8/7/13

Formatge: Carré du pays breton

El formatge Carré de l'Est és un formatge francès de forma quadrada, tal com indica el seu nom (carré). Elaborat a partir de llet de vaca pasteuritzada. Conté un 25% de matèria grassa.

França
Maduració: de 4 a 8 setmanes
Pes i forma: 230g. aprox. quadrat
Dimensions: D.10 cm. a 3,5 cm.
Llet: vaca
Classificació: Semicurat
Productor: Nos Régions ont du Talent

Cata:

És un formatge gustós, la seva escorça és fina, coberta per fongs. De pasta tova i gust persistent en boca. Sempre li trobo un regust a amoníac a aquests tipus de formatges.


Fa uns mesos també vam parlar del Carré.

Botiga on-line de productes de repostería

Avui dia estem envoltats de dolços, que si cupcakes, coques, magdalenes, entre altres. Tothom que més qui menys prova de fer alguna recepta que ha vist en algun blog o programa de tel-levisió, ja que ara se'n parla molt de la cuina als medis.

El problema és que a vegades ens posem a la cuina per fer la recepta però no sabem ben bé on trobar els utensilis per elaborar-lo o alguns dels ingredients que nomenen. Doncs ara que tot es consulta per Internet diposen d'una botiga on-line "Para hornear y más" on podem trobar tot el que ens faci falta, des de saboritzants, manegues pastisseres, motlles, decoracions comestibles, desmotllants i fins i tot davantals per no embrutir-nos i estar guapos a la cuina.

A més si fas una comanda mínima de 40 euros l'enviament és gratuït, aprofita i mira tot el que tenen!



4/7/13

Nou col-laborador: PinkCow

Aquest col-laborador PinkCow potser no és massa conegut encara, espero que el pogueu conèixer un xic més!

PinkCow és un original refresc de fabricació española. És una beguda pensada perquè es consumeixi sola, amb vermut, amb vi blanc o amb qualssevol tipus de beguda destilada.

Els seus creadors asseguren que és una beguda inspirada en la feminitat. Es tracta d'un resfresc aromàtic, amb bombolla fina, amb lleugers tocs cítrics i frutals. Té un sabor únic, incomparable al de cap de les begudes que podem trobar avui dia al mercat. "És inèdit", afirmen els que la van crear.

Després de fer varis estudis de mercat amb més de 600 dones varen obtenir la fórmula adequada. Segons ells la beguda va diriga a tots els públics però.

Nosaltres ja l'hem pogut provar i té un gust molt bo i sobtant, ja que no és un gust que tingui associat.

Ens servirà tant per beure-la sola, ben freda ara a l'estiu, com per prepara algun coctail.


Si aneu per Madrid...

... passeu pel Restaurant O Cacho do Jose. 
Situat a la plaça Sant Ana de Madrid, podeu fer una tapes com mana la tradició en aquesta zona. I si sou més de plat, podeu demanar algunes de les seves carns gallegues criades pel mateix amo del restaurant.

La carta ofereix embotits com pernil ibèric de Carrasco (Guijuelo), xoriç del poble, formatge manxec o assortit d'ibèrics per probar-los tots un xic.

I si voleu optar per algunes tapes, disposa d'una extensa varietat. Així com també unes bones amanides.

Tot i que ressaltariem la carn gallega, una carn ben criada procedent de Galícia.


I si encara tens gana pels postres pots triar entre diferents pastisso artesans. Jo ja he vist quina em demanaria, la de formatge i dolç de llet, ha d'estar sublim.

Per acabar dir-vos també que podeu maridar tots aquests plats amb un dels bons vins els quals ofereix el restaurant.



Doncs ja sabeu, si voleu optar per un bon àpat, no dubteu!
Mentres us deixo que aneu fent boca amb la seva carta i algunes fotos:
  






Necessites algun pastís?

Si viviu per la zona de Madrid o us trobeu per allà de vacances i voleu algun dolç especial o un pastís d'aniversari trobareu la Pastisseria Artesana "La Oriental". Disposa d'un gran assortiment de dolços, pastes, bombons, productes de brioxeria, pastisseria salada, així com pastissos personalitzats.

Si la visiteu en aquests dies propers podeu aprofitar per comprar uns productes de temporada, "Suspiros de Modistilla", que fan una bona pinta...



