9/9/13

Uns bombons pel meu Sant

Vam quedar que no celebraríem els sants, perquè entre que són un motiu més religiós i que després ja no saps que regalar les altres dates...


Però aquest anys, he tingut dos molt bons regals, un que ja fa un temps que en tinc, que són unes sandàlies de cunya roses, molt maques, modernes i originals i l'altre rebut el dia del meu Sant a primera hora del matí, una magnífica caixa de bombons del Gluki.

Són uns bombons totalment artesans i que n'hi ha un del l'assortiment que en fan que és el que més m'agrada, el d'avellana. Així que el proper cop crec que menjaré només aquests. Són realment exquisits.


Una xocolata amb llet molt fina i a l'interior, una autèntica crema d'avellanes i xocolata. Té un gust molt encertat i et deixa un flavour intens a aquest fruits sec, indescriptible!!!

Que feliç jo amb la meva caixa de bombons, gràcies guapissim!!!!!!!!!!!!!!!!!

Un gelat al Delicae

Un dia d'aquests d'estiu, concretament el dissabte que celebràvem el meu sant i de pas l'aniversari del meu home, vam dinar al Tagliatella, però enlloc de fer les postres allà, força més cares, tot i que, delicioses, vam fer un gelat de iogurt.

Vam provar el del carrer on treballo, que els amos són molt agradables i ens van servir molt bé.

Dos gelats mitjans de iogurt, molt sana la base, però no tant els toppings;

El meu com a base portava sirop de xocolata amb llet, després el gelat de iogurt i smarties, m&ms, lacasitos de xocolata negre, alguns fideus de xocolata i una mini-oreo. I per acabar de rematar, nocilla i xocolata blanca, que en contacte amb la fredor del gelat, queden solidificats i queda un gelat súper bo.

Després trenques les xocolates que han quedat dures i ja vas trobant el iogurt més àcid amb els toppings xocolatejats triats, per finalment trobar-te el xarop de xocolata amb la resta de gelat de iogurt que queda.

Un petit plaer que tant de gust ve a l'estiu!






30/8/13

Si esteu per Segovia...

no podeu marxar sense provar l'exquisit garrinet i xai que tradicionalment fan en aquesta zona. Cuits al forn de llenya d'una manera artesana que porten fent des de l'any 1987, els trobareu a El Rancho de Aldegüela, a Segòvia. 


Disposen d'una extensa carta amb les especialitats que tan caracteritzen la seva zona, com són el garrinet i el xai cuits al forn de llenya. Per acompanyar un bon vi a triar entre les més de  150 referències de les quals disposen. I ja per culminar un gran menjar, unes postres totalment artesanes que et faran les mil i una delícies.


I al costat del Rancho hi tenen un altre restaurant de menús, tan diari com de cap de setmana, anomenat La Taberna. El menú diari és a 10 euros i el de cap de setmana el tenen per 15. Una excel-lent relació qualitat-preu. Si voleu reservar us assegureu dinar bé. També es pot encarregar pels sopars de divendres i dissabtes.

I per si fos poc, encara disposen d'un altre restaurant, en aquest cas on ofereixen racions que es diu El Bar. Situat a l'entrada de la finca per fer-hi algun vermut abans del dinar acompanyat d'algunes de les seves tapes. No admet reserves.

Després d'un bon àpat que millor que quedar-se a dormir al seu hotel o a la Posada. Un lloc tranquil i bonic on poder descansar i gaudir del paisatge. L' hotel és de quatre estrelles situat en un entorn envoltat de natura i aire pur. És el lloc perfecte si vols fer una escapada romàntica amb la teva parella o si vols passar un cap de setmana gurmet, ja que a més de la seva excel.lent cuina te la pots endur a casa a través de la seva botiga amb productes exquisits.
I si vols fer un bon regal, tenen uns bons regals que segur que faran ben contents a qui regalis poder disfrutar de l'hotel i les seves comoditats, així com poder degustar la seva elaborada cuina.
Un lloc ideal també per a casaments, ja que disposa de gran salons.

Una cosa molt bona que té és que a través de la seva pàgina, a l'apartat d'agenda,  et pots anar informant de les setmanes gastronòmiques que fa la finca així com alguns concerts, entre altres.

Si us decidiu a anar-hi, us deixo la direcció:

Pza Marqués de Lozoya 3
40160 Torrecaballeros (Segovia)
921 401 060

19/8/13

Un bon japonès a Madrid

La cuina japonesa abans era més desconeguda i ara, en canvi, sembla que en mica en mica s'obre camí.
Qui no ha sentit a parlar mai del sushi? O qui no ha menjat encara un tataki de tonyina?
Aquests i altres plats ja s'han introduït a algunes cartes de la nostra gastronomia. No obstant si vols provar de ple la bona cuina japonesa us recomano un restaurant de Madrid, el Fuku.


Allà hi trobarem el mestre japonès Osanay San, amb més de trenta anys d'experiència, ha aportat un nou estil a la tècnica tradicional.

En aquest japonès hi trobarem la tan apreciada carn de Wagyu, una raça bovina originària de la regió de Kobe (Japó). La seva carn destaca per la seva sucositat, tendresa i sabor, gràcies al seu marbrejat de la carn, és a dir, el bon repartiment del greix infiltrat a la carn de forma natural. Una menja apte per a gurmets.


De la seva carta podríem destacar l'Steak tàrtar de Waguy, una forma diferent de menjar aquesta exquisida vedella. Així com també valdria la pena provar alguns dels seus sushis, com el de toro o vieira.

