15/7/13

L'esmorzar d'Insta Sant Feliu de Guíxols

Aquest dissabte passat hem anat a Insta Sant Feliu de Guíxols.
A les 9.30 vam pujar al trenet que ens va conduir a l'ermita de St. Elm des d'on vam poder gaudir d'un bon esmorzar :) a part de les meravelloses vistes del mar.

Taules amb safates de pa rodó, tomàquet partits per sucar, setrills per amanir, unes bones anxoves, i embotits.

Uns excel.lents embotits: llom del coll ben magre i amb un sabor deliciós, xoriç i llonganissa ibèrics, botifarra negre i blanca també bona. I triangles de formatge semi. També truites de patates.


També hi havia safates de dolç, amb trossos de coca, correcte i unes bonissimes ensaïmades de les quals només en vaig poder provar una :( Llàstima, tenien una pasta d'aquelles que hi notes el sagí.


Tot acompanyats de sucs de taronja i cafè amb llet.


Vam passar un bon dia de calor, i això que el cel estava una mica ennuvolat.

12/7/13

I un xuixo!!!!!!!!!!

Ahir era el sant de la meva mare i tot i que no ho solem celebrar no es pot queixar!

Va tenir una orquídia, un parell de bombons i xuixos per la family de postres. Així tots vam provar-los.

I que bé que va anar, comprats a una pastisseria que fa poc que està aquí al barri però que fan un dels millors croissants de xocolata que he menjat. I ara aquest xuixo també entra dins el meu ranquink de xuixos bons.

Una pasta exquisida, gens oliosa, amb les seves capes cruixents i farcit d'una crema molt ben feta. Llàstima que vaig fer la foto quan ja me n'havia menjat més de la meitat :(
El pròxim dia m'agradaria provar-lo farcit de nata, i ja en faré la foto abans ;)



Gaspatxo de ma mare

Està fent una calor aquests dies... i res ve més de gust que arribar a casa a dinar i menjar un bon plat de gaspatxo.

Ingredients per a 4 persones:

Un kilo i mig de tomàquets mitjans ben madurs
1 cogombre
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba (opcional)
1 gra d'all
1 llesca de pa de pagès (opcional, ma mare no hi posa pa, que engreixa :))
sal, pebre, vinagre i un bon oli d'oliva verge extra
picatostes (opcional, però hi queda més bo)

Elaboració:

Rentem els tomàquets sota l'aixeta ben nets. Els partim per la meitat i els ratllem. Agafem els pebrots i també els passem per l'aixeta. Els tallem a daus juntament amb la ceba. Hi afegim un polsim de sal, un xic de pebre, vinagre i un bon raig d'oli. També hi posem el gra d'all. Ho passem tot pel turmix i ho colem amb el col-lador xinès. El posem a la nevera i ja ens el podem beure ben fresquet amb picatostes a gust de consumidor!

Premi del sorteig de...

Un llibre de cuina asiàtica que sortejava l'Amàlia del blog "Mis Cuadernos de cocina". Un fantàstic blog amb unes receptes per llepar-se els dits.

Em va fer molta il-lusió quan vaig saber que n'era la guanyadora. La veritat és que el llibre és molt interessant. Justament últimament veig moltes receptes asiàtiques que em criden l'atenció dels blocs els quals estic subscrita.

Així doncs ja me'l miraré amb calma i triaré algunes receptes per fer. Des que l'any passat vam fer un circuit per Tailàndia, pujant del sud cap al nord i acabant a Phuket, ja em vaig introduir un xic al món de la cuina asiàtica.

Doncs res, ja aniré publicant algunes receptes!

Gràcies Amàlia pel llibre i per la dedicatòria :)



Un espai per casaments i comunions

Es tracta de La Chopera, un complexe que consta de varies finques per celebrar casaments, comunions, festes d'empresa o altres events situades a Madrid.

La Chopera et brinda la possibilitat de celebrar el teu casament civil en un marc incomparable. Pots degustar el seu fabulós banquet en el seu entorn campestre i amb el toc taurí que els caracteritza.
Disposen d'una exquisida carta de Menús nupcials per tal de satisfer els gustos de tots els comensals.
Un altre cosa a destacar és que els nuvis poden aparèixer al saló muntats en un Carruatje de cavalls de principis del segle XX.
I per si encara no fos poc, després del casament els convidats gaudiran de la discoteca o aquells que siguin més atrevits poden muntar al toro mecànic o fins i tot vaquilles.

