17/3/23

[#Radio] @gironafmcat On fer una crep?

A qui ni li agraden les creps? Que aixequi la mà a qui no li vingui de gust una crep, ja sigui dolça o salada, n'hi ha per tothom! I ara amb la fred sempre ve de gust entrar en una cafeteria a prendre'n una per berenar, si o no ;)

I precisament avui parlarem d'on fer una bona crep, us apunteu?


Comencem a Girona amb el Vasarely Centre, un lloc ideal per anar a fer una crep, ja que la seva carta és molt i molt extensa. Estan situats al centre, prop de l'estació, concretament a la Ronda Sant Antoni Maria Claret.

Tenen creps dolces més típiques i unes d'especials amb noms de pintors, al igual que les salades, sent algunes ben originals com "La Calatrava" amb bacallà fumat, escalivada i romesco. Ingredients que no se solen trobar en una crep, aquí els tindràs i moltes altres combinacions diferents, divertides i bones.

A més també tenen una crep dietètica amb enciam, tomàquet, tofu, orenga i oli d'oliva i una vegetariana amb remenat de verdures, xampinyons i seitan.

I fins i tot en fan per celíacs, de fet qualsevol crep de la carta ho pot ser per 1 euro més.

De preu es mouen entre 2'80 la de sucre i 9'50 la més sofisticada, però la majoria ronden els set euros.

Un altre lloc que us recomano, tot passejant pel Barri Vell, al carrer Ballesteries, és la Crepdeque, un lloc especialitzat en creps i que les canvien segons la temporada, a més d'emprar ingredients locals i de proximitat. Fa molts anys que hi són, i cada dia hi para molta gent.

Tenen creps dolces i salades i fins i tot en fan de veganes,  per a celíacs i intolerants a la lactosa, és a dir que és un bon lloc a tenir en conte.

Els preus es mouen entre els 4'5 i els 6'5 euros i es poden emportar o les pots demanar i te les porten a casa.

I ara us parlaré de dues creperies un xic diferents, ja que estan elaborades amb blat de farina de sarraí;

Creperia Bretona, que ja n'hem parlat en altres ocasions. Un local amb molt d'encant ideal per fer algunes de les seves creps salades o dolces, a destacar la salidou, que és una mantega salada típica de la Bretanya.



I també tenim La Vedette, situada al Barri de Sant Feliu, i on trobareu una llarga llista de creps salades i dolces, també totes elles elaborades amb blat sarraí, un blat negre que aporta més proteïna i que és apte per celíacs.

D'ells us aconsello la que porta el seu nom, que és bonissima, fet amb magret d'ànec, formatge de cabra, xutney de poma i vinagreta de fruits vermells.

A Figueres us vull comentar la Cafeteria L'Estrella, situada prop del Museu Dalí, que és molt coneguda per les seves creps, molta gent hi va expressament per fer-ne algunes de les que fan tan plenes, com ara les de xocolata.

La seva massa és molt bona i és una crep que et satisfà, sobretot si tens gana.

De preu estan molt bé, sobretot per la seva generositat de farcit que hi posen. 

I us en dic una altra prop de la Rambla, la Cafeteria La Cubana, un lloc petit i acollidor on fer una crep dolça o salada, no tenen moltes varietats però les que fan són bones.




I fins aquí llocs on fer una crep, alguns d'ells per dinar i/o sopar i altres per berenar i quan a gustos, n'hi ha per tots, perquè combinacions d'ingredients n'hi ha un munt de diferents, així que ja ho sabeu ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario