29/3/23

[#Restaurant] @MotelEmporda

Per fi hem anat a un restaurant que feia molt de temps que hi voliem anar, però entre el petitó que dona feina i tot encara no havíem tingut la oportunitat.

I ara sí que vam dir, el deixem amb els avis i hi anem!

Així que vam anar al Motel, un temple gastronòmic que segurament molts heu sentit a parlar i no podia ser que encara no haguéssim trepitjat. 

Vam encarregar taula per un divendres al migdia, era un dia assolellat de festes de Nadal i el menjador estava força ple, i això que eren la una i poc del migdia. Té molt d'èxit.

Només entrar, t'acompanyen a taula i t'agafen els abrics.

T'asseus a taula, una taula gran, distanciada de les altres ben parada, amb les seves estovalles blanques impol·lutes igual que el servei molt ben uniformat.

Estar en el seu menjador és com fer un pas al passat i hi estàs còmode i t'hi fan sentir a gust.

Nosaltres vam fer el Menú Sabors de Temporada ja que així tastes diferents plats cuinats amb un producte excel·lent de qualitat i en el seu millor moment. El seu preu és de 52 euros i pots fer un acord de vi a copes per 27 euros, tot plegat una relació qualitat-preu immillorable.

El primer vi que vam fer va ser un vermut de vi 1917, a continuació un vi blanc natural Saial, després un vi rosat Giró de Gornes Merlot, del Penedès, seguidament un vi negre del Massís de l'Albera, l'Encanteri, fet amb garnatxa i syrah i per últim una garnatxa dolça del Puig de les Guilles.

A taula t'ofereixen uns aperitius;

- Teula dolça cruixent amb ametlla

- Patata de gamba amb mousse d'alvocat


De primer vam fer;

- Amanida d'escarola amb mandarina i Mimolette amb menta

Un plat molt fresc, molt adient per començar l'àpat

- Vieires amb sobrassada

Un plat exquisit, unes vieries bonissimes, cuinades al punt i amb el toc de sobrassada i la suavitat del purè de bròcoli combinaven a la perfecció

- Llobarro del Cap de Creus

Un bon tros de peix fresc cuinat al punt.

I l'últim plat del menú era;

- Pollastre amb escarxofes i sèpia

Un platillo típic de l'Empordà molt ben guisat, amb una carn melosa i una sípia ben tendra

I jo tenia ganes de tastar el paté en croute, i tot i que aquell dia no estava en el menú, me'l van oferir igualment ja que just n'havien fet :)

- El paté en croute és una preparació de diferents carns i vísceres que es menja fred i va envoltat de la capa de pasta de full.

Em va fer gràcia tastar-lo ja que costa molt trobar aquest plat en  un restaurant ja que és una preparació que porta molta feina i no tothom el sap fer. Cal dir que a mi em va agradar, però reconec que no és apte per tots els paladars.


Les postres;

- Sorbet de mandarina, taronja i llima

Unes postres molt refrescants i digestives que venen molt de gust, amb un toc àcid molt bo de la llima.

I per últim, la part més esperada del dinar i la millor manera d'acabar aquest gran àpat, el carret de postres que en Jaume molt amablement t'explica i et prepara.

S'havia de provar el milfulls de crema i maduixes, un clàssic de la casa que no hi falta mai. Estava  deliciós, ara entenc perquè es diu milfulls, unes fines capes de pasta fullada amb un gust de mantega deliciós i una crema fina que amb la maduixa feia un mos exquisit.


També vam tastar un pastís de capuccino amb merengue impressionant per fora i per dins, un pastís amb el toc delicat del cafè i el merengue perfecte.

I un pastís de pasta brisa amb formatge fresc molt bo, amb una base de mantega que et deixava un retrogust molt agradable.

Per acabar vam fer un cafè i un tallat que vam acompanyar d'uns petits furs

En resum, ja veieu que ens va encantar i que no serà la última vegada que hi anem ja que aquesta experiència s'ha de repetir i com que el Menú de Sabors de Temporada el van canviant doncs hem d'anar tastant els diferents plats.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!






No hay comentarios:

Publicar un comentario