A més ofereix un servei de catering professional per a empreses amb productes molt variats i amb una excel-lent presentació. Trobem des de truites variades, embotits ibèrics, formatges, canapes variats, brotxetes de fruita, costelles de xai, empanandes farcides, amanidetes i altres coses per picar que entren molt pels ulls i que són una delícia.

Si voleu conèixer un xic més aquesta pastisseria així com veure els catalegs de productes dels quals disposen no dubteu a consultar la seva pàgina web.


L'esmorzar d'Insta Tossa

Si senyor, un bon esmorzar de forquilla vam tenir a Tossa de Mar aquest cap de setmana passat.

Taules ben parades amb safates d'embotit: llonganissa ample i fuet (molt bo, per cert), pernil dolç i formatge.
Pa per sucar amb tomàquet i oli d'oliva ben bo :)
I a més, botifarra amb mongetes fregides amb all i julivert.
Tot acompanyat amb gerres de suc de préssec o taronja, que a més t'anaven servint els cambrers molt amablement.


I per acabar torres de donuts i berlines farcides de xocolata, un vici no massa saludable ;)

També una taula on servien tallats o cafè amb llet, vam acabar ben tips, a punt de començar el photowalk per aquest indret tan bonic: Tossa de Mar.

 
 

Pasta freda de colors

Amb aquestes calors que millor que una refrescant amanida de pasta! Les podem fer amb molt ingredients diferents i amanides també amb diverses salses, imaginació al poder :)


Resulten receptes senzilles per a l'estiu, anem a veure-ho:


 







Ingredients per a 4 persones:

  • 250 g. d'espirals de colors
  • 200 g. de formatge Cadí
  • 200 g. de pernil dolç
  • maionesa casolana

Preparació:

Bullim la pasta el temps que indica el fabricant. L'escorrem i la passem per aigua freda per tal que quedi solta.
A part tallem el formatge i el pernil dolç a daus.
Barregem la pasta, els daus i la maionesa hi deixem refredar per posar a la nevera i servir freda.
Bon profit!


Nou col-laborador: Bionade

Avui us presento un altre col-laborador al blog, Bionade, una empresa que fabriquen begudes ecològiques, fermentades i carbonatades. Vaja com una espècia de cervesa però sense alcohol. Perfecte per ara a l'estiu!


Era a mitjans dels anys 80, quan el cerveser Dieter Leipold, assegut amb la seva dona i els seus fills, Peter i Stephan, reflexionava sobre el futur. La seva petita fàbrica de cervesa a Ostheim in der Rhön estava a punt de fer fallida. Els clients habituals eren cada vegada menys, la joventut del camp descobria la cervesa Corona o bevia Red Bull, d'Àustria.

En un país com Alemanya on la cervesa té un fort component local el prestigi no és fàcil i molt més complex que aquesta qualitat sigui valorada pels turistes. Però és que Ostehim in der Rhön ja de per si no és un poble fàcil de trobar tocant a una zona gens turística a prop de la frontera de l'ex RDA. La idea de partida per al cerveser diplomat Dieter Leipold era que havia de ser possible fer una beguda refrescant de la mateixa manera en què es fa una cervesa. Totes les begudes tenen un origen natural ... menys els refrescos, que són una barreja industrial d'aigua, aromes i molt de sucre. Durant anys, Leipold va experimentar i experimentar ... fins que el 1995 va fer el descobriment de la seva vida.



Leipold va trobar bacteris que, a través de la fermentació, no transformen el sucre en alcohol, com és usual, sinó en àcid glucònic: cosa que als científics no els va ser possible fins aleshores. Aquest va ser el començament. Va ser el primer refresc produït per fermentació, però sense alcohol. El gran avantatge: gràcies a l'àcid glucònic, la beguda natural conté menys de la meitat del sucre del que s'agrega als refrescos tradicionals.  Leipold li va agregar àcid carbònic, sucs i aromes naturals. Havia estat descoberta la Bionade. Però l'èxit amb la beguda patentada no va venir de la nit al dia. 


Sobre la composició, a més de la malta, Bionade es compon sobretot dels ingredients que es troben a la mel, però en una composició que tant en l'ordre fisiològic com alimentari és molt millor. La mel és l'únic producte natural amb sucre que no produeix alcohol ni s'espatlla. 
 
