29/7/13

L'esmorzar d'Insta Portbou












Aquest dissabte passat tocava Instagram a Portbou. Un dels dies més calorosos d'aquest estiu i sabeu quin esmorzar vam menjar? Xocolata amb xurros. A mi ja em va agradar, llàstima que ve més de gust a l'hivern per escalfar-te un xic, però vaja. Jo ja vaig disfrutar amb el meu cucuritxú amb set xurros i sucre al cim i un got ben calent de xocolata desfeta. Energia per veure el poble de Portbou!!

Nou col-laborador: Humydry

Tenim un interessant col-laborador al blog: Humidry. Humydry és una marca líder en productes pel control de la humitat. Acaba amb els problemes en espais interiors provocats per l'excés d'humitat com: males olores, condensació, fongs, taques a la paret, a la roba, étc.

A Humex porten més de 25 anys oferint les millors solucions per als problemes quotidians d'humitat i males olors domèstics. La marca Humydry és sinònim de solucions efectives i confort a la llar.

La seva seu central està a la Canonja, Tarragona (Espanya), i els seus productes estan presents en més de 50 mercats de tot el món.
La seva cartera de productes inclou la gamma de productes antihumitat i neutralitzadors de males olors de reconeguda eficàcia i la més àmplia del mercat.


Com funciona HUMYDRY?

El granulat HUMYDRY absorbeix l'excés d'humitat de l'ambient, fins al grau òptim recomanat, entre un 50% i un 60%, i el deposita en forma de líquid a la cubeta inferior.

Beneficis:

Males olors: Elimina i evita que es formin males olors en estances tancades i armaris amb poca ventilació.

Sensació de fred: La humitat provoca, en algunes ocasions, sensació de fred en alguns llocs, cosa que aguditza els dolors reumàtics i musculars.

Alèrgies: Els nivells d'humitat alts provoquen l'aparició de fongs i àcars. Aquests són perjudicials per  ala salut i afecten especialment als nens i a persones amb afeccions respiratòries com l'asma.

Fongs: Els llocs més habituals de formació de fongs són: les parets, les juntes de les rajoles, darrera els mobles i dins dels armaris.

El control de la humitat és essencial per tenir la nostra casa neta.

  • Energia: És més fàcil escalfar una casa amb un ambient sec, que amb un ambient humit, així que també resulta un estalvi en calefacció.

  • Manteniment: Ideal per mantenir en bon estat apartaments a la platja o a la muntanya tot l'any.
  •   Caravanes: La condensació de l'interior de la caravana pot arribar a causar taques en teixits i òxid a les parts metàliques.
  •   Barcos: L'alt nivell d'humitat que suporten ocasiona desperfectes en colxonetes, corrosió en materials metàlics i fa malbé la fusta.

HUMYDRY ajuda a mantenir les nostres propietats en bon estat i així evitar despeses innecessàries en reparacions.

I no sols podem tenir la humitat solucionada gràcies a aquesta empresa, sinó que també tenen a la seva gama neutralitzadors d'olors. Amb el Freshwave pots aconseguir de nou un ambient agradable a la teva llar.

Olor a menjar, a fum de tabac, a mascota o fins i tot a humitat. Freshwave és capaç de neutralitzar qualssevol tipus d'olor desagradable de la casa.

Freshwave no dissimula les males olors, les elimina per complert.

A diferència dels ambientadors convencionals, Freshwave està especialment formulat per neutralitzar les partícules que provoquen la mala olor. Numerosos estudis independents confirmen la seva eficàcia.

Eficaç en cuines, garatges, soterranis, teixits, catifes, rentadores, mascotes, fum de tabac...

Freshwave és la forma definitiva d'acabar amb les males olors. Elaborat amb ingredients naturals (aigua, extracte de lima, fulla de pi, anís, clau i cedra) que proporcionen un aroma fresc i agradable a casa.

Les olors no s'emmascaren, s'eliminen per complert!

