La recepta de les patates "a lo pobre" és típica de la cuina andalusa i tenen aquest nom perquè es preparen amb el que hi hagi al rebost, un plat senzill i bo que no us podeu perdre.
Ingredients per 2 persones
- 500 gr. de patates
- 3 cebes petites
- 3 pebrots verds italians
- ous de guatlla frescos Liderou
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Elaboració:
Comencem tallant les patates a la panadera i les posem en una paella amb una mica d'oli a fregir.
Afegim els pebrots verds tallats a tires i la ceba i salpebrem.
Tapem la paella perquè es vagi coent tot i ens quedi una consistència suau.
Al final apugem un xic el foc i acabem de donar-hi el toc final daurant-les un xic més.
Una vegada tot cuit ho emplatem i anem per fregir els ous de guatlla un per un a la mateixa paella on hem fet les patates a lo pobre.
Els ous de guatlla es fregeixen en un moment i no necessiten gaire oli per coure'ls. Els anem fregint i els anem disposant sobre les patates.
Una vegada els tinguem tots ben rossets tots ja podem gaudir d'aquest plat tant bo, bon profit!
Consells de degustació:
Hi podriem afegir all o un raig de vinagre al final de la preparació, ja que hi ha gent que ho fa, però a mi personalment m'agrada més notar el gust de l'oli que del vinagre i el tema de l'all hi fa bo però repeteix.
Valor nutricional:
És un plat complert i equilibrat, ja que és ric en hidrats de carboni de la patata, porta vitamines i fibra dels pebrots i proteïna i greixos dels ous.
El podríem acompanyar d'una bona amanida verda i una fruita de postres i tindriem un àpat ben saludable i no pas molt energètic ja que no hem necessitat gaire oli per fregir les patates.
Maridatge:
Amb una copa de vi blanc ens casaria bé.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario