15/5/14

Celrà s'engalana

A Celrà també obren els patis d'algunes de les cases del poble i les mostren al públic totes engalanades.


Nosaltres hi vam estar per veure els patis i fotografiar-los per l'Instagram que si va fer.

Primer vam esmorzar una mica, una mica massa ;)


Pa de pagès, cruixent i bo, amb embotit variat i molt bo, excel-lent el llom, així com el formatge semi. Tampoc hi faltava llonganissa, pernil dolç, catalana, xoriç i botifarra blanca i de fetge.


Un pa de pessic ben farcit d'una bonissima xocolata i també coca de sucre i llimona.

Una textura esponjosa i bon farciment

Per beure sucs variats i cafè amb llet al bar.

Un esmorzar molt bo.

7/5/14

Raviolis d'espinacs amb salsa d'emmental i parmesà

Avui farem una salsa de formatges per a uns raviolis que Sempreteca va tenir la gentilesa d'enviar-nos.

Ingredients:

200 ml de llet
1 cullerada sopera de farina
1 culleradeta de mantega
50 g. de formatge emmental
50 g. de formatge parmesà
sal i pebre
1 paquet de raviolis farcits d'espinacs Sempreteca

Elaboració:

Posem una culleradeta en una paella a foc baix.
Quan la mantega estigui fosa hi tirem la farina i anem remenant. Tot seguit hi evoquem la llet ben calenta i  anem remenant per tal que no ens faci grumolls. Esperem a que la llet bulli i hi afegim els dos formatges, sal i pebre.


Paral-lelament també haurem posat a bullir els raviolis Sempreteca.


Anem remenant la salsa i apaguem el foc.
I ja la tindrem, a punt per acompanyar els raviolis.
Bon profit!


Nou col-laborador al blog: Sempreteca

Avui em fa especial il-lusió anunciar aquest col-laborador, ja que és una empresa que ens queda més aprop.
Sempreteca elabora una línia de productes sense gluten, apte per a celíacs.
A més treballen per tal d'oferir productes que contribueixen a cuidar la salt de les persones, sense renunciar a les característiques organolèptiques pròpies de l'alta gastronomia.

Els seus productes són gastronomia saludable 100% mediterrània, és a dir, fets amb ingredients naturals, de proximitat i de qualitat. Això es reflecteix en tota la seva gamma d'aliments que tenen.

Així es mantenen fidels als nostres orígens, a una tradició llargament arrelada d'elaboradors de productes alimentaris sans i gustosos, que uneixen tradició i innovació per a obtenir resultats exquisits
Tots els productes Sempreteca parteixen de la mateixa filosofia: oferir una alternativa ràpida i nutritiva sense renunciar al plaer d’un bon àpat i sense perdre el gust, el color i l’energia que aporta al plat la dieta mediterrània. Propostes per dinar o sopar, però també per esmorzar, berenar, prendre un refrigeri saludable o acompanyar la taula, que encaixen a qualsevol situació.

Nosaltres hem tingut el plaer de provar alguns dels seus productes com els raviolis d'espinacs, la pizza margarita o la pasta fresca amb ceps.


Al proper post en veiem algun...


Fira Comarcal de Primavera a Campllong

Després de més d’un quart de segle d’existència continuada, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha esdevingut un referent dins del món comercial, agrícola i ramader català. La tradició i la modernitat es donen de la mà en aquesta trobada que visiten més de 30.000 persones.

Obsequi d'iman que ens van donar
Anualment, el primer cap de setmana després de Setmana Santa, la Fira de Campllong ofereix una diversitat d’actes a un públic molt nombrós i es converteix en un veritable aparador de l’activitat econòmica i social, no solament del municipi de Campllong i rodalies, sinó de tota la província. Tota la seva vitalitat es mostra a l’espai dedicat, com cada any, a la Fira Comercial (espais exteriors i estands a la carpa coberta), a les parades de venda de productes artesans, demostració d’oficis artesanals, exposicions de maquinària agrícola i industrial antiga i actual, mercat d’ocasió, etc.


Totes aquestes activitats es complementen amb exhibicions i concursos que conjuntament amb l’oferta comercial atrauen al nombrós públic visitant. L’organització de la Fira treballa al llarg de l’any per tal de seleccionar una variada oferta d’actes i activitats amb l’objectiu d’acostar el treball del camp i la vida de pagès a tots els visitants i fer difusió de l’estreta relació entre les persones, els animals i la terra.

