8/9/12

Xocolates Torras

La xocolata, aquest aliment tan dolç, apetitós i reconfortant és precisament el que provarem gràcies a un magnífic lot de xocolates que ens ha enviat l'empresa de Xocolates Torras.
De fet la tenim aprop de casa nostra, a un poble no massa lluny,concretament a Cornellà de Terri. Un dia d'aquests hi anirem a fer una visita, que ja fa temps que en tenim ganes.

Fundada en 1890, Xocolates Torras és una de les més antigues empreses xocolateres del país. Amb unes instal•lacions de 5.000 m2 i una plantilla mitjana de 30 persones, Xocolates Torras és visitada cada any per més de 20.000 persones que tenen així l’oportunitat de conèixer en viu el procés de fabricació de les seves xocolates.

Una xocolata interessant des del punt de vista dietètic és la que elaboren sense sucre. 
Xocolates Torras va ser pionera a Espanya a comercialitzar una gamma de derivats del cacau “sense sucre”; un acord de col•laboració tecnològica amb una empresa belga els va permetre desenvolupar conjuntament unes fórmules i processos de fabricació que, fins avui, segueixen sorprenent als consumidors pel seu exquisit sabor.

Nosaltres tindrem el plaer de degustar algunes de les seves varietats:

- Cobertura fondant d'un 70% de cacau de 300g

- Xocolata a la tassa

- Xocolata negre sense sucre amb avellanes

- Xocolata negre amb fruites del bosc

- Xocolata negre sense sucre amb taronja

- Xocolata blanca sense sucre amb kiwi

- Xocolata blanca sense sucre amb maduixa

- Xocolata per fondre sense sucre

Totes aquestes xocolates sense sucre estan edulcorades amb stevia, una planta natural amb un gran poder edulcorant.




M'ha tocat el sorteig de...

"Cocina para solteros" sortejava entre tots els que ens apuntéssim una gelatera Silvercrest. I vaig tenir molta sort que em toqués! I amb el número 13, perquè després diguin que és el de la mala sort.
Ara a buscar receptes a blocs amics per fer gelats, si algú me'l vol suggerir alguna ;)







Acústica i Fira Menjars del Món III

Avui toca cuina argentina i brasilenya.


A l'argentí, com no, un plat de carn que ells tan bé i lentament van cuinant en el seu "asado", un vacío. El vacío és el tall situau a la regió lateral del quart darrera del cap de la vedella, entre les costelles falses i els buits dels malucs. Es tracta d'una carn fibrosa i sucosa, que es rosteix a la graella i se li deixa una membrana que la recobreix. Aquesta carn al rostir-la a foc lent es va estovant quedant tendra i bona.


I al brasiler ens vam demanar una coxihna i una empanada. Bonissim tot!

- La coxinha és un aperitiu típic de la cuina brasilera i també de la cuina portuguesa elaborat amb pit de pollastre desmmenussat i embolicat en una massa, que després s'empana i es fregeix. Tenen un aspecte similar al de les croquetes, de vegades se'ls dóna forma de cuixa de gallina. Se solen servir freqüentment amb salsa picant. El nom coxinha significa literalment "cuixa" i fa referència a la forma i contingut de l'aliment. 
És cruixent per fora i amb tot el farciment del pollastre desmenussat a dins amb un xic de salsa de tomàquet que combina molt bé. La massa de fora és a base d'aigua, farina, llet, mantega, brou de pollastre i sal.

- L'empanada també era bona, feta amb pasta més tova (com una mena de pasta choux) per fora i amb un farciment de tonyina i ou dur picat i un toc de tomàquet en salsa. Bona, però prefereixo les que són més cruixents.


Sabeu que les empanades es poden trobar per tot el món? Llocs com Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Amèrica Central, les Illes Del Carib, Hawaii, Les Filipines, etc. Cada tipus està farcit amb ingredients únics de la zona. Sovint es troben empanades farcides amb carn picada o moniatos o fruites o panses, etc.

Acústica i Fira Menjars del Món II

Avui hem decidit provar la cuina equatoriana, tot ens ho hem agafat d'allà. Un "hornado de cerdo con tamarindo", un "muchin de iuca"i "pa de iuca".

