13/12/12

Formatge: Le Brebiou

De la seleccio de formatges francesos us presento Le Brebiou. Un formatge pur de llet d'ovella, amb una textura fina i fondosa. De gust suau i cremós, molt bo.

S'elabora a partir de la llet d'ovella pasteuritzada i té un 50% de matèria grassa. La pasta és tova, sent més ferma al cor, amb un punt àcid. El seu aroma pot recordar al de la nata. L'escorça natural de floritura és de color blanc, com a resultat d'una ràpida maduració de dues setmanes.
S'embala amb una caixa de fusta i té forma de disc de 180 grams.

Nosaltres feia dies que el teníem i tots aquests flavors se'ns van modificar una mica. El formatge va quedar més sec, perdent molta part de l'esponjositat i cremositat característica d'aquest formatge.

Fitxa tècnica

França: Aquitania
Maduració: 2 setmanes
Pes i forma: rodó, 180 grams
Dimensions: D. aproximadament d'uns 7-9 cm.
Llet: Ovella
Classificació: Fresc madurat
Productor: Fromagerie des Chaumes








No hay comentarios:

Publicar un comentario