7/10/14

Encenem els fogons de la 20ena edició del @FiratastGirona

La fira de degustació per excellència de Catalunya celebrarà la seva 20ena edició fidel a la seva trajectòria, apropant al gran públic les novetats i tota l’actualitat del món de la gastronomia.

Del 9 al 12 d’octubre arriba a Girona la 20a edició del Firatast, un esdeveniment que per molts amants de la gastronomia ja constitueix una cita anual d’obligada assistència.

El format de la fira permet mitjançant l’intercanvi de tiquets per degustacions, tastar centenars de propostes gastronòmiques de la mà de restaurants, petits productors, cellers, collectius de cuina, ... Més de 300 degustacions.

L’edició d’enguany ens depara moltes novetats i sorpreses per celebrar les 20 edicions de la fira, i satisfer els visitants més diversos.

PRODUCTES CURIOSOS

Firatast s’ha caracteritzat des dels seus inicis per voler apropar al gran públic curiositats gastronòmiques i propostes gastronòmiques que a vegades són de difícil accés per a la major part de la població.

Seguint amb aquesta línia, Firatast oferirà en aquesta 20ena edició unes degustacions basades en productes culinaris curiosos.

Aquests productes ja han estat presents a edicions passades de la fira, però ara els reunim tots junts a la mateixa edició.

Alguns d’aquestes productes els podem trobar actualment a les cartes d’alguns restaurants o a botigues especialitzades, però alguns d’ells encara no s’han popularitzat, com el caviar de cargol, les anques de granota i l’hamburguesa de carn de cangur, entre altres.

ESPAI CUINA DE LES ESTRELLES

Un nou espai que trobarem en el Firatast d’octubre serà el de la Cuina de les estrelles. En aquest espai es serviran els tastets preparats pels restaurants amb estrella Michelin de la demarcació de Girona, per esmentar-ne algun podem citar la Fonda Xesc de Gombrèn, les Magnòlies d’Arbúcies, els Tinars de Llagostera o bé el Celler de Can Roca, i així fins a 14 restaurants amb estrella que tenim a la demarcació de Girona.

Aquest espai permetrà als visitants del Firatast degustar les propostes més innovadores dels grans xefs del nostre país i la recaptació íntegra de les degustacions anirà a mans del projecte Restaurants del Cor. Un projecte gironí que treballa perquè cap infant es quedi sense un àpat principal al dia.

1er CONCURS DE TRUITES SOLIDARI

La vessant solidaria també ha estat una constant en la trajectòria de Firatast. Si l’any passat es va organitzar el 1er concurs d’arrossos solidaris, amb un èxit aclaparador, enguany s’organitza el 1er concurs de truites solidari.

Un concurs que tindrà lloc dijous, divendres i dissabte al vespre i on els participants que elaboraran les truites seran instagramers, twitaires, i personatges molt singulars i coneguts del món artístic, cultural i televisiu de l’actualitat.

Els participants participaran en un show cooking, de manera que el públic, podrà veure tot el procés d’elaboració de la seva truita.

Un cop finalitzat el concurs tothom que ho desitgi podrà provar les truites elaborades pels concursants, utilitzant també el sistema de l’intercanvi de tiquets per un tall de truita. La recaptació d’aquest concurs també anirà íntegrament a mans dels Restaurants del Cor.

Esmentar les empreses i entitats que contribueixen amb la realització d’aquest concurs: Liderou, Pujades i Mercat del Lleó.

2on CONCURS MUNDIAL DE SOFREGIT


I de la mà de la revista CUINA recuperem el concurs mundial de sofregit.
Dedicarem un ampli espai a la que és la base de la nostra cuina, el sofregit, i buscarem el millor en aquesta tasca.

El concurs tindrà lloc el diumenge al matí en el recinte de la fira.

CONCURS INFANTIL I SOLIDARI DE PASTISSOS

En el marc de la 20a edició de Firatast, l’entitat Tic Tac de Celrà, organitza el concurs infantil de pastissos. El concurs consisteix a fer un pastís d’aniversari per celebrar les 20 edicions de Firatast.

El pastís caldrà fer-lo a casa i portar-lo el dissabte 11 a les 12h a la fira. Un cop allà el pastís serà tastat per un jurat. La resta del pastís es repartirà entre els visitants que vulguin i els beneficis que se n’obtinguin es destinaran a l’associació Restaurants del Cor.

Poden participar en el concurs tots els nens i nenes que ho desitgin fins a 18 anys.

1er CONCURS LES MILLORS BRAVES

I diumenge al vespre, per acabar la 20a edició amb un bon regust, prendran protagonisme les tapes de patates braves.

10 establiments de Girona i Celrà participaran en un show cooking on hauran de cuinar tres quilos de patates braves cada un i la seva salsa d’acompanyament.

Sens dubte, serà un dels concursos que més enfrontament generarà perquè tots volen endur-se el títol de la millor tapa de braves.

ÀREA FOOD TRUCK

Firatast sempre es troba perseguint l’actualitat gastronòmica i per això incorpora enguany l’àrea Food Truck. Un espai on s’hi emplaçaran aquests característics vehicles de menjar que ofereixen una proposta gastronòmica més senzilla i desenfadada. En aquest nou espai hi trobarem una cuina d’alta qualitat servida des d’un espai ben diferent.

Un espai informal que constituirà una proposta innovadora en el marc del conegut Firatast.

MENJAR I MANUALITATS

Aquesta edició de la fira es celebrarà conjuntament em el Saló Interquilt, el Saló del Patchwork, el Scrapbook i l’Oci Creatiu, ubicat en una carpa annexa al Palau de Fires de Girona, i convertint així el recinte firal de la Devesa de Girona amb un punt de gran activitat.

TIQUETS A PARTIR DE 50 CÈNTIMS

I com a darrera novetat en aquesta edició d’hivern esmentar el preu dels tiquets degustació que seran de 50 cèntims.

Cada vegada més Firatast es converteix en una eina de promoció turística, escollida pels municipis i les comarques turístiques, per promocionar-se mitjançant la gastronomia. Enguany hi trobarem Vilablareix, Sils i la Vall d’en Ba entre d’altres.

I no ens oblidem dels més petits que com sempre els hi dedicarem un espai de ludoteca, un ampli espai amb jocs i activitats on poder jugar i divertir-se a càrrec del Racó Màgic.

Firatast Girona es converteix durant quatre dies en el menjador més gran de la demarcació, oferint una oportunitat única de tastar i compartir entre més de 300 propostes enogastronòmiques.

Us presentem una edició molt especial que no us deixarà indiferent.

FIRATAST GIRONA, TASTA-LA T’AGRADARÀ!

No hay comentarios:

Publicar un comentario