La gastronomia equatoriana és diversa, variant aquesta en funció de l'altitud i associada a les condicions agroculturals. Són diverses regions les que componen el país: la costa, els andes, l'amazònia i l'insular. Això fa que la seva gastronomia sigui molt variada ja que cada zona adopta els seus costums i tradicions. La cuina equatoriana, a més, està fortament influïda al llarg de la seva història pels pobles que van conquistar el seu territori, inques i espanyols.El porc, el pollastre, la carn i el cuy són populars a les regions muntanyoses i són servits amb una varietat de menjars rics en carbohidrats, especialment arròs, blat de moro i papas (patates per nosaltres). Un dinar popular a la serra és el hornado que consisteix en un plat de papas servit amb porc rostit. Alguns exemples de la cuina equatoriana en general inclouen els patacones, guatita, cassola de peix, brou de salsitxa, etc. Una gran varietat de fruites fresques també hi són presents, particularment en latituds menors, inclouen granadilla, naranjilla, tomàquet d'arbre, alguns tipus de bananes, entre d'altres.


Anem a veure els plats que vam demanar:

- L'hornado de cerdo con tamarindo: es tracta d'un plat de carn de porc tallat a làmines fines, molt ben cuinat i amb un gust mot potent donat tant per la quantitat d'espècies que hi posen com pel tamarindo, que li confereix un gust especial. Ens vam acompanyar el plat amb iuca fregida i plàtan mascle fregit, boníssim tot plegat!



- El muchin de iuca: són típics de Guayaquil i són una espècies de tortita de iuca farcida de formatge a l'interior, en aquest cas mozzarella. És bo i cruixent per fora amb tot el formatge que es desfà al seu interior. Cal provar-lo!


- Pa de iuca: és com el pa tradicional, però elaborat amb farina de iuca (també anomenada mandioca). Està bé per provar-lo, però personalment prefereixo el nostre :)



6/9/12

Acústica i Fira Menjars del Món I

Com cada finals d'agost ha arribat el festival de l'Acústica i amb ell la Fira de Menjars del Món. Cal dir que aquesta complementa molt bé amb els concerts que fan arreu de la ciutat.
Aquest any hi hem anat tres vegades a provar els diferents menjars.
Aquí us deixo amb un entrepà de falafel, una galeta bretona i dos postres de la parada de brasil.

- L'entrepà de falafel el vam comprar a la cuina Sudanesa. Es tractava d'un pa de pita petitó, farcit d'enciam i tomàquet  i tres falafels amb una mica de salsa de iogurt i picant.. El falafel és una croqueta de cigrons especiada que porta all, pa ratllat, julivert i les diferents espècies que són el coriandre, el comí, el pebre i la sal. Queda cruixent i bona, amb el gust particular del comí, que potser és el que menys m'agrada.


El falafel és un plat tradicional de la cuina de Mig Orient, es desconeix el seu origen, alguns diuen que va ser a l'India, altres que van ser els antics egipcis. Curiosament la paraula falafel ve de la paraula àrab filfil, que significa pebre.

- La galetta ens la van fer a la Creperie Bretonne i vam triar una Fromagere, que portava formatge de cabra, emmental i roquefort. Era bonissima, feta amn farina de sarraí una massa molt fina i cruixent. Són galettes provinents dela bretanya francesa.


- I com a postres, ens vam partir dos pastissos de la parada brasilenya. Amdós de coca de xocolata com a base però un portava lacasitos per decorar i l'altra, molt més bo, amb nous a dins la massa i iogurt de maduixa i trossets de merenga també com a decoració. No estaven malament, però no mataven, no els repetiria vaja.







Cudié

M'agrada moltissim la xocolata. I ara tindrem l'oportunitat de provar productes elaborats amb xocolata així com bombons gràcies al magnífic lot de productes selectes que ens ha enviat l'empresa Cudié.


L'empresa Cudié és una empresa familiar amb més de 50 anys d'existència i totalment consolidada gràcies a la seva filosofia de treball.
Elabora una gran diversitat de productes, nosaltres tindrem el gust de provar-ne uns quants:

- Les mini catànies: temptacions de trossets d'ametlla en pols caramelitzada i banyades amb praliné i cacau en pols

- Catànies: una ametlla marcona torrada i caramelitzada, recoberta amb el seu praliné secret de fruits secs i decorada amb original cacau en pols, sens dubte és la creació més representativa de l'esperit Cudié. Una combinació perfecte entre xocolata i mediterrani.

