28/6/13

Canelons d'estiu

Sembla que comencen a pujar les temperatures i per tant ja venen més de gust receptes refrescants. Un plat senzill per fer a l'estiu però que queda molt bo són uns canelons freds que fa la meva mare.

Ingredients per a 18 canelons:

  • Plaques fàcils de caneló
  • 6 llaunes de tonyina amb oli de girassol
  • 250 g. de pernil dolç
  • 6 ous durs

- Per fer la maionesa:

  • oli de girassol, aprofitant també el de les llaunes, així també agafa gust de tonyina
  • 1 ou

Elaboració:


Bullim els ous. Per altra banda remullem la pasta dels canelons en aigua tèbia i deixem refredar.
Barregem el pernil dolç, la tonyina i els ous durs i els passem per la picadora. Piquem fins que obtinguem una mescla amb la qual farcirem els canelons.



Per altra costat, agafem un ou i una generosa quantitat d'oli i batem amb el turmix fins a aconseguir una salsa homogènia, la maionesa. Disposem a farcir els canelons i els posem en una safata amb la maionesa al cim.


Decorem amb un xic d'ou dur ratllat, pernil dolç i tonyina desmenussada i ja ho tíndriem!

 

26/6/13

Tires de formatge i codony

No sóc massa de barrejar dolç i salat, però una combinació que si que m'agrada és la del codony amb el formatge. Ja sigui perquè el codony sol el trobo massa dolç o perquè sóc formatgera de mena, el cas és que combina bé.
  

I aquest dissabte vam provar de fer-ho!


Ingredients:

tires de formatge Edam
codony artesà (me'l va fer donar una companya de feina)
pa torrat
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Tallem les tires de formatge i tires de codony de la mateixa mida. Les posem com si féssim un Sandwich, amb el codony entre les dues tires de formatge.


Les passem per pa torrat i amb l'oli ben calent les fregim. Molt poquet i ràpid, lo just perquè tot just es comenci a fondre el formatge, però no del tot. Això sí si queda ros, més bo.


Bon profit :)


Tastets surrealistes

Enguany se celebra a Figueres una proposta gastronòmica entre revetlles, del 20 al 30 de juny i dedicada a Dalí, els Tastets Surrealistes. Són 27 bars i restaurants els que hi participen elaborant un conjunt de 5 tapetes i maridades amb la cervesa Inèdit.

Nosaltres aquest diumenge passat vam decidir provar el dels Sentits, un gastro-bar situat a la Rambla de Figueres.

Aquest consistia en:

1. Croqueta de carn d'olla
2. Tataki de tonyina
3. Botifarra dolça de l'Empordà
4. Calamars a la romana
5. Ous estrellats "casi Lucio"

1. La croqueta estava bona, tot i que al fer-la amb forma de bigoti, original això si, la textura perdia.
2. El tataki correcte, tot i l'acompanyament d'hummus era massa especiat, crec que hi havia massa cúrcuma.
3. La botifarra la vaig trobar massa forta de gust igual que l'acompanyament de puré de poma.
4. Els calamars el millor de tot, tendres i una bona fritura.
5. Els ous estrellats ben normals, patates fregides amb ous remenats.

Tot plegat pel meu gust decepcionant, sobretot quan vaig veure la quantitat. Si són tastets per compartir que ho siguin de debò, almenys posant dues racions de cada tastet.

Suposo que als et el primer any és un xic de prova, però és car pel que t'ofereixen. Ja sabem que el fet de menjar tapes, que és tan de moda ara, resulta car però és que demanat el mateix però de carta ens hagués sortit millor, almenys més ració!

Fem la prova:

1. 1'30 euros
2. 8'00 euros
3. 2'50 euros
4. 4'80
5. 5'50 euros

Total: 22'10 euros

Aquest preu és el que ens hagués costat menjar les racions complertes d'aquest tastet, sense contar la cervesa. I a nosaltres ens va costar 18'00 euros amb la cervesa. Em vaig sentir estafada i ara m'hi torno a sentir al escriure-ho.








20/6/13

Un capuccino Nexpresso

Passejant per la tarda a Girona, vam aprofitar per comprar càpsules per a la cafetera Nespresso.


Vam comprar un pac especial en el qual ens regalaven un cub de metracrilat molt bufó i que queda molt bé al pedrisc de la cuina. Un trastet més, al costat de la màquina de cafè i la caixa de fusta de varietats de cafè, però vaja, de moment hi ha lloc...


I aprofitant l'ocasió vam gaudir a la seva zona de tast d'un capuccino descafeïnat, molt bo i excel.lent presentat. Amb la seva espuma i el seu cacau per decorar. Molt bo!



Repetim l'Angelus

Ara feia dies que no hi anava, i em va agradar tant aquells dies que hi vaig poder dinar...

Així que aquest dimarts passat hi vam anar amb la meva mare. Com que vam aprofitar el dia per Girona, esmorzar al Boira i tot el dia passejant, fins dos quarts de set que plega en Ramon i ens va passar a buscar per tornar a Figueres :)

El menú d'aquell dia estava bé, de tot les restaurants que vam estar mirant aquest és el que més ens va convènçer i com que les dues ja hi havíem menjat, vam decidir entar'hi!

Jo vaig demanar:

- Tàrtar de salmó: molt bo, no me l'esperava així tot i que vaig demanar a la cambrera com era per si de cas. Estava fet amb trossos de salmó, ceba crua, tomàquet, olives i maionesa. Correcte, n'hagués pogut mnejar més quantitat.


- Popets a la catalana: un guisat excel.lent, amb pèsols i ceba ofegada. Una salsa al punt per sucar el pa tan bo, calent i cruixent que serveixen. Servits amb molts pèsols i menys popets, però deliciosos i tendres.


