18/8/15

Gotet de parmentier amb encenalls de pernil brasejat

El pernil dolç no només cal menjar-lo amb un tall de pa, sinó que el podem presentar de diferents maneres. Una d'elles la vam veure fa uns dies, en forma de rotllets de pernil dolç i formatge farcits d'enciam amb reducció de Pedro Ximenez i avui us en proposaré una altra.
Avui, com ja ve essent habitual en la meva Experiència el Graner, farem una nova recepta, un parmentier servit en un got i amb encenalls de pernil brasejat. Una manera diferent de fer un bon embotit artesà i de qualitat com és aquest pernil dolç, que fent-lo a la brasa ens quedarà molt bo, gustós i a més, d'una forma ràpida de fer.



Ingredients per a 2 persones:

  • 4 patates mitjanes
  • 200 ml de crema de llet
  • 15 g. de mantega
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra de l'Empordà
  • pernil dolç d'El Graner


Elaboració:

Primer de tot preparem el parmentier de patata posant les patates pelades i tallades a daus amb un xic de sal a bullir durant una mitja hora.
Una vegada bullides les escorrem i les passem pel turmix juntament amb la crema de llet i la mantega. Ha de quedar una crema ben fina.
Brasejarem el pernil dolç en una paella amb una mica d'oli ben calent.


Posem el parmentier en un got i afegim els encenalls al cim amb una mica de sal negre per donar color i de pas potenciar els sabors.


 Comentari dietètic:

El pernil dolç és un embotit magre i de baix contingut calòric. En aquesta recepta al fer-lo brasejat ens resulta ben sana i light. Però si encara volguéssim alleugerir la recepta podríem canviar la crema de llet del parmentier per llet desnatada, ja sabem que és important cuidar la salut.


2 comentarios:

  1. Me gusta tu receta y la manera de presentarlo.

    ResponderEliminar
  2. Hola Lídia!
    Quina proposta més gustosa! I saludable!
    M'encanten les presentacions en gotets i aquest és un aperitiu o entrant ideal. Estic d'acord en que brasejar el pernil dolç li dóna un toc boníssim! Una abraçada i bona tornada!

    ResponderEliminar