1/3/12

Restaurant Fussimanya

Aquest dissabte passat ens vam reunir totes les amigues de la universitat a Vic. Aquest cop acompanyades dels nostres respectius xicots, promesos i algunes ja, marits :)
Vam quedar, per variar, al ninotet de la plaça de Vic a les 12 per anar a fer un vermutet. Just hi havia una recent trentanyera!

Cuixa de cabrit al forn
Després vam optar per anar al Fussimanya. Primer, passejant per Vic vam estar observant la carnisseria i la bona pinta que tenia tot i després ho vam poder provar in situ.
El restaurant es troba a Tavèrnoles, en un entorn molt bonic. Aquest  restaurant va ser fundat al 1971 per Rossend Viladecàs. Va ser tal l'èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l'envoltava i l'envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d'aquesta casa. Han agrupat la fórmula gairebé impossible en els nostres dies: qualitat, quantitat i preu.
I és veritat, la qualitat dels embotits era excel.lent, i la quantitat abundant.
Quan al preu, no és gens car tinguen en conte la generositat dels plats.

 Nosaltres al ser un grup numbrós vam decidir fer un pica-pica:

Gelat de turró de Xixona amb xocolata calenta
- Fusta d'embotits d'elaboració pròpia amb coca torrada del Mossèn: el pa era calent i cruixent i els embotits deliciosos; hi havia botifarra d'ou, bisbe negre, bisbe blanc, llonganissa de Vic, fuet i xoriço collaret. Tots ells bons, a destacar la llonganissa, no podia ser menys, té la indicació geogràfica protegida,  i la botifarra d'ou.

- Assortiment de formatges: ovella curat, cabra, semi i tendre. Hi havien força talls al plat.

- Remenat de bolets: molt complert també, amb una barreja de bolets saltejats amb all i julivert.

- Calçots, amb la seva corresponent salsa romesco i el seu pitet, per no embrutar

Lioneses artesanes de nata amb xocolata calenta
De segon tots vam optar per fer un plat de carn, jo en aquest cas vaig demanar cuixa de cabrit al forn. Estava bona, ben cuinada i melosa amb les seves patatones i les verdures. Reconec, però que si hagués tingut més gana l'hagués disfrutat més.

I a sobre, per acabar de rematar, uns postres d'allò  més contundents: gelat de turró de Xixona artesà amb xocolata calenta :) Bonissims, però no vaig poder acabar-me'ls, quin greu :(
El meu promès també va quedar molt satisfet amb les lioneses, les va trobar exquisides.

2 comentarios:

  1. Lidia! Tinc una bona notícia per tu... passa pel meu blog! Jijiji!
    http://al-pot-petit.blogspot.com/2012/03/resultado-del-sorteo-y-preguntas.html
    Amb la gana que tinc... tot té una pinta, hmmmm!
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. Hola!!
    No coneixia el teu blog però l'he trobat molt interessant i aquí m'hi quedo.
    Mare meva la de vegades que hi anat de petita al Fussimanya i ara els dos últims cops que he fet el gest d'anar sempre és ple. És el que tenen els plans d'última hora! ;) El cabrit té una pinta exquisita!!!
    PD: Gràcies per participar al meu sorteig! :)
    Un petó.

    ResponderEliminar