19/6/19

Popets amb pèsols

Fa temps vaig publicar una recepta de popets a la catalana, molt semblant a aquesta, però aquesta és més entretinguda i per mi amb millor resultat. I ara aprofitant que estem en temporada de pèsols, hem d'aprofitar!

La veritat és que amb aquesta recepta surten uns popets molt gustosos, potents i amb un toc picant.



Recepta de popets amb pèsols

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 kg de popets (se'n tornen molt)
  • 1 kg de pèsols (si no us agrada trobar-n'hi tants, amb 500g. en feu prou)
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • all i julivert
  • 1 pot de tomàquet natural de 400 gr.
  • 2 fulles de llorer
  • 2 guindilles
  • 1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • 750 ml d'aigua
  • 1 got de vi blanc

Elaboració:

Primer de tot posem els popets a bullir amb 750 ml d'aigua i 2 fulles de llorer durant mitja horeta aproximadament.
Quan els tenim ben tendres, paguem el foc i guardem l'aigua de bullir-los que haurà vingut fosca.


Paral·lelament en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra hi fregim la ceba ratllada.


Una vegada rossa la ceba hi incorporem el tomàquet, les guindilles i la picada d'all i julivert.


Una vegada tot ben sofregit, afegim els popets, l'aigua sobrant de bullir-los i dues cullerades de pebre vermell dolç i el vi.

Deixem a foc suau que es vagi reduint el suc i cap al final hi afegim els pèsols.
Tingueu en conte que els pèsols necessiten uns 20 minuts només.


Abans d'apagar el foc, podem afegir sal i pebre, sempre tastant-ho que no ens passem de fort i/o picant.


Consells de degustació:

Com que és un plat amb suc s'han de degustar amb una bona barra de pa i anar sucant.
Són una delícia.
Si us agraden més picants hi afegiu més guindilla o pebre vermell o negre, a gust de consumidor. Amb les quantitats que us he donat en aquesta recepta pel meu gust estaven al punt de picants.

Valor nutricional:

Serveixen com a plat únic ja que el popets ens aporten proteïna, els pèsols fibra i vitamines i el sofregit greixos, a part de més fibra. Al sucar-hi pa hi aportem es hidrats de carboni.
Ja només ens falta una fruita de postres i una caminada ja que no us penseu que és un plat lleuger.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Tiene una pinta deliciosa :) nunca los he comido así y me animaba con un buen plato encantada. Si me invitas pongo el postre ;) Besos guapa!

    ResponderEliminar