Informació extreta de: http://www.campllong.cat/firacampllong/fira.htm

Nosaltres hi vam fer l'Instagram, començant amb un esmorzar al centre cívic, a base de torrades de pa amb tomàquet, embotit, vi i galetes. També podies probar gelatina de fruita natural i unes patates xips molt bones.




Aprofitem la pell de la taronja

Ara ja gairebé ha acabat l'època bona de les taronges, però si encara en teniu a casa, sinó aprofiteu per comprar-ne, a Supernaranjas encara en tenen :), no llençeu la pela!


I per què no?

Doncs perquè amb la pell de la taronja en podem fer moltes coses a la cuina.

- En primer lloc hauríem de pelar la taronja sense agafar al part blanca, que no ens amargui. Amb una pela patates ens aniria bé.

- Aquesta pela la podríem deixar assecar al sol.

- Una vegada seca, la piquem amb un molinet de cafè, fins que ens quedi pols. La guardem en un pot de vidre.

I ja ho tindríem, podria servir tant per aromatitzar pastissos, galetes, cremes, crepes, entre altres productes i també per donar gust al sucre. Aleshores aquest sucre el podem posar a unes maduixes, una macedònia o quelcom que se'ns vingui de gust. Imagine power!!!!!!!!

6/5/14

Berenar al Balneari Prats

Aquesta vegada la trobada d'Instagramers va ser a la tarda. Aprofitant que es feia la Festa de la Malavella, una festa força jove, que va néixer l’any 2010, al voltant de la llegenda de la Malavella, una bruixa senyora del poble.


El centre de Caldes de Malavella s'emplena de parades dedicades al món de la bruixeria així com altres parades d'artesania i alimentació que hi resten durant la tarda i nit. També hi ha taules on pots sopar carn a la brasa i altres preparacions.
I a la tarda s'hi celebra el ball de la bruixa, tot fent una cercavila pel poble fins a seguir-la fins a la plaça on es representa l'esperat ball.Un espectacle inspirat en la Llegenda de la Malavella on hi participen més de cent persones del poble i els gegantons Malavella i Maurici, amb música en directe dels grallers i tabalers de la Colla Gegantera de Caldes.

Nosaltres vam passar una excel-lent tarda-vespre començant amb un excel-lent berenar al Balneari Prats. Un establiment termal que data de la segona meitat del segle XIX, situat al bell mig de la vila. Te una part moderna, amb habitacions funcionals i ben muntades, i una antiga, amb grans salons i sales balnearies, que encara conserven l’elegància i gust d’abans. Increïble el seu petit i bucòlic jardí, la seva piscina termal exterior, senzilla, però tot un plaer en qualsevol època de l’any.


Allà hi vam poder degustar:

- Panets de llavors amb formatge i pernil dolç, un pa molt gustós


- Napolitanes petites de xocolata

- Croissants normals


- Ensaïmades


- Croissantets farcits de frankfurt, molt cruixents i bons aquests


- Coca amb ametlla trossejada i sucre glass: molt fina i bona


També vam disposar de sucs de taronja fresquets, directe del surtidor i tota classe de begudes calentes, des d'una xocolata, cafè amb llet, capuccino, entre altres.

Una altra col-laboració al blog de Dayelet

Aquesta vegada col-laboro a les receptes sense sucre amb: "Magdalenes de coco".

Si cliqueu a la imatge podeu accedir a la recepta:

https://www.dayelet.com/es/blog/blog/receta-sin-azucar-de-magdalenas-de-coco/

Esmorzar a la Domus Sent Soví

La Domus Sent Soví pren aquest nom del llibre de Sent Soví com a símbol i alhora homenatge de la tradició gastronòmica catalana, doncs la seva missió és la preservació i la difusió del patrimoni gastronòmic català.

Aquest espai és el primer centre a Catalunya dedicat a la promoció, la innovació, l'experimentació i el coneixement del Patrimoni Gastronòmic Català a través dels productes del territori.

Nosaltres els instagramers vam tenir el privilegi d'esmorzar-hi i així gaudir de tots aquests productes:

- Pa de pagès sucat amb tomàquet, sal i oli


- Safates d'embotit artesà: llom, llonganissa, fuet, pernil salat, diferents tipus de botifarres, formatge


- Coca de crema


- Coca de poma


- Coca de greixons


- Brunyols exquissits


Tot regat amb sucs, vi o aigua i cafè amb llet, un esmorzar ben variat i deliciós!

Domus Sent Soví, centre gastronòmic d'Hostalric