14/2/13

Nou col.laborador: Gourmet Garden

Tenim un nou col.laborador al blog: Gourmet Garden. Són una empresa innovadora procedent d'Australia que disposa d'una gran selecció d'herbes i espècies naturals. Les seves herbes han estat recollides, rentades, tallades i envasades de forma higiènica per a proporcionar un toc especial a qualssevol plat. Es presenten en un comòde envàs en forma de tub de 80 g. Elaborats sempre amb herbes fresques de cultiu biològic, sanes, naturals, amb antioxidants i sempre a punt de fer-les servir.
A més diposen d'una gran varietat:

Alfàbrega: la trobem molt sovint als plats italians. És l'ingredient principal de la salsa pesto i queda exquisida amb tomàquets, all i esbergínies. També combina bé amb peixos, truites, com a amaniment d'amanides, sopes i salses. Ideal per a fer olis aromàtics, adobs o vinagre d'alfàbrega.



Orenga: és perfecte per al formatge, pizzes i amanides, com la caprese per exemple.



Picada d'all i julivert: és una mescla bona per a peixos i carns a la planxa, amanides, pastes, sopes, caldos, ous i patates.

Xile: s'utilitza molt a la cuina india, mexicana i asiàtica. És molt apropiada per a plats variats com currys, estofats, sopes, entre altres.


Coriandre: és un ingredient molt apropiat per a plats forts com curryso estofats. També va perfecte per a farciments de carn d'au i de caça, així com salses, amanides o en plats de verdures. Es pot afegir a les salses de tomàquet, beixamel o fins i tot sucs de tomàquet, cremes de carrota o de carbassa.


Gingebre: s'aplica a una gran varietat de plats, tan dolços com salats. Perfecte pel curry, adobs, ètc i també li dona un toc especial al peix i al marisc, a la carn d'au, verdures, pasta, així com postres, pastissos i galetes.



Anet: Ideal per a mariscos i peixos. Acompanya també formatges, ous, salses o es pot afegir també a alguna vinagreta per amanir.

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure'n algunes receptes i propietats de les espècies.

Aquí tenim el lot que ens van enviar, amb nevereta inclosa :)
I ben aviat en farem una pluja de receptes!!!!!!!!!!!!



Avui: Macarrons de la mama

Avui dijous, un bon dia de la setmana perquè demà ja és divendres, si, por fin es viernes!!!!!
I avui un dels meus plats preferits, els macarrons. M'encanta com els fa la meva mare, amb bistec picat de vedella, una carn ben magre, i sofregit de tomàquet i ceba.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pot de tomàquet al natural
  • 1 paquet de mig kilo de macarrons
  • mig kilo de bistec picat de vedella
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • força oli d'oliva verge extra
  • 1 raig de llet semidesnatada
  • 1 rajolí de vi negre
  • sal i pebre
  • 1 cullerada de postres de sucre

Elaboració:

Agafem una cassola ben gran i hi posem l'oli a escalfar. Quan sigui ben calent hi tirem la carn picada de vedella i la coem fins que sigui ben rossa. Aleshores hi tirem la ceba trossejada. Quan agafi bon color hi evoquem el pot de tomàquet i tapem que no esquitxi. Hi afegim un rajolí de vi negre. Una vegada tenim el tomàquet cuit, hi afegim un xic de sucre, sal i un raig de llet per amorosir.
Per altra banda, bullim els macarrons tal com indica el paquet. Colem i els barregem amb el sofregit de ceba i carn picada anterior. Hi espolsem un xic de pebre i una generosa quantitat de formatge.
Jo he fet servir formatge emmental, que és dolçet però, hi combina molt bé i es desfà perfectament.
Surten uns macarrons casolans bonissims i amb força carn.

Bon profit, que a mi ja me n'ha fet ;)



Un postre pel dia dels enamorats...

Gràcies a bombons Cudié avui hem tingut un Sant Valentí de luxe. Hem pogut tastar els seus romàntics bombons. Són uns bombons amb un pètal de rosa a dins i de xocolata blanca o negre. Una xocolata bona i una presentació excel.lent, perfectes per un dia com avui o qualssevol altre dia. Sempre va bé un petit pecat de xocolata :)

Ja veieu quina bona pinta fan!


