20/2/13

Hamburguesa amb nucli de formatge d'ovella tendre Vega Sotuelamos

Avui hem fet un dinar diferent, senzill però bo :)
Hem comprat quatre hamburgueses de cavall, que te les fan al moment, et piquen un tros de carn de cavall ben magre, t'hi fan la forma i te la posen entre els plàstics, que no s'enganxi.
I gràcies als formatges que ens van enviar l'empresa Vega Sotuelamos hem decidit fer-nos dues hamburgueses amb un nucli del seu formatge, en aquest cas em fet servir el tendre. Anem a veure'n el procés:

Ingredients per a 2 persones:

4 hamburgueses de cavall, 2 per cap
2 talls generosos de formatge tendra d'ovella Vega Sotuelamos
pebre
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Agafem una hamburguesa de cavall i hi posem pebre i un bon tall de formatge, hi posem l'altra hamburguesa al cim, també amb un xic de pebre i ajuntem els costats d'una hamburguesa i altra perquè quedin ben unides. Hi posem un dels plàstics que portava per poder coure-la bé.

Posem un rajolí d'oli d'oliva a la planxa i quan aquest sigui ben calent i posem les hamburgueses. Les anem girant que es vagin coent bé de dins, ja que són força gruixudes i l'escalfor a d'arribar bé a dins l'hamburguesa per tal que es desfaci tot el formatge de dins.

Quan ens sembla que ja les tenim rossetes de fora però amb un toc més vermellós per dins , apaguem el foc i servim acompanyant-les amb un xips de iuca especiats. Uns xips ecològics de l'India que tenen un sabor pronunciat amb un lleuger toc picant. M'han agradat!



 
La veritat és que l'hamburguesa queda deliciosa amb tot el formatge desfet al seu interior. Bonissima gràcies al toc d'aquest formatge tan gustós.



Risotto d'amanida d'algues

Avui he dinat un risotto de tres tipus diferents d'algues que em van enviar l'empresa Porto Muiños, concretament una amanida de mar, que portava espaguetis de mar, enciam de mar i wakame. Anem a veure'n el procés:

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 tasses d'arrós Dacsa 
  • 1 pastilla de brou de verdures
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 paquet d'amanida de mar Porto Muiños 
  • unes làmines de formatge de barra per fondre
 Elaboració:  

Posem aigua en una tassa i hi posem una pastilla de brou desfeta a escalfar.

Agafem una paella i hi posem un raig d'oli d'oliva que cobreixi el fons. Quan estigui ben calent hi afegim l'arrós i el brou. Anem remenant que l'arrós vagi absorbint el brou i traient el midó.
Per altra costat, obrim el paquet d'algues, les posem al colador i les rentem varies vegades per treure'n l'excés de sal. Les tallem petites amb les tisores i les tirem a la paella on tenim l'arrós i el brou.

Anem remenant fins que el brou ja estigui absorbit. Finalment tallem unes làmines de formatge i el posem a la paella.


Aniversari mama

Diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la meva mare. En realitat va fer anys el divendres dia 15 de febrer però ens vam reunir tots el diumenge per dinar i donar els regals.
Un dinar bo, que va consistir en:

-  Patates xips del xurrer: són bonissimes, fetes artesanalment, bombades i amb aquella doble capa que fan com una espècie de bombolla. Ni punt de comparació amb les de bossa :)


- Formatge d'ovella al romaní: deliciós també, fi i delicat de la llet d'ovella i amb el toc de romaní, un vici



- Algunes rodelles de xoriç i fuet


- Olives farcides d'anxova


- Unes quantes llesques de pa fet amb farina de Girona


- Cloïsses: correctes


- Cons 3D: això ja no em va tant ;)

    

- Ous farcits, fets per la meva mare, al pròxim post us mostro la recepta


- Canelons artesans de la carnisseria del barri. Els fa la mare del carnisser i li queden molt bons. La carn està molt ben rostideta, aquest cop li mancava un xic de beixamel, però amb el formatge Edam que hi va posar la meva mare per gratinar estaven bonissims també.


I de postres gelat d'avellana, xocolata i bombó. Molt ben aconseguit. Una capa cruixent de xocolata amb llet per fora i trossets d'avellana i a dins, una capa de nata, avellanes, bombó i un xic de bescuit de xocolata. Una mescla realment bona. Un gelat fi per als més xocolaters.