- kakawa 17: pensat per als xocolaters més exigents, aquesta especialitat Cudié és el resultat d'una impactant combinació d'ametlles i avellanes caramelitzades amb les millors cobertures al 70% de cacau.

- kakawa 47: és com el kakawa però amb cafè

- Bombons: una caixa de bombons exquisits que de ben segur que faran les nostres delícies

Doncs res, moltes gràcies a Cudié, estem ansiosos de provar els seus productes!

Ja us anirem mostrant els diferents productes amb varis posts :)




Per 3a vegada al Foster's

Aquest dissabte passat vam anar al Foster's, altra vegada. Ens va agradar anar-hi el passat dissabte i ens vam quedar amb les ganes de provar una altra de les seves hamburgueses. És que fan una pinta els seus plats. Te'ls posen a la carta en foto i estan tan ben presentats, i això si, igual els veus igual te'ls serveixen. No solen enganyar amb la foto.
Vam demanar per beure kas llimona i coca-cola, amb el refilled inclós. Que bé, m'agrada això de poder beure totes les vegades que vulguis!

I per menjar l'hamburguesa amb bacon, ceba fregida, ou i salsa barbacoa. Era molt bona, l'ou ben fregit i rodonet, amb el rovell ben centrat, bacon cruixent, l'hamburguesa al punt i la salsa barbacoa. No n'hi havia massa, però estava bona.

I de postres l'Oreo Cookie Sundae, és el millor postres que tenen ple meu gust. I aquesta vegada me'n vaig demanar un de sencer per mi, ja que la primera vegada ens el vam partir amb un altre de xocolata.


La veritat és que el personal d'aquest centre és molt atent. Està pendent de quan comences a menjar l'hamburguesa per si te l'han de passar més. També tenen en compte que si se t'acaba la beguda, te'n porten una altra. A més, després de dinar ens van regalar una estora pel ratolí de l'ordinador molt xuli, s'hi pot posar una foto a dins, és un bon detall.

Aquest dissabte repetirem!!!!!!!!!!!! :)

Casual fruit

Que bé, quina il.lusió! L'empresa Casual Fruit ha col.laborat en el meu blog i ha tingut la gentilesa d'enviar-me unes quantes mostres dels seus productes. Anem a conèixe'ls un xic:
Casual Fruit apareix per donar solució a una demanda latent: menjar sa entre hores i fora de casa.
Permet disfrutar del plaer de la fruita amb tan sols obrir una bossa: sense necessitat de pelar-la, sense restes i sense embrotar-se les mans.

Casual Fruit es presenta amb l'objectiu d'oferir una alterantiva verdaderament saludable en el sector dels snacs.
Casual Fruit es fonamenta en tres idees:

- Programa "5 al dia"- És un producte saludable ja que equival a 1 de les 5 fruites que, segons la OMS; s'han de prendre cada dia.

- La qualitat- És un producte d'alta qualitat, tant per l'origen dels seus ingredients com pel seu procés d'elaboració.

- El sabor i la textura "crunchy"- Aquesta proposta innovadora combina els beneficis de la fruita fresca i el blat, que permet aconseguir l'efecte cruixent, tan desitjat en els snacs tradicionals.

La gama es presenta en tres sabors, elaborats amb una recepta exclusiva a partir de poma verda, pinya i fruits vermells, i ingredients completament procedents del blat. El resultat és un producte únic, saborós d'alta qualitat i cruixent.


Com a innovació, Casual Fruit utilitza la tècnica de la liofilització per a garantitzar la total conservació dels nutrients de la fruita fresca.

La liofilització és un procés que extreu l¡aigua per sublimació, a base de combinar altes pressions i baixes temperatures. Durant aquest procés, s'elimina l'aigua que passa d'estat sòlid a gasós, sense passar per l'estat líquid.

Així, a diferència de la fruita deshidratada, la liofilització preserva l¡estructura molecular de la fruita garantitzant la seva total assimilació per l'organisme.

Aquests tecnologia, a més, permet obtenir una textura cruixent i un sabor deliciós sense la necessitat d'olis, sucres afegits, gluten o conservants de cap tipus.