Tornem al Calid Café

Dissabte passat vam anar a menjar fora, invitats pels meus pares mitjançant un whatsapp, al Calid Café.
La veritat és que el nom si escau, és un lloc acollidor on fan una cuina de casa però amb els seus tocs originals. Fan un menú de diari i un de dissabtes un xic més car, però la relació qualitat preu és excel·lent.

Aquell dia en el menú hi havia:

Primers:
  • Escarxofes confitades amb oli d'alfàbrega
  • Canelons de l'àvia
  • Amanida de formatge de cabra
Segons:
  • Rodó de xai farcit
  • Calamars a la planxa
  • Entrecot a la planxa 

Ja veieu que no hi ha molta varietat, però el que hi ha val la pena

Jo vaig optar per les escarxofes. Un plat excel·lent, em van dur els cors de l'escarxofa ben tendres sobre un llit de ceba cuita picada en brunoise, ben amanides amb l'oli aromatitzat amb alfàbrega i acompanyades d'enciam iceberg. Un plat deliciós.

 El meu pare va optar per l'amanida, molt maca, amb el seu formatge de cabra a la planxa i els fruits secs i ben amanida amb una vinagreta.


Ma mare i en Ramon van menjar canelons. També feien bona pinta.


De segons, a part del meu pare que va demanar entrecot, tots tres vam coincidir amb el xai. Mai l'havia provat farcit i cal dir que era una joia. Un tall ben melós i el farciment molt gustós, acompanyat de les seves patates, que són riquissimes. Sembla estrany com en poden arribar a ser de bones unes simples patates. La forma, la cocció, senzillament perfectes.


I ja per acabar el bon dinar que vam fer, no podia ser menys, un tiramisú de la casa. Un plaer pel paladar. Suau, amb el melindro de base ben mullat amb el cafè i amb una capa suau i cremosa de mascarpone amb cacau al cim. Me n'hagués pogut menjar dos o tres


Els meus pares van optar pel pastís de poma al seu estil. Una bona tria, ja que la presentació és bonissima, en un got, amb una base de poma cuita, un tros de pasta de full caramelitzat, una bola de gelat de vainilla i nata. Un vici per aquells que els hi agradi la poma cuita.


I amb els cafès, per acabar de rematar, unes galetes artesanes, detall de la casa, que crec que eren a base de coco i xocolata. Una espècie de cookie però que pel meu gust era més bona, no resultava tan seca com acostuma a ser.

En fi per repetir...

Crema de carbassó amb fils cruixents de pernil salat

Avui fem una senzilla, sana i bonissima crema de carbassó. És una bona manera de menjar verdura d'una forma molt agradable, perquè la veritat és que queda una crema deliciosa. A més nosaltres hi vam afegir uns fils de pernil salat gentilesa d'Espuña, que col.labora al nostre blog.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carbassons verds, poden ser clars, que tenen un gust més fi o foscos, de gust més intens. Nosaltres vam optar pels clars en aquesta ocasió
  • 1 manat de porros
  • 2 formatges d'aquells de triangle
  • 1 pastilla de brou, per anar més ràpid, si en teniu de casolà encara millor
  • sal
  • 1 litre d'aigua aproximadament
  • 1 branca d'api
  • 1 paquet de fils de pernil salat Espuña


Elaboració:

Primer rentem els carbassons i els tallem a rodelles. Fem el mateix amb els porros. Ho posem tot a bullir en una olla, afegint la branca d'api i la pastilla de brou. Ho cobrim tot amb aigua i ho deixem bullir una mitja hora. Una vegada bullit, hi afegim els triangles de formatge, traiem la branca d'api i ho triturem tot amb el turmix fins que quedi ben fi, també es pot colar, en cas que el porro faci fil.
Si ens agrada més líquid s'hi pot afegir més aigua, a gust de consumidor.
Per altra banda, agafem una paella i hi fregim els fils de pernil salat per a fer-los cruixents i els posem al mig de la crema amb l'oli que ha deixat anar de fregir-los al voltant.


La veritat és que és un plat bo que millora moltissim amb el pernil, el fa un plat amb més glamour. Veieu com queda:

De segon vam menjar un enfilat de croquetes, vam fer uan selecció de tres varietats, de formatge blau, de boletus i de pernil ibèric. Van ser bones.






