Avui us presento una recepta llaminera i que agrada a tothom, una coca de xocolata. La recepta és com la típica coca, en aquest cas sense iogurt, però afegint xocolata per fer-la més llaminera, tot i que a mi aquesta mateixa amb ratlladura de llimona m'encanta!
Coca de xocolata
Ingredients:
- 4 ous
- 300 gr. de farina
- 200 gr. de sucre
- 150 ml de llet
- 100 ml d'oli
- 1 sobre de llevat
- 50 gr. de cacau en pols
- 50 gr. de pepitas de xocolata
Elaboració:
Comencem batent els ous amb el sucre en un bol i anem incorporant els ingredients en mica en mica, deixant pel final la farina i el llevat, que prèviament tamitzarem i les pepitas de xocolata.
Una vegada tenim tots els ingredients integrats evoquem la massa en un motlle rodó i enfornem amb el forn preescalfat uns 45 minuts aproximadament.
Consells d'elaboració:
A partir d'aquesta recepta bàsica, es poden fer moltes variants, amb suc de taronja i aleshores descontariem el líquid de la llet, o afegir fruits secs com nous o el que més ens agradi.
La veritat és que queda una coca molt esponjosa i bonissima posem el que hi posem :)
Valor nutricional:
Bé, es tracta d'una coca relativament saludable, ja que és casolana i nosaltres tenim el control dels ingredients que hi posem i, per tant, seran de qualitat, sense greixos superflus.
Tot i això per tal de fer-la encara més sana, sempre podem rebaixar la quantitat de sucre o bé endolcir-la amb dàtils i/o un toc de canyella, o també amb purè de poma, que a més, ens hi aportarà un toc humit molt agradable.
Maridatge:
Si la servim de postres, combina bé amb algun xarrup de garnatxa fresca o moscatell i si la fem per esmorzar o berenar amb un cafè amb llet o un capuccino.
Així doncs, ja ho sabeu, a encendre el forn, ara que encara fa fred ;)
No hay comentarios:
Publicar un comentario