Entre els  ingredients importants addicionals de Bionade s'inclouen el calci i el magnesi així com la carbonatació natural i essències de fruites orgàniques que serveixen de base per als diferents sabors que s'ofereixen. L'àcid glucònic, segons les regulacions alemanyes de seguretat alimentària, es classifica com a aliment. Doncs és un àcid orgànic molt feble, es digereix i pesa fàcilment considerablement en la desintoxicació del cos humà. Quan està combinat amb els minerals, l'àcid glucònic forma el gluconat mineral.El gluconat mineral dels gluconates són fàcilment reabsorbits pel cos humà i no irriten l'estómac.

El gluconat té una altra qualitat molt positiva: intensifica la dolçor del sucre. La concentració del sucre amb la presència de gluconats li dóna un valor edulcorant major. Aquest fet permet utilitzar menys sucre en Bionade i que tingui el gust d'una beguda ensucrada. Menys sucre significa poques calories i un risc menor per a les càries dentals. Tampoc podem oblidar que els nens que beuen amb freqüència les begudes dolces amb gran quantitat de sucre (especialment, si ho fan amb l'estómac buit) secreten nivells més alts d'insulina a la sang. La insulina controla en última instància el nivell de l'hormona de la tensió, adrenalina. Avui se sap que les begudes ensucrades és una de les causes de la creixent hiperactivitat en molts nens. Les begudes amb un contingut baix del sucre són també avantatjoses per als atletes ja  que permeten un increment gradual dels nivells de sucre en sang i d'un menor nivell de la secreció de la insulina. Un nivell de sucre en sang constant durant l'esforç esportiu. Bionade té un contingut del sucre del 4% i és per tant isotònic respecte al contingut de carbohidrats de la sang. 

Les varietats que podem trobar són: Saüc, litxi, gingebre / taronja i herbes.
  

La família va començar a oferir el seu refresc natural a les cantines i centres esportius, sanatoris i gimnasos dels voltants, segons detalla Peter Kowalsky, fillastre de Leipold i avui gerent de l'empresa Bionade SRL. Al principi van vendre unes poques ampolles. Tampoc tenia recursos econòmics per iniciar una gran campanya publicitària. Però el curiós és que a les altres cerveseres a les que els oferia la llicència per produir la beguda li deien a Leipold que estava boig.


No obstant això, resulta que un dia, com qui no vol la cosa un creatiu d'Hamburg, ciutat plena de mitjans de comunicació, va descobrir la Bionade. Com és habitual en el món de les agències de publicitat la clau de l'èxit està en "qui identifica primer una tendència". I és clar, a partir d'aquest moment les revistes de moda i d'actualitat no van voler perdre estar a la graella de sortida. Així que en aquest relat el príncep va ser el majorista Götsche, que abasteix al 70% de la gastronomia d'Hamburg i que té bon olfacte per a les novetats. Hamburg es va convertir doncs en el port des del qual s'inicia la conquesta de Bionade per tota Alemanya.



Avui, Bionade és el refresc "de culte" que es beu en els clubs i festes platjeres de tot Alemanya. Beure Bionade és chic i està de moda. La facturació augmenta sense parar, la jove empresa no dóna gairebé abast. El 2000 va vendre 1 milió d'ampolles, el 2006 ja eren 60 milions. Bionade és el fabricant de refrescos que més ràpidament creix i com a refresc ja ocupa el tercer lloc entre les begudes sense alcohol més venudes a Alemanya. Coca Cola va voler comprar l'empresa, ara la multinacional distribueix el refresc juntament amb els seus propis productes i és un dels majors compradors. I la premsa, des de la revista "Manager Magazin" fins a la publicació especialitzada "Brewing and Beverage Industry International", no estalvia lloances quan es refereix a "la beguda màgica d'Alemanya".



La "beguda màgica" aviat pot transformar-se en estrella mundial. La recepta de l'èxit és senzilla: "Bionade. El refresc biològic amb calci i magnesi. Fet d'acord amb una recepta original per fermentació de matèries primeres naturals". Es tracta doncs d'una beguda que té bon sabor, el nom sona bé, és innovadora i gaudeix de gran acceptació entre grans i joves. A més s'ofereix en quatre gustos diferents, a qual més deliciós. El Bionade amb gust a gingebre i taronja va rebre l'octubre 2006 a París el premi Sial d'Or, una mena d'Oscar de la indústria alimentària, per tractar-se de la millor beguda sense alcohol. No serà l'últim premi ... A més ostenta el segell de qualitat de beguda biològica.


Font: http://www.terra.org/categorias/articulos/bionade-una-bebida-refrescante-natural