Arrós a la cubana

Molts dilluns, el dinar que fem a casa dels meus pares és arrós a la cubana. Ja que els dilluns són dies més llejos i pesats, perquè encara ens queda tota la setmana de feina :), ho mitiguem amb un menjar que ens agrada.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 tasses ben plenes d'arrós
  • 250 g. de bistec picat de vedella
  • 1 pot de tomàquet al natural
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 4 ous 

Elaboració:

Es posa el tomàquet a fregir amb un rajolí d'oli d'oliva. Es deixa que es vagi reduint a foc lent.
Paral.lelament posem a bullir l'arrós amb força aigua i un grapat de sal.
Quan el tomàquet estigui mig fet, hi afegim la carn picada i ho salpebrem bé.
En una altra paella anem fregint els ous, deixant-los el rovell cru perquè posteriorment s'escampi pel plat d'arrós :) Queda molt bo tot barrejat, l'ou, la carn i l'arrós, nyam.
Una vegada l'arrós bullit, el colem i muntem el plat. Primer posem l'arrós al centre, fem una corona de carn picada amb tomàquet a tot el voltant i al cim hi posem l'ou ferrat. I ja ho tindríem!
Bon profit ;)


Acompanyem el plat amb una bona amanida, feta amb enciam iceberg, tomàquet raff i ceba tendra, d'aquelles tan dolces. Amanit amb un oli d'oliva que vam comprar a la Fira de l'oli d'Espolla, que és una delícia. Un oli intens i bo bo.

 

8/2/13

Nou col.laborador: Quesos Vega Sotuelamos

Tenim un nou col.laborador al blog: Quesos Vega Sotuelamos. Ens fa especial il.lusió tenir-lo amb nosaltres i així poder provar els seus formatges.

Són una empresa que es dedica a l'elaboració de formatges, sent la seva especialitat el formatge manxec. La seva denominació prové de la regió de La Manxa i s'obté a partir de la llet de les ovelles de raça manxega, amb una alimentació de vegetació molt rústica i característica del seu clima aspre. Els intents per elaborar el formatge manxec fora del nostre país no ha tingut èxit, ja que ha estat impossible imitar els factors climàtics i d'alimentació més enllà dels límits territorials de La Manxa. Depenent de la seva curació el formatge manxec es classifica en:

Formatge manxec semicurat
Formatge manxec curat
Formatge manxec anyell

A part d'aquests formatges manxecs a base d'ovella, també n'elaboren de cabra i ovella. Si en voleu veure tota l'extensa gamma, visiteu la seva pàgina web.

Nosaltres tindrem el privilegi de provar-ne cinc, concretament:

Formatge d'ovella tendre
Formatge d'ovella semicurat
Formatge d'ovella curat
Formatge d'ovella al romaní
Formatge d'ovella Gran Reserva

 La veritat és que tenim unes ganes ja de provar-los tots. Aviat en farem unes quantes receptes per tal de poder apreciar-ne tot el sabor.
Estigueu ben atents, especialment si sou formatgers :)

7/2/13

Espaguetis amb formatge blau i nous

Ens encanta la pasta, de tota manera i amb tot tipus de salses. Avui n'elaborarem una amb formatge, un dels nostres ingredients preferits i el combinarem amb unes nous de Califòrnia bonissimes. Anem a veure'n la recepta, és fàcil, ràpida i molt senzilla.

Ingredients per a dues persones:

250 g. d'espaguetis
30 grams de nous de Califòrnia
crema de formatge blau
sal
pebre negre
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer posem la pasta a bullir amb força quantitat d'aigua. Quan arrenqui el bull hi tirem els espaguetis i un xic de sal. Hi tirem la sal quan ja bulli perquè així l'aigua agafa el punt d'ebullició abans. Deixem bullir durant uns 15 minuts, fins que estiguin al dente.
 

Paral.lelament agafem les nous i les esmicolem un xic. Les passem per la paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Tot seguit hi tirem la salsa de formatge blau i barregem.

 
Una vegada tenim els espaguetis bullits, els colem i els afegim a la paella on tenim la salsa. Hi posem pebre al nostre gust i a ho tindríem!
Bon profit!