1 antihumitat Humydry Premium 450 g, 1 gel neutralitzador d'olors Freshwave 150 g i 1 Pocket Spray neutralitzador d'olors Freshwave

L'alta eficàcia de freshwave resideix en la seva fórmula patentada amb mol-lècules actives de carga electroestàtica que atrapen les partícules de la mala olor, les neutralitza i les elimina per complert.

Aquest productes és ideal per a tots els blocaires que tan ens agrada cuinar però que després sentim l'olor del rostit o de l'arrós tot el dia.

Nosaltres ja l'hem provat i us asseguro que va molt bé! Ahir ens vam fer una paella i ni gota d'olor :)


23/7/13

Vichysoisse

Avui per dinar amb aquesta caloreta un plat ben refrescant, una vichysoisse.
Fàcil de fer, econòmica i bona, una recepta apte per a l'estiu servint-la ben freda o per a l'hivern ben calenteta. A mi particularment m'agrada més freda, però per gustos colors...


Ingredients per a 2 persones:

  • 1 manat de porros
  • 1 pastilla de brou de pollastre
  • 1 pessic de sal
  • 1 rajolí de llet semidesnatada

Elaboració:

Pelem i tallem els porros. Els rentem sota l'aixeta i els posem a bullir amb aigua que els cobreixi bé.


Una vegada bullent hi evoquem la pastilla de brou i una mica de sal. Deixem bullir durant 20 minuts i apaguem el foc. Triturem amb el turmix i hi afegim un rajolí de llet. Reservem i ho posem a la nevera a refredar.

Bon profit!
 

Barbacoa!!!

Com m'agrada l'estiu! No tan sols pel clima, cada dia un bon sol que t'il-lumina i t'alegra el dia, sinó perquè a l'estiu és temps de festa, de sortir més, de concerts a la fresca, de platja.... Ja ho deia un anunci antic de Tv3, a l'estiu beu, salta i riu!


I una altra cosa bona de l'estiu són les barbacoes :)

Panxeta i xoriços crus encara

Com la d'aquest diumenge a casa d'un amic a Lloret de Mar. Ens vam reunir amb els amics de la meva parella tots a banyar-nos i a fer un bon dinaret.

Butis i pinxos
Unes butis, xoricets, panxeta i pinxos de pollastre adobats. Queden bons amb aquest adob groc. Amb pa torrat a la barbacoa, boníssim. Si és que tot fet amb el caliu de la barbacoa queda amb un gustet més bo.

  
Tampoc va faltar el pica-pica amb patates normals i de pernil, olives negres i verdes, banderilles, cacaus i coctail de fruits secs.

Un xic de cogombre per ser sa, que per cert, era del seu hort i estava molt bo, vam aprofitar per endur-nos-en un cap a casa ;)

El beure no va faltar, coca-cola, cervesa, vi, aigua, cava i ratafia.

I de postres alguns gelats d'aquells petits, que et permeten repetir perquè com que són minis :)

Un cafetó per culminar l'àpat, un tallat fred millor dit.

I després més bany per baixar l'àpat i així vam gaudir d'un bon dia d'estiu, que ens va fer un excel-lent dia!


L'esmorzar d'Insta Vilajuiga

Aquest passat dissabte vam esmorzar entre vinyes. Sí senyor, va estar molt bé, envoltats d'un magnífic paisatge vitivinicola, amb el relax i la calma de l'entorn. A Vilajuiga, una antiga vila de jueus.


L'esmorzar va consistir en llesques de pa de pagès sucades amb tomàquet i oli d'oliva verge Espelt. Acompanyades de fuet deliciós, tendre i més sequet, xoriç i diferents tipus de botifarres. Un embotit excel-lent, al igual que el pa, ben cruixent i bo. Regat pels seus vins i l'aigua de Vilajuiga, la qual té la bombolla natural. La trobo molt bona i entra molt bé, fresqueta amb el seu gas natural.

Un esmorzar diferent amb unes vistes excepcionals.


