Creat al segle XII per un monjo cistercenc de l'Abadía de Chiaravalle. Actualment es fa o numeroses lleteries de la vall de Padana; és el més gran de tots els formatges amb DOP.
Característiques: L'escorça entre groga i rojenca és molt gruixuda; la pasta és dura, blanca o groga palla, i es desgrana fàcilment. De sabor dolç afruitat i aroma a mantega amb matisos de fruits secs.
Es tracta d'un formatge de pasta premsada cuita elaborat amb llet de vaca. Se sol produir a Vèneto, l'Emília-Romanya, Llombardia i Piemont. A Itàlia se l'anomena "grana", que vol dir el plural del gra.
Consells de degustació: Utilitzat a la pastaciutta al dente, als raviolis i a centenars de receptes. Combina bé amb els vins blancs, nefre forts i els escumosos.
Fitxa tècnica:
Origen: Itàlia
Maduració: 1-2 anys
Pes i forma: 24-40 kg. tambor
Dimensions: D. 35-45 cm a 18-25 cm
Llet: vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis
Característiques: L'escorça entre groga i rojenca és molt gruixuda; la pasta és dura, blanca o groga palla, i es desgrana fàcilment. De sabor dolç afruitat i aroma a mantega amb matisos de fruits secs.
Es tracta d'un formatge de pasta premsada cuita elaborat amb llet de vaca. Se sol produir a Vèneto, l'Emília-Romanya, Llombardia i Piemont. A Itàlia se l'anomena "grana", que vol dir el plural del gra.
Consells de degustació: Utilitzat a la pastaciutta al dente, als raviolis i a centenars de receptes. Combina bé amb els vins blancs, nefre forts i els escumosos.
Fitxa tècnica:
Origen: Itàlia
Maduració: 1-2 anys
Pes i forma: 24-40 kg. tambor
Dimensions: D. 35-45 cm a 18-25 cm
Llet: vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis
No hay comentarios:
Publicar un comentario