24/5/12

Mercat a Chiang Mai

Chiang Mai és la ciutat principal del nord de Tailàndia. Bressol de la cultura tai, com antiga capital del regne Lanna, els tailandesos asseguren que res pot comparar-se a la seva bellesa, amb els seus portentosos temples budistes, ni a l'amabilitat innata de la seva gent, la majoria d'ells camperols i artesans.

Exerceix Chiang Mai tal poder de seducció entre els mateixos habitants de Tailàndia que cada any viatgen des de totes les províncies del país i es concentren en aquesta ciutat, capital del "regne del milió de camps d'arròs", per assistir a l'explosió de color i espiritualitat que brilla en els seus festivals.
Chiang Mai, "la ciutat del rei" fundada el 1296, es troba a 700 quilòmetres de Bangkok. El seu antic recinte, protegit per un fossat d'aigua i una muralla, ens parla d'un nucli florent per les seves mercaderies i la seva importància religiosa que va sucumbir davant l'atac de l'exèrcit birmà el 1556.
Dos-cents anys després tornaria a formar part del nord de Tailàndia i avui, en ple segle XXI, els birmans segueixen arribant a aquesta ciutat, tranquil i de molt bon clima si la comparem amb la sufocant i caòtica Bangkok, però ara a la recerca de treball.

Wat Chedi Luang i Wat Phra Sing són d'imprescindible visita. En el primer d'ells, que data del segle XIV, va ser trobat el Buda Esmeralda que s'exhibeix avui com a principal atracció del Palau Reial de Bangkok, el segon constitueix l'escenari principal de la festa Sonkran que se celebra anualment a mitjans d'abril quan el poble banya la imatge del Phra Buda Sing.

Aquí us mostro algunes de les fotos que vam fer a un mercat a primera hora del matí a Chiang Mai.
Com podeu veure hi ha una gran diversitat de verdures, hortalisses, bolets, espècies, peixos, cargols i granotes fins i tot.


No hay comentarios:

Publicar un comentario