19/8/13

Un bon japonès a Madrid

La cuina japonesa abans era més desconeguda i ara, en canvi, sembla que en mica en mica s'obre camí.
Qui no ha sentit a parlar mai del sushi? O qui no ha menjat encara un tataki de tonyina?
Aquests i altres plats ja s'han introduït a algunes cartes de la nostra gastronomia. No obstant si vols provar de ple la bona cuina japonesa us recomano un restaurant de Madrid, el Fuku.


Allà hi trobarem el mestre japonès Osanay San, amb més de trenta anys d'experiència, ha aportat un nou estil a la tècnica tradicional.

En aquest japonès hi trobarem la tan apreciada carn de Wagyu, una raça bovina originària de la regió de Kobe (Japó). La seva carn destaca per la seva sucositat, tendresa i sabor, gràcies al seu marbrejat de la carn, és a dir, el bon repartiment del greix infiltrat a la carn de forma natural. Una menja apte per a gurmets.


De la seva carta podríem destacar l'Steak tàrtar de Waguy, una forma diferent de menjar aquesta exquisida vedella. Així com també valdria la pena provar alguns dels seus sushis, com el de toro o vieira.

També disposen de menú de migdia i de tot una sèrie de plats que fan les delícies de qualssevol.

I ja per acabar comentar-vos que a cada recepta fa servir ingredients de temporada per tal de donar a cada plat un nou estil, a part d'aprofitar tots els beneficis que obtens de l'aliment quan està en plena temporada.

17/8/13

Marisc per ara a l'estiu

Aquesta època de l'any és la que ve més de gust una bona mariscada. Si esteu per Madrid no us penseu que perquè no tinguin mar no podeu degustar peix i marisc de la costa. Al Barri de Salamanca, concretament a la Marisqueria El Cantábrico, trobareu una bona plantilla dedicada a l'art del marisc i la cervesa.

Aquesta marisqueria fundada l'any 1948 continua sent avui dia una de les millors tavernes per menjar marisc. Cada dia disposen de peix fresc per a la fidel clientela que els visita. I com a reconeixement al seu gran treball ha guanyat diversos premis a la qualitat i a la seva llarga trajectòria com a promotor de peix gallec a Madrid.

Però no tan sols podeu optar pel peix o marisc, sinó que també ofereix llom ibèric, formatge, xoriç ibèric i una extensa carta de vins, sobretot vins blancs, que tan bé van per acompanyar el marisc.

A més, a part de fer un bon àpat, si visiteu aquesta marisqueria podreu apreciar el seu local que encara mostra el vestigi del temps a les seves aixetes platejades de cervesa així com les seves blaves rajoles. Sembla que el temps no hagi passat, des que el seu fundador decidí obrir aquest local anomenat com "El Cantábrico" en honor a la seva dona, nascuda a Santander.

Així doncs ja sabeu si aneu per Madrid feu-hi una visita, segur que en quedareu contents!


16/8/13

Premis Blogs Catalunya 2013

Hola!
aquest any em presento als premis de Blogs Catalunya 2013 i aquest post no és per mostrar-vos cap recepta, sinó per demanar la vostra col·laboració per votar-me! ;)
Si no us fa res i disposeu de 5 minutets i us agrada el meu blog, us agraïria moltíssim que entréssiu a la web del concurs de blogs i em votéssiu.
Com que primer t'has de registrar abans de poder emetre el vot, us deixo una mini guia dels passos que haurieu de seguir per votar-me.
Des d'ara mateix i independentment que em voteu o no, moltíssimes gràcies per seguir-me, mirar el meu blog i tenir la paciència de seguir-me!! :)

El passos a seguir serien:

1. Per votar s'ha de ser membre registrat, per tant, en primer lloc haurieu d'entrar a la seva web:
 - http://www.stic.cat
i premeu sobre el botó 'Registre'. Si us fa mandra emplenar els camps de registre i teniu twitter o facebook, també podeu entrar-hi fent ús de qualsevol de les dues comptes :)

2. Si heu optat pel registre normal, només heu d'emplenar els camps que tinguin un asterisc i al final apretar el botó de 'Registrar'. Després heu de comprovar al vostre correu un mail que us enviaran i clicar a l'enllaç per tal de verificar la vostra compta.

