8/12/12

Pizza i massa casolana

Dissabte passat, un dels dies que més fred va fer, ens vam fer una pizza ben calenteta. Vam decidir elaborar, per primera vegada la massa nosaltres. Anem a veure com;

Ingredients per a una base per a dues persones:

- 250 g. de farina de força d' Harinas Saiz
- 15 ml d'oli d'oliva verge extra
- 15 g. de llevat fresc de fleca
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de sucre
- 125 ml d'aigua tèbia


Elaboració:

Es dilueix el llevat en un got amb aigua tèbia. S'hi afegeix sucre i una cullerada de farina. Es deixa reposar deu minuts.
Passats aquests deu minuts, incorporem la resta d'ingredients. Barregem i amassem fins a obtenir una massa homogènia i elàstica. Es pot cobrir la massa amb un drap o posar en algun lloc que faci calor o al forn, per tal que la massa creixi.

Nosaltres ja vam estirar la massa donant-li forma més o menys quadrada i la vam deixar a la safata mateixa del forn perquè puges.

Per al farciment:

- 2 pots de tomàquet natural
- 2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
- formatge semi curat
- formatge curat
- orenga
- oli d'oliva verge extra
- sal

S'agafa la tomata i es posa a fregir amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i un pessic de sal. Coem fins que es redueixi.
Paral.lelament anem ratllant formatge semi i llesques del curat i preescalfem el forn.
Una vegada tenim la tomata cuita la repartim a la base de la pizza, hi posem la tonyina també ben escampada, el formatge ratllat, les llesques i finalment l'orenga.
Posem la pizza al forn fins que es desfacin tots els formatges i voilà!

La veritat és que per ser la primera vegada va quedar prou bé, ja l'anirem perfeccionant. La massa realment era molt bona, es notava cruixent de les vores i amb un gust d'oli ben bo.

1 comentario:

  1. Moltes gracies per la teba recepta.
    me ha agradat mol la pizza te molt bona pinta, uf espero haberlo puesto bien!

    ResponderEliminar