- Pastís de formatge: és bo, correcte. Trobo però que la ració que posen és escassa. O aquell dia jo tenia massa gana o vaig trobar que les racions eren petites. Potser perquè sempre hi havía menjat amanida de primer que vulgui o no emplena força.



La meva mare de primer va optar pels gnoccis al parmesà. Feien bona pinta i la salsa també.
I de segon els popets que ens van agradar moltissim.


Mc Donald's a Lloret de Mar

Diumenge passat, aprofitant la Fira dels Americanos que es feia a Lloret ens vam quedar per allà a dinar i com que volíem les experiències que tan anuncien Mc Donald's doncs vam anar a dinar-hi!

Vam demanar dos Mc Menús, l'hamburguesa 1955, que porta  tomàquet cru, enciam, bacon fregit, ceba caramelitzada, carn de vedella, ketchup i salsa especial. No estava malament, ja que tot barrejat no et deixa notar el gust de la carn. La barreja entre els ingredients i la salsa ho emmascara un xic tot. Tot i que relació qualitat preu surt carissim anar al Mc Donald's a no ser que t'agafis alguna oferta de els que van fent, com els productes a 1 euro o els Mc Menús Easy que tenen ara i que surten més bé.


També vam provar una hamburguesa més petiteta, amb enciam, tomàquet, maionesa, formatge cheddar i maionesa. Personalment la vaig trobar més bona que l'anterior, tot i que més sosa això si.  Però almenys duia formatge :)


A mi el que si que m'agrada són les patates Deluxe. El gust que tenen, la textura i la salsa la trobo bona.


I una altra cosa bona són els Mc Flurrys, els trobo bonissims. Un got ple de gelat de nata, amb toppings a triar entre kit-kat, M&M, Oreos o Smarties.
T'ho serveixen ben esmicolat i amb sirop a triar entre xocolata, caramel o almívar de llet. I els tens afegint  dos euros demanant un Mc Menú, el preu normal són 2'5 euros. No és car per la quantitat que et donen.

Nosaltres vam menjar un Mc Flurry cada un amb M&M i jo amb almívar de llet i ell amb xocolata. Cal dir que els toppings te'ls vas trobant durant tot el gelat, no només n'hi ha al cim, ja que te'ls posen a través d'una cullera. Una dada interessant si no volem menjar un gelat de nata sol. Un bon sistema per gaudir tota l'estona dels M&M i la salsa.
És un gelat abundant.

Cal dir que entre la de xocolata i la d'almívar, tot i que m'agrada molt, la vaig trobar massa dolça, amb xocolata queda molt més bo el gelat!

Inconvenient molt gran del Mc Donald's: descripció del que porta cada hamburguesa!!!!!!!!!!!!!
M'agrada saber que porta abans de menjar-me-la!!!!! A vosaltres no?
I una altra cosa: no tenen Fanta de llimona :( Només de taronja, trobo que haurien de tenir més assortiment un establiment que disposa de menjar ràpid lligat a begudes ensucrades. No obstant a la pàgina web hi surt.

17/6/13

L'esmorzar d'InstaLloret

Aquest dissabte passat ha estat l'InstAgram Lloret de Mar, coincidint amb la Fira dels Americanos.

Va estar guay, només d'arribar ja ens van oferir un barret i anàvem tots els igers iguals passejant mentre la guia ens feia la visita pel poble.

Vam passar un gran dia, començant amb un bon esmorzar de panets salats i plates de dolços, croissants normals i de xocolata i ensaïmades.


Per beure sucs de taronja, pinya i una mescla i cafè amb llet, molt bé aquí primer cop que me'l prenc descafeïnat de sobre amb sacarina :)

Els entrapanets bonissims, diferents tipus de pa: panets petits, xapates mini, barretes i uns amb pipes deliciosos. El pa tovet, ben sucats i carregats d'embotit: pernil dolç, pernil salat, formatge, xoriç i salami.


I els dolços bons també, els de xocolata ben farcits amb tira central, i els normals amb sucre al cim i de banyes. Van desparèixer ràpid!



Conferència Carme Ruscalleda

Ahir diumenge dia 16 de juny, durant la celebració de la III Fira dels Americanos celebrada durant tot aquest cap de setmana a Lloret de Mar, vam assistir a una xerrada que va fer la coneguda cuinera del restaurant Sant Pau ubicat a Sant Pol de Mar.

Ens va parlar de la gastronomia catalana i els productes d'Amèrica.


Sobretot ens va destacar que som afortunats de poder gaudir de la cuina que fem a Catalunya, no hi podia estar més d'acord. Només ens hem de fixar amb els restaurants estrellats que tenim arreu de la província, sent el número un el Celler de Can Roca.


També va donar importància a cuinar productes de temporada. Coincideixo amb ella, comprar un aliment de temporada és assegurar-te un bon compendi de vitamines i nutrients, a part d'estalviar uns calerons.


Vam poder veure a través de les diapositives que anaven passant alguns dels plats enginyats per ella i el seu equip, mescles de dolços i salats, tocs de cuina japonesa que ella tan admira, i molt productes frescos i de mar, no podia ser menys estant en un lloc de costa.


Es va parlar dels arrossos, nomenant la ceba de Figueres, com a base d'un bon sofregit i va confessar que ells la fa servir a molts dels arrossos que ofereix al seu restaurant. No m'extranya, és la que dóna aquell color més fosquet al sofregit que fem a l'Alt Empordà. Si baixem més al sud de Catalunya ja juguen més amb el romesco.

En definitiva vam passar una hora molt entretinguda i interessant, a part d'una gran cuinera, una gran dona!