4/6/14

Berenar al Mes Cub














Que diferent fer un Instagram un dijous a la tarda. Semblava festa, una bona manera d'apropar-se al cap de setmana i fer-se més curta la setmana :)

Sobretot tinguen en compte el berenar que ens va oferir el Mes Cub, dues taules a la seva terrassa:

- Amb plates d'entrepans variats: de pernil dolç, pernil salat, botifarra, llonganissa i formatge. Fets amb un pa molt cruixent i bo.


- Sucs naturals recent fets per ells: de taronja i una barrejat amb taronja, maduixa i síndria. Molt refrescant i adient pel bon dia que ens va fer. A més combinava bé :)


- Xuixos de Girona: no podia ser menys, uns xuixos excel-lents, una crema fina de farciment i una massa cruixent i molt ben fregida.


- També hi havia ratafia que per acompanyar el dolç va bé, tot i que amb la calor...


Vam passar una bona tarda, passejant pels racons preciosos que té Girona, els seus jardins màgics, és una cuitat amb encant.

Bròquil amb tonyina

Una recepta que jo personalment trobo molt bona quan et sobra bròquil, ja sigui del blanc o verd, és saltejar-lo amb tonyina. Senzill, sa i boníssim!!!!!!!!!!

Ingredients:

Bròquil sobrant
Una llauna de tonyina amb oli d'oliva verge extra
Oli de la tonyina

Elaboració:

Agafem una paella hi tirem l'oli de la tonyina i hi fregim el bròquil. L'anem fent pels dos costats i hi tirem la tonyina.
El coem en forma de truita, volta i volta, fins que ens quedi rosset. I ja ho tindríem, una espècie de truita de bròquil ben aixafat amb la patata i la tonyina. És que no sembla ni bròquil, ni de gust ni d'aspecte casi :)


Festa de la Llana i Casament a pagès a Ripoll


Aquesta festa sempre l'havia sentit a dir però mai hi havíem anat. En aquesta Festa de la Llana l'ovella ripollesa hi té un paper molt destacat, les esquilen, carden la llana, entre altres.


També s'hi fa el Casament a pagès, que enguany era de debò, els nuvis eren reals. Es fa un recorregut seguint tota una comitiva, anant des de la plaça fins al balcó de la núvia per després acompanyar-los a l'Esglèsia. El millor de tot és però que, després del casament, els ja recent casats fan un ball i reparteixen coca i llonganissa per tothom. Una llonganissa deliciosa, de les més bones que he provat mai. Són generosos amb la coca, reparteixen talls quadrats força grans de coca de sucre anisada, fins que s'acaba, igual que la llonganissa.


Nosaltres hi vam fer una trobada instagramera, començant amb un esmorzar de pagès, que va consistir en una torrada de pa rodó amb oli i una botifarra a la planxa, llangonisseta com en diuen ells.


Espai del peix a Palamós


 Fa un parell de caps de setmana vam visitar la Fira del Vaixell a Palamós.


Vam esmorzar a l'espai del Peix, un esmorzar servit per alumnes de l'escola d'hostaleria, amb una oferta excel-lent.


- Triangles de formatge curat, boníssim


- Seitons


- Llesquetes de pa amb tomàquet


- Llesques de tapenade, crec, semblava una mescla d'anxova triturada i oliva negre amb un xic de maionesa per decorar al cim


- Coca deliciosa, excel-lent massa i textura flonja


- Sucs, vi i cafè amb llet

I després ja vam anar a visitar i xafardejar alguns dels vaixells per dins, alguns molt antics.

Aprofitant la caloreta del dia, massa i tot, vam fer un gelat ja que havíem esmorzat força i vam continuar amb les activitats que oferien a la fira.

Precisament a l'Espai del Peix feien una demostració de cuina, fent dues receptes amb peix:

- Un saltejat de canana amb escarxofa

La ració que vam tastar :)




- Congre amb pèsols

La ració que vam provar
No sé amb quin dels dos plats em quedaria, ja que els vam poder tastar un xic i tots dos eren molt bons. Unes receptes ràpides de fer i bastant senzilles amb peixos potser menys apreciats al mercat. Tot i que no per això menys bons sempre i quan se sàpiguen cuinar bé, com va ser el cas.

I després un passeig amb barca pesquera, i seguim amb la cuina. En aquesta ocasió feien al passeig un concurs de cuina fent servir la canana com a protagonista. Els pescadors feien cada un una versió diferent i aleshores un jurat havia de valorar el seu plat.

Nosaltres els vam provar tots menys un, però justament el que més ens va agradar és el que va guanyar i a més, és el que en vaig veure més el procés d'elaboració. Aquí us deixo les fotos:


15/5/14

Restaurant Mas el Siubès

Diumenge passat vam fer una ruta cap a l'Ermita de Rocacorba. Una passejada d'uns 18 km al llarg del matí.
Sabent que després, però, ens esperava un bon dinar. Vam anar cap a les Planes d'Hostoles, al Mas el Siubès, on ja teníem taula reservada pel grup de nou que erem.

Un noi de les terres de l'Ebre ja ens va acompanyar en un menjador privat preciós, sobretot per les vistes que hi ha. Mireu les fotos:


El lloc és molt agradable, disposa de varis menjadors amb terrassa. Tots són molt acollidors i el personal és amable.

El restaurant té un menú de 18 euros amb molts plats per triar. Alguns d'ells són amb suplement de 5 o 8 euros, en funció del plat.


Per començar et porten un platet amb ametlles torrades per ells i un toc de sal, molt bones, llonganissa tallada molt fina i algunes olives. Un detall de la casa.


Per beure entra vi de la casa o aigua.


Jo de primer vaig triar un carpaccio de vedella amb parmesà i pinyons amanit amb oli de tòfona del Siubès. Molt bo, bona quantitat de formatge i els pinyons petits però bons.


De segon vaig optar pel xai de la Garrotxa amb acompanyament. I tot i que m'esperava més acompanyament que un tall de patata amb escalivada al cim, aquesta va ser bona i la quantitat i qualitