25/12/12

Nou col.laborador: Conserves Pedro Luis

L'empresa de Conserves Pedro Luis formarà serà un nou col.laborador al nostre blog. Anem a conèixer-la un xic més;

CONSERVES PEDRO LUIS és una empresa familiar fundada el 1988, orientada a la fabricació de productes d'elevada qualitat. Avui, es manté viu l'esperit i el compromís de qualitat dels seus inicis, basats en un control exhaustiu, tant dels cultius, com de les produccions, sempre limitades, amb aquest segell personal de l'artesà i la cura per aconseguir un producte únic. Actualment conten amb un ampli catàleg de productes ja que fabriquen més de 80 productes diferents entre els quals podem trobar una extensa gamma de productes d'agricultura ecològica i amb denominació d'origen.

Amb el pas del temps, han anat adequant els seus mitjans productius amb noves instal · lacions que compleixen fidelment amb les més exigents normes de sanitat i qualitat, tot això sense perdre en cap moment els mètodes artesans d'elaboració.

Prova d'això són les diferents certificacions que tenen com per exemple, la certificació en IFS (International Food Standard) que implica disposar d'un eficaç sistema de seguretat alimentària, de control del producte i del procés o la certificació de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), amb el seu segell "Controlat per FACE" per als productes susceptibles de contenir gluten.

Un producte ecològic ha d'acollir-se a una manera de producció homologada i controlada en el qual no s'emprin pesticides, herbicides ni abonaments minerals. És tornar a l'agricultura de tota la vida aconseguint un conjunt d'aromes i sabors amb un equilibri de nutrients difícils de trobar.

A conserves Pedro Luis, ecologia i artesania, es fonen per aconseguir uns productes excepcionals.

El seu compromís de qualitat es basa en un control exhaustiu del cultiu, amb produccions sempre limitades, que li donen el segell personal de l'artesà i la cura per aconseguir un producte únic.

Les fruites, verdures i hortalisses, sempre de temporada, s'elaboren immediatament després de la seva recol · lecció, amb el que s'aconsegueix que mantinguin totes les seves propietats.

Una mostra de la qualitat en els seus productes són els nombrosos reconeixements obtinguts. A més de la denominació d'origen en els productes: Piquillo de Lodosa, Espárrago de Navarra i Carxofa de Tudela.

Els productes que provaré a la meva cuina són aquests:

Pebrots del Piquillo de Lodosa sencers: Després de rostits, es pelen i repassen un a un acuradament per personal qualificat. Aquesta elaboració artesana no utilitza ni aigua ni capsubstància química pel seu pelat i desllavorat, de manera que únicament s'ajuden de les seves mans i seva destresa. Tot plegat fa que els pebrots mantinguin totes les seves propietats característiques, que el seu aroma, i consistència romanguin intactes, i per descomptat que conservin el seu sabor genuí. 
Melmelada de maduixes d'agricultura ecològica: Parteixen de maduixes ecològiques de gran qualitat. No s'utilitzen gelificants ni espessidors artificials. S'elabora únicament amb sucre i pectina de fruites. El procés es realitza en un sistema de concentració al buit que permet obtenir la melmelada a temperatures inferiors a 55 º C. D'aquesta manera s'aconsegueix una concentració de fruita molt alta, sense modificar el color, el sabor i l'aroma de la fruita original. Certificada sota la marca de garantia "Controlat per FACE".
 
Tomàquet fregit d'agricultura ecològica: S'elabora a partir de vegetals seleccionats frescos100%, sense afegir colorants, espessidors, aromes ni essències artificials. Es fregeixen tots els vegetals juntament amb el tomàquet fresc amb oli d'oliva verge extra per obtenir un tomàquet fregit completament natural. En no afegir cap tipus de colorant, additiu o substància química que alteri el producte, el tomàquet fregit té un color ataronjat característic pel fet que el color vermell intens del tomàquet es veu rebaixat per la barreja amb la resta d'ingredients i la seva posterior cuina amb l'oli d'oliva. La qualitat dels vegetals i l'acurat procés d'elaboració contribueixen a que les qualitats dels ingredients romanguin intactes, obtenint un tomàquet fregit de sabor tradicional, en què es mantenen totes les seves propietats originals, ésdir, un tomàquet fregit com el fet a casa des de sempre. Certificat sota la marca de garantia "Controlat per FACE".
Espàrrecs de Navarra extra-gruixuts: Cultivats a l'horta navarresa i recol · lectats al moment just de la seva maduresa, aquests espàrrecs se seleccionen amb cura i es pelen rigorosament perquè tinguin una textura suau, sense fibres i mantinguin el gust exquisit i únic que els caracteritza.
Pochas blanques i verdes: Les beines fresques procedents de l'Horta Navarra es desgranen i se seleccionen acuradament aconseguint els característics grans verds i blancs de les mongetes. S'elaboren en unes hores després de la seva recol · lecció, sense afegir cap substància química, obtenint així un producte molt tendre i de textura molt tova que conserva tot el sabor natural del llegum fresca.
Cremes d'agricultura ecològica: Es parteix de vegetals 100% frescos, després de la seva recol · lecció, sense afegir colorants, espessidors, aromes ni essències artificials. El canvi de color que pot produir sobretot a la part superior de l'envàs, és pel fet que en la seva elaboració no s'utilitza cap substància química i és perfectament apta per al consum. La gran qualitat i la rigorosa selecció dels ingredients, fa que aquestes cremes mantinguin tot el sabor i propietats de les verdures fresques. Tot això al costat d'una acurada fabricació, permeten obtenir un producte exquisit, excel · lent per a qualsevol ocasió. Certificades sota la marca de garantia "Controlat per FACE".

No hay comentarios:

Publicar un comentario