3. Un cop dins la web i us hagueu identificat, heu de buscar l'apartat:
 - Votació Premis Blogs 2013

4. Heu de sel·leccionar la categoria: cuina, gastronomia i enologia i fer click a Votar ara!


5. De tot el llistat de blogs, buscar i sel·leccionar el meu, http://vadeteca.blogspot.com

6. Llavors cliqueu al botó de 'Votar'

7. I ja només queda apretar el botó de confirmació de vot :)


Doncs res, això seria tot!! Moltes gràcies per haver perdut un temps en seguir els diferents passos i fins la propera!! :)

15/8/13

Magdalenes de coco lleugeres

Per variar una mica de la coca, hem decidit elaborar unes magdalenes. Aprofitant que teniem aquests motlles de silicona de colors tan vistosos i pràctics ens hem arriscat, però ha valgut la pena :)


Ingredients per a 14 magdalenes:

- 1 iogurt natural
- 2 ous de gallina
- 3 vasos de farina amb llevat incorporat
- 2 vasos d'edulcorant apte pel forn
- mig vas d'oliva d'oliva verge extra
- mig vas de llet
- dues cullerades de coco ratllat
- 2 sobres de soda
- sucre per decorar el cim

Elaboració:

Posem els ous, el iogurt, l'oli, la llet, el coco i l'edulcorant en un bol i batem tot.
Afegim la farina a poc a poc i els sobres de soda i anem remenant bé amb el turmix.
Batem fins que quedi tot ben fi i intentem que la mescla agafi aire, perquè després ens pugi més al forn.


Evoquem la massa als motlles sense emplenar-los a tope, ja que després pugen i podria vessar-se la massa.


Espolsem un xic de sucre al cim de cada magdalena i les enfornem uns vint minuts aproximadament.


Queden esponjoses i bonissimes!




Torrades amb escalivada i formatge de cabra

Quan fem escalivada ens pot servir per acompanyar un tall de carn o peix. Com un primer plat, per posar al cim d'una pizza o fer per unes torrades, com en aquest cas.


Ingredients:

- Llesques de pa rodó de pagès
- Escalivada
- Formatge de cabra
- Orenga
- Tomàquet de sucar


Elaboració:
 
Torrem les llesques de pa.
Les suquem amb tomàquet.
Hi disposem l'escalivada tallada a bocins.
Posem el formatge de cabra esmicolat repartint-lo bé pel cim.
Hi espolsem un xic d'orenga i ho posem al microones per tal que es fongui el formatge i quedi l'escalivada calenta.


És un plat deliciós!

Espaguetis amb fals pesto

Avui uns espaguetis diferents. Per provar coses noves, hem fet un pesto diferent, amb algunes variacions.

Ingredients per a 2 persones:

- 250 g d'espaguetis
- una cullerada sopera d'anet
- 4 cullerades soperes de nous
- oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Bullim els espaguetis tal com indica el fabricant, deixant-los sempre al dente.

Per altra costat barregem l'anet amb les nous un xic trinxades, deixant-ne algunes senceres. Hi evoquem una generosa quantitat d'oli d'oliva i barregem.


Una vegada bullida la pasta hi evoquem la mescla i ja ho tíndriem!




2/8/13

Croquetes de pernil

Avui us mostro unes croquetes de pernil. Són comprades a la carnisseria d'un supermercat que no diré per no fer publicitat. La veritat és que feien bona pinta, tant grans, darrera el mostrador i vam decidir provar-les.


Preu: 8'95 euros el Kilo
Farcit: de pernil, amb trossos reals de pernil
Tamany: croquetó
Nota: 7
Tast: són ben artesanes i molt ben farcides, plenes de pernil. De gust pronunciat que li confereix el pernil.


A partir d'ara aniré mostrant totes les croquetes que mengi per així establir-ne un rànquing. En el blog ja n'hi tinc altres posts on n'hi ha forces!

I la setmana que ve més :)

De patata a producte de patata

Quin títol més estrany haureu pensat al llegir-lo en aquest post. I és que fa referència a Aviko, una de les majors empreses processadores de patata del món. A base de la patata es va convertir en una empresa poveïdora de diferents productes de patata en el sector de la restauració i minorista.

Als seus inicis van començar amb 32 patateres i ara ja són una de les quatre més grans del món de la patata.

I és que no m'estranya el seu èxit, la patata és un aliment que agrada a tothom. A més és un ingredient que forma part de molts plats de cuina i que té una gran combinació amb altres productes. Aviko ofereix una amplia gama de productes de patata d'alta qualitat. Tant podem trobar unes patates fregides fresques (refrigerades) com aperitius i especialitats de patata.

Des de les seves modernes instalacions elaboren els productes amb base de patata per a minoristes, restauradors i de forma més limitada a clients industrials.

Dins d'Aviko, trobem Aviko Rixona que s'encarrega de la producció de productes de patata secs. Reparteixen per tot el món patates reconstituides i bases pel puré.

Si visiteu la seva pàgina web trobareu l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen amb la patata. Des dels deliciosos rostis de patata que tant bé queden com a guarnició de carns, passant per unes patates fregides Premium per llepar-se els dits o qualssevol dels seus gratinats, que fan una pinta...


I si vols veure com fan les patates fregides des de les seves fàbriques aquí et deixo l'enllaç del vídeo. És molt interessant veure tots els passos que segueixen.


Així que ja sabeu, si voleu impressionar amb les vostres plats contacteu amb Aviko, segur que hi trobareu tots els complements que necessiteu :)