A part de casaments, també s'hi poden celebrar comunions. En un dels seus salons climatitzats els familiars i amics disfrutaran d'un bon àpat gràcies a l'oferta variada de la seva carta. També, per baixar un xic el dinar, es poden divertir amb els toros, les vaquilles o altres activitats que ofereixen a la finca i que segur que fan gaudir a petits i a grans.


I, ja per acabar, dir que també s'hi poden celebrar sopars d'empresa o altres events. Sempre acompanyats de la natura, amb els seus fantàstics paisatges que envolten la finca i amb l'amabilitat del personal de La Chopera.

9/7/13

Plàstics RSM

A vegades no ens n'adonem però fem servir molta quantitat de plàstics. Que si un gelat en una terrasseta ara l'estiu, un picnic a la platja, un catering d'empresa i altres situacions que requereixen d'aquests productes d'un sol ús.


A plàstics RSM trobareu una extensa varietat de productes, sobretot destinat als sectors d'hostalería, vending, catering o col-lectivitats, per tal d'oferir al públic un producte còmode i pràctic.

Compten amb una gran experiència en aquest món, amb un equip professional al darrera per tal de proporcionar un sereve de qualitat acompanyada d'una assessoría personalitzada ajudant així a adequar el producte a les necessitats del client.

Disposen d'una extensa gama de plats, platines, gots, cel-luloses, cuberts,envasos de plàstic, entre altres productes.


Tots els seus productes garanteixen la màxima qualitat. A més tenen una bona relació qualitat-preu. Si voleu veure tota la gama de plàstics que ofereixen no dubteu a visitar la seva pàgina web.

Treballen a tota la província de Madrid, visiteu-los i trobarà un bon tracte amb la professionalitat que tenen al darrera en aquest sector. 

Necessitem la teva firma!!!!


Aquest post és per tal de combatre l'intrussisme professional que té lloc a la nostra professió, com en moltes altres per desgràcia.

El dietista-nutricionista és l'únic professional qualificat per a l'exercici de la nostra professió a la Sanitat Pública.

El Consell General de Dietistes-Nutricionistes, amb el suport de la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes i de tots i cadascun dels Col·legis i Associacions Professionals que formen part del Consell, ha sol·licitat formalment a SEDCA la retirada de la seva campanya ( referenciada en la carta que se'ls ha enviat) o la modificació d'aquesta indicant clarament que el dietista-nutricionista és l'únic professional qualificat per a l'excercici de la nostra professió en la Sanitat Pública. Després d'haver-los donat un termini verbalment perquè fessin la rectificació, i al no haver rebut resposta, se'ls ha enviat la següent carta, a la qual l'ACDN va donar suport: http://www.aedn.es/resources/ed5cb779903e484comunicadosedca.pdf

Per aquest motiu us demano si entre tots en podem fer la màxima difusió entre els vostres coneguts, familiars i amics per recollir el major nombre de signatures en aquesta primera petició. En el següent enllaç trobareu una recollida de signatura que reivindica la incorporació plena i necessària del dietista-nutricionista en el Sistema Sanitari Públic. T'animo al fet que firmis i facis la màxima difusió!

https://www.change.org/es/peticiones/al-ministerio-de-sanidad-dietistas-nutricionistas-en-atenci%C3%B3n-primaria-al-acceso-de-los-ciudadanos

8/7/13

Croissants de xocolata artesans

Aquest dissabte al matí, abans d'anar a la piscina, de pressa i corrents, vaig fer alguns croissants de xocolata.

Mentres em posava el bikini, s'anava descongelant la làmina pasta de full :)
Després la vaig pels laterals, ja que ve plegada i vaig fer 4 triangles més o menys ben fets.

Hi vaig posar a cada un una o dues preses de xocolata i els vaig enrotllar en forma de croissant.
Els vaig pintar amb mantega i sucre i cap al forn! 

Mentre em posava el bronzejador, s'anaven coent i augmentant de volum en posició ventilador i a uns 180 ºC. Després els vaig posar un parell de minuts amb posició gratinar, que és a màxima temperatira, per tal que vinguessin més rosso i el sucre es caramelitzes.

Una vegada fets, cap a la piscina!!!!!!!!!

I vam tenir els croisants per diumenge abans d'anar a la platja ;)


Per cert em van agradar, potser hi faltava un pèl de sucre, però com que hi trobaves la xocolata líquida, perquè els vam calentar un momentó al microones, estaven bons!

 
 
Ingredients:








  • 1 làmina de pasta fullada
  • preses de xocolata negre i/o amb llet
  • mantega
  • sucre