrir aquest local anomenat com "El Cantábrico" en honor a la seva dona, nascuda a Santander.

Així doncs ja sabeu si aneu per Madrid feu-hi una visita, segur que en quedareu contents!


16/8/13

Premis Blogs Catalunya 2013

Hola!
aquest any em presento als premis de Blogs Catalunya 2013 i aquest post no és per mostrar-vos cap recepta, sinó per demanar la vostra col·laboració per votar-me! ;)
Si no us fa res i disposeu de 5 minutets i us agrada el meu blog, us agraïria moltíssim que entréssiu a la web del concurs de blogs i em votéssiu.
Com que primer t'has de registrar abans de poder emetre el vot, us deixo una mini guia dels passos que haurieu de seguir per votar-me.
Des d'ara mateix i independentment que em voteu o no, moltíssimes gràcies per seguir-me, mirar el meu blog i tenir la paciència de seguir-me!! :)

El passos a seguir serien:

1. Per votar s'ha de ser membre registrat, per tant, en primer lloc haurieu d'entrar a la seva web:
 - http://www.stic.cat
i premeu sobre el botó 'Registre'. Si us fa mandra emplenar els camps de registre i teniu twitter o facebook, també podeu entrar-hi fent ús de qualsevol de les dues comptes :)

2. Si heu optat pel registre normal, només heu d'emplenar els camps que tinguin un asterisc i al final apretar el botó de 'Registrar'. Després heu de comprovar al vostre correu un mail que us enviaran i clicar a l'enllaç per tal de verificar la vostra compta.

3. Un cop dins la web i us hagueu identificat, heu de buscar l'apartat:
 - Votació Premis Blogs 2013

4. Heu de sel·leccionar la categoria: cuina, gastronomia i enologia i fer click a Votar ara!


5. De tot el llistat de blogs, buscar i sel·leccionar el meu, http://vadeteca.blogspot.com

6. Llavors cliqueu al botó de 'Votar'

7. I ja només queda apretar el botó de confirmació de vot :)


Doncs res, això seria tot!! Moltes gràcies per haver perdut un temps en seguir els diferents passos i fins la propera!! :)