També disposen de menú de migdia i de tot una sèrie de plats que fan les delícies de qualssevol.

I ja per acabar comentar-vos que a cada recepta fa servir ingredients de temporada per tal de donar a cada plat un nou estil, a part d'aprofitar tots els beneficis que obtens de l'aliment quan està en plena temporada.

17/8/13

Marisc per ara a l'estiu

Aquesta època de l'any és la que ve més de gust una bona mariscada. Si esteu per Madrid no us penseu que perquè no tinguin mar no podeu degustar peix i marisc de la costa. Al Barri de Salamanca, concretament a la Marisqueria El Cantábrico, trobareu una bona plantilla dedicada a l'art del marisc i la cervesa.

Aquesta marisqueria fundada l'any 1948 continua sent avui dia una de les millors tavernes per menjar marisc. Cada dia disposen de peix fresc per a la fidel clientela que els visita. I com a reconeixement al seu gran treball ha guanyat diversos premis a la qualitat i a la seva llarga trajectòria com a promotor de peix gallec a Madrid.

Però no tan sols podeu optar pel peix o marisc, sinó que també ofereix llom ibèric, formatge, xoriç ibèric i una extensa carta de vins, sobretot vins blancs, que tan bé van per acompanyar el marisc.

A més, a part de fer un bon àpat, si visiteu aquesta marisqueria podreu apreciar el seu local que encara mostra el vestigi del temps a les seves aixetes platejades de cervesa així com les seves blaves rajoles. Sembla que el temps no hagi passat, des que el seu fundador decidí obrir aquest local anomenat com "El Cantábrico" en honor a la seva dona, nascuda a Santander.

Així doncs ja sabeu si aneu per Madrid feu-hi una visita, segur que en quedareu contents!


16/8/13

Premis Blogs Catalunya 2013

Hola!
aquest any em presento als premis de Blogs Catalunya 2013 i aquest post no és per mostrar-vos cap recepta, sinó per demanar la vostra col·laboració per votar-me! ;)
Si no us fa res i disposeu de 5 minutets i us agrada el meu blog, us agraïria moltíssim que entréssiu a la web del concurs de blogs i em votéssiu.
Com que primer t'has de registrar abans de poder emetre el vot, us deixo una mini guia dels passos que haurieu de seguir per votar-me.
Des d'ara mateix i independentment que em voteu o no, moltíssimes gràcies per seguir-me, mirar el meu blog i tenir la paciència de seguir-me!! :)

El passos a seguir serien:

1. Per votar s'ha de ser membre registrat, per tant, en primer lloc haurieu d'entrar a la seva web:
 - http://www.stic.cat
i premeu sobre el botó 'Registre'. Si us fa mandra emplenar els camps de registre i teniu twitter o facebook, també podeu entrar-hi fent ús de qualsevol de les dues comptes :)

2. Si heu optat pel registre normal, només heu d'emplenar els camps que tinguin un asterisc i al final apretar el botó de 'Registrar'. Després heu de comprovar al vostre correu un mail que us enviaran i clicar a l'enllaç per tal de verificar la vostra compta.

3. Un cop dins la web i us hagueu identificat, heu de buscar l'apartat:
 - Votació Premis Blogs 2013

4. Heu de sel·leccionar la categoria: cuina, gastronomia i enologia i fer click a Votar ara!


5. De tot el llistat de blogs, buscar i sel·leccionar el meu, http://vadeteca.blogspot.com

6. Llavors cliqueu al botó de 'Votar'

7. I ja només queda apretar el botó de confirmació de vot :)


Doncs res, això seria tot!! Moltes gràcies per haver perdut un temps en seguir els diferents passos i fins la propera!! :)

15/8/13

Magdalenes de coco lleugeres

Per variar una mica de la coca, hem decidit elaborar unes magdalenes. Aprofitant que teniem aquests motlles de silicona de colors tan vistosos i pràctics ens hem arriscat, però ha valgut la pena :)


Ingredients per a 14 magdalenes:

- 1 iogurt natural
- 2 ous de gallina
- 3 vasos de farina amb llevat incorporat
- 2 vasos d'edulcorant apte pel forn
- mig vas d'oliva d'oliva verge extra
- mig vas de llet
- dues cullerades de coco ratllat
- 2 sobres de soda
- sucre per decorar el cim

Elaboració:

Posem els ous, el iogurt, l'oli, la llet, el coco i l'edulcorant en un bol i batem tot.
Afegim la farina a poc a poc i els sobres de soda i anem remenant bé amb el turmix.
Batem fins que quedi tot ben fi i intentem que la mescla agafi aire, perquè després ens pugi més al forn.


Evoquem la massa als motlles sense emplenar-los a tope, ja que després pugen i podria vessar-se la massa.


Espolsem un xic de sucre al cim de cada magdalena i les enfornem uns vint minuts aproximadament.


Queden esponjoses i bonissimes!




Torrades amb escalivada i formatge de cabra

Quan fem escalivada ens pot servir per acompanyar un tall de carn o peix. Com un primer plat, per posar al cim d'una pizza o fer per unes torrades, com en aquest cas.


Ingredients:

- Llesques de pa rodó de pagès
- Escalivada
- Formatge de cabra
- Orenga
- Tomàquet de sucar


Elaboració:
 
Torrem les llesques de pa.
Les suquem amb tomàquet.
Hi disposem l'escalivada tallada a bocins.
Posem el formatge de cabra esmicolat repartint-lo bé pel cim.
Hi espolsem un xic d'orenga i ho posem al microones per tal que es fongui el formatge i quedi l'escalivada calenta.


És un plat deliciós!