I com a colofó final, un biberó, un cafè Nexpresso amb un bon raig de llet condensada.

  
En fi un gran dinar amb bona companyia i uns regals que van ser ....

19/2/13

Ous farcits

Un entrant que sol agradar a tothom i que resulta un plat bufó són els ous farcits. Es poden fer de moltes maneres, però a l'hivern solen venir més de gust calents, així que ma mare els fa gratinats al forn amb formatge d'untar i tonyina, una versió lleugera però bona!

Ingredients per a 12 ous:

12 ous de pagès
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 terrina gran de formatge d'untar
formatge ratllat Edam, o qualssevol que es fongui bé

Elaboració:

Bullim els ous. Una vegada cuits, els passem per aigua per refredar-los i els pelem. Els partim per la meitat longitudinalment i extraiem el rovell.
Per altra banda, obrim les llaunes de tonyina, la desmenussem i l'evoquem en un plat amb la crema de formatge. Ho barregem tot i hi afegim els rovells de l'ou esmicolats. Barregem i ja podem farcir les meitats dels ous. Hi posem una bona capa de formatge ratllat al cim de cada ou. Escalfem el forn en mode gratinar i enfornem els ous fins que el formatge quedi ben desfet. I ja ho tindríem!




I els regals van ser...

Un mp3 aquàtic que ella ja volia per nedar amb música i un croissant gegant. A la fleca on anem cada dia a buscar el pa fan per encàrrec croissants, donuts, ensaïmades, la pasta que vulguis gegant. Algun dia mentre comprem el pa ja veiem alguna peça d'aquestes tan grans fan goig de veure :) Així que vam decidir fer-li una sorpresa amb un croissant farcit de xocolata i amb les puntes també banyades de xocolata. Fa una pinta...






Una senyora napolitana

Dissabte passat, abans del dinar al restaurant val decidir passar el matí al Pertús. Passejant pels supermercats més que res, que ens recorden a Andorra. Plens de xocolata, envasos grans, licors també grans...
Nosaltres vam comprar un paquet de núvols molt bé de preu i ens vam resistir a comprar altres xocolatins que la veritat, estaven més barats. Però el que ja no vam poder evitar va ser comprar en una fleca de l'entrada d'un supermercat unes napolitanes farcides de xocolata i banyades també d'una capa de xocolata amb trossets d'avellana al cim. Una super dosis de xocolata. Feien una pinta que et cridaven :)
Mireu-ho sinó:

 

18/2/13

Can Tenlí

Dissabte al migdia vam anar a dinar en un restaurant a Maçanet de Cabrenys, em va tocar en un concurs del facebook i la veritat és que en vaig quedar molt contenta, a Can Tenlí. Ja quan em va tocar vaig pensar que el meu home disfrutaría molt ja que sortejaven una degustació de civet de senglar per a dues persones. La pega és que a mi aquest plat no m'agrada però al comentar-lis em van preguntar si m'agradava el bacallà i vaig dir, oi tant, m'encanta! Així que vaig tenir el gust de poder provar el seu plat estrella que és el bacallà Can Tenlí.
Anem a veure com va anar el dinar.
 
- De primer en van oferir una ampolla de vi negre, aigua i pa.

- Tot seguit una amanida de la casa amb un assortiment d'embotit. Unes botifarres excel.lents, fetes per ells. La de fetge bonissima.

 

- Després el civet de senglar, segons el meu home, fantàstic. A ell li encanta aquest plat i en va tenir una ració molt generosa. Acompanyat de patates estil Can Tenlí. Un plat ben complert. No és per quedar-te amb gana.


- I jo vaig poder degustar el bacallà. Un bon tros de llom de bacallà al forn amb salsa de tomàquet natural i molt ben acompanyat de les seves patates tallades a la panadera delicioses. Ja ho havia comentat abans, que sembla estrany com unes simples patates es poden convertir en un menjar tan bo :) No m'estranya gens que aquest sigui el plat estrella de la casa. Em va agradar moltissim!!!!!!!!!!!


I ja per finalitzar un bon àpat, com sempre, no poden faltar uns bons postres artesans. En aquest cas una coca de poma casolana i una bona crema catalana ben cremada ;)



I per rematar un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina, no fos cas...
Cal dir que aquest cafè era molt bo també, no l'havia provat mai aquesta casa i em va agradar. I amb el detall de la bola de xocolata amb el gra de cafè, encara millor!

Gràcies per tot!!