I després d'agafar forces, el photowalk amb el trenet Tramuntana Express i la visita a les vinyes, oliveres i el celler Espelt de Vilajuiga. Un bon mig dia que vam rematar a la piscina, on teníem l'entrada gratuïta tot els igers :)



18/7/13

Ja queda menys pel Firatast Girona 2013

S’acosta  una nova edició del Firatast Girona amb els fogons més roents que mai

Del 10 al 13 d’octubre arriba a Girona la 19a edició del Firatast, la fira de degustació per excel·lència de les comarques gironines.

Una fira on mitjançant l’intercanvi de tiquets per degustacions es pot tastar centenars de propostes gastronòmiques de la mà de restaurants, petits productors, cellers, col·lectius de cuina, ...

Iogurt de bacallà amb mel, senglar amb castanyes, arròs de marisc, crema d’escamarlans amb oli de crustacis, ... algunes de les propostes per llepar els dits de les que varem poder gaudir durant la passada edició, a un preu molt econòmic.

Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també podrem tastar plats d’altres països, com per exemple cuina marroquina i cuina índia, que ompliran el Palau de fires d’olors i gustos que ens faran viatjar a altres cultures.

Els  aficionats a la fotografia, tampoc  no poden deixar de visitar Firatast i participar en el  2on concurs d’instagramers. Sens dubte la fira oferirà mil excuses per no deixar de prémer el botó  del seu mòbil i captar mil imatges, sensacions, emocions, colors i textures.

Firatast, com ha fet durant la seva trajectòria, no abandona la seva vessant solidaria i enguany, juntament amb la revista Girona Gastronòmica organitza el primer concurs d’arrossos solidaris.

Un concurs que tindrà lloc cada dia i que tant els cuiners que els prepararan com el jurat que els valorarà seran personatges molt singulars i coneguts.

La recaptació d’aquest concurs anirà a mans del banc d’aliments de Girona.

FIRATAST, pel seu format, és una excel-lent plataforma per donar-se a conèixer al gran públic, cada any és visitat per més de 15.000 persones d'arreu de la demarcació de Girona i també de Barcelona, per tant Firatast és un gran escenari per a tots aquells que vulguin ser tastats.
escenari per tots aquells establiments que vulguin ser tastats.

Firatast és una experiència i una oportunitat única tant per restauradors i productors com pel públic visitant. No te la perdis!

Per estar informats de totes les novetats que estan preparant, pots seguir-los diàriament a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest.


15/7/13

Kebab a Take away amigo

Avui us haig de confessar que m'agrada el kebab. Si ja sé, és un plat fast food, no és sa... però tot i així m'agrada.

Suposo que alguns ja ho haureu vist perquè tinc altres posts de kebabs. Però ara seré més precisa amb les entrades sobre aquest rotlle de carn, indicant marca, pes del kebab, entre altres.

Nosaltres ahir el vam anar a buscar a Take away amigo, del c/Jonquera, i no està gens malament.

Botiga: Take away amigo
Marca del rotlle: Karmez, donnerfabriken
Pes: 346 grams
Preu: 2'5 euros (posava oferta)


La carn del kebab estava ben cuinada, rosseta, com ens agrada.
Com a verdures hi havia: enciam, ceba, carrota, tomàquet i olives.
La salsa de iogurt molt ben aconseguida i força quantitat.
La salsa picant justeta, no picava massa.
El pa estava bo, allargat i passat per la planxa, cruixent.


També ens vam agradar uns falàfels. No massa bons, gens cruixents.
Això sí amb el toc de cúrcuma, potser és el que més hi notaves.
Un plat de sis on ni ens va posar salsa de iogurt. Molt car pel que són.

Pes de 6 unitats: 135 grams
Preu per 6 unitats: 4'50 euros

Detall de l'interior del falàfel

I mentre feiem el photowalk...

...pels carrers de Sant Feliu, vam anar baixant de l'ermita cap al centre del poble, ajuntament, mercat i vam acabar al passeig marítim, no sense abans degustar una beguda que ens va venir de perles a tots els igers.

Peix al mercat cobert
Una pinya colada ben fresqueta i recent elaborada que tenien en una parada a fora la fruiteria. Econòmic, sa i bo. Dos sucs 2 euros!!!!!!!!!!