8/12/12

Nou col.laborador: Monsalud

L'empresa de pernil Ibèric de Gla Monsalud ha decidit col.laborar al nostre blog.
Estem molt contents amb la seva participació al blog, ja que justament els seus pernils van guanyar el Premi  Espiga d'Or 2011. Nosaltres també tindrem el gust i el privilegi de poder provar el millor ibèric del món, tal com descriu la crònica del diari:


En aquesta ocasió provarem tan el pernil com l'espatlla de gla ibèrica.


- Pernil ibèric pur de gla, TALLAT A i envasat al buit, procedent d'un porc de raça 100% ibèrica garantit i alimentat amb gla de montanera, curat de forma artesanal amb els aires de la Serra de Montánchez (Extremadura) durant més de 3 anys i posat a la seva disposició quan el seu mestre perniler determina que està al punt.

"L Atelier du Jambon":

  • Tallat a mà sota comanda.
  • Mestres talladors amb més de 25 anys d'experiència i amb diversos premis al "Millor Tallador de Pernil" en el nostre poder
  • Sobres "extra-llargs" que faciliten la separació de les rodanxes
  • Longitud de les talls idònia: entre 4 i 6 cm.

- Espatlla ibèrica pura de gla, TALLADA A i envasada al buit, procedent d'un porc de raça 100% ibèrica garantit i alimentat amb gla de montanera, guarida de forma artesanal amb els aires de la Serra de Montánchez (Extremadura) durant més de 18 mesos i posat a la seva disposició quan el seu mestre perniler determina que està al punt.

"L 'Atelier du Jambon":

  • Tallada a sota comanda.
  • Mestres talladors amb més de 25 anys d'experiència i amb diversos premis al "Millor Tallador de   Pernil al seu poder.
  • Sobres "extra-llargs" que faciliten la separació de les rodanxes
  • Longitud dels talls idònia: entre 4 i 6 cm. 

A continuació us deixo un extracte amb una mica més d'informació sobre Monsalud i la seva història:


Monsalud és una marca especialitzada en produir pernils ibèrics pur de gla de la més alta qualitat. Les nostres instal · lacions es troben a Montánchez (Càceres), capital del pernil ibèric de gla d'Extremadura i la tradició en l'elaboració d'aquest producte es remunta fins al segle XVII, quan eren consumits en la cort del Rei Felip IV, gaudint de gran fama per seva extraordinària qualitat.La filosofia de Monsalud gira al voltant de la incansable recerca de l'excel · lència, sustentada fonamentalment en una decidida aposta per la màxima qualitat, l'exquisida presentació dels nostres productes i sobretot en haver col · locat al client al centre de la nostra estratègia empresarial, adaptant-nos constant i àgilment a les seves contínues demandes i exigències.

        - Què fa dels pernils de Monsalud un producte d'alta qualitat?

        En primer lloc la raça. Al contrari que la majoria dels fabricants, Monsalud només sacrifica porcs de pura raça ibèrica que són els que, per les seves característiques genètiques proporcionen la màxima qualitat al producte final. Els porcs de pura raça ibèrica tot just arriben a Espanya el 5% del total que es sacrifiquen cada any, sent el 95% restant, animals creuats amb altres races, més rendibles però de menor qualitat.Quant a l'alimentació dels porcs, Monsalud només sacrifica porcs que han estat alimentats durant el seu engreix, a deveses d'Extremadura amb els recursos que aquesta proporciona: glans, herba, arrels, etc. convivint en perfecta harmonia en aquest ecosistema únic al món i permetent-ne la conservació sostenible.En segon lloc per l'especial curació i tractament. La nostra producció està auto-limitada a només 7.000 pernils a l'any. Això ens permet dedicar a cada pernil un tractament individualitzat peça a peça la qual cosa escapa a l'abast dels grans fabricants. El procés d'elaboració i curació es realitza de forma manual, sense la intervenció de màquines que alterin la cura del producte.


        Tot el procés es realitza de forma completament natural i artesanal en el nostre assecador-boutique de Montánchez, a l'empara de les suaus carícies dels aires serrans extremenys.


        Prolongat Envelliment.A Monsalud estem convençuts que el secret per aconseguir un bon pernil ibèric pur de gla, és la paciència. Per això els nostres pernils surten al mercat amb una mitjana de més de 45 mesos de curació, quan la majoria dels fabricants els venen amb períodes de curació que oscil · len entre 30 i 36 mesos. Períodes d'envelliment més prolongats i reposats proporcionen major intensitat i complexitat d'aromes i sabor, i per tant pernils amb personalitat pròpia i major qualitat.
        

Pernils amb Denominació d'Origen.

        Els pernils ibèrics purs de gla de Monsalud estan emparats per la Denominació d'Origen Dehesa d'Extremadura, que és la denominació més exhaustiva i exigent de les que actualment existeixen a Espanya. Això ens permet oferir als nostres clients productes emparats per la garantia de la pròpia denominació d'origen.Monsalud, una marca reconeguda.El 2011 ha estat un any d'importants reconeixements per Monsalud amb l'obtenció entre d'altres, del Premi Espiga d'Or al millor pernil de la Denominació d'Origen Dehesa d'Extremadura, el qual és el guardó més prestigiós que es concedeix a Espanya. Al març, també se li va concedir, el premi al Producte Agroalimentari més Nou de l'Any per la seva Pernil Cinc Sabors. Per si fos poc, el tallador de Monsalud, David Rentat, es va proclamar, el febrer d'enguany Campió d'Espanya de Tall de Pernil.Monsalud és una marca diferent i diferenciada per les nostres senyes d'identitat: alta qualitat, exclusivitat, elaboració artesanal, confiança, exquisida presentació i adaptació al client.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario