17/2/22

[#Recepta] Coca de xocolata

Avui us presento una recepta llaminera i que agrada a tothom, una coca de xocolata. La recepta és com la típica coca, en aquest cas sense iogurt, però afegint xocolata per fer-la més llaminera, tot i que a mi aquesta mateixa amb ratlladura de llimona m'encanta!


Coca de xocolata

Ingredients:

  • 4 ous 
  • 300 gr. de farina
  • 200 gr. de sucre
  • 150 ml de llet
  • 100 ml d'oli
  • 1 sobre de llevat
  • 50 gr. de cacau en pols
  • 50 gr. de pepitas de xocolata



Elaboració:

Comencem batent els ous amb el sucre en un bol i anem incorporant els ingredients en mica en mica, deixant pel final la farina i el llevat, que prèviament tamitzarem i les pepitas de xocolata.
Una vegada tenim tots els ingredients integrats evoquem la massa en un motlle rodó i enfornem amb el forn preescalfat uns 45 minuts aproximadament.



Consells d'elaboració:

A partir d'aquesta recepta bàsica, es poden fer moltes variants, amb suc de taronja i aleshores descontariem el líquid de la llet, o afegir fruits secs com nous o el que més ens agradi.

La veritat és que queda una coca molt esponjosa i bonissima posem el que hi posem :)


Valor nutricional:

Bé, es tracta d'una coca relativament saludable, ja que és casolana i nosaltres tenim el control dels ingredients que hi posem i, per tant, seran de qualitat, sense greixos superflus.

Tot i això per tal de fer-la encara més sana, sempre  podem rebaixar la quantitat de sucre o bé endolcir-la amb dàtils i/o un toc de canyella, o també amb purè de poma, que a més, ens hi aportarà un toc humit molt agradable.

Maridatge:

Si la servim de postres, combina bé amb algun xarrup de garnatxa fresca o moscatell i si la fem per esmorzar o berenar amb un cafè amb llet o un capuccino.

Així doncs, ja ho sabeu, a encendre el forn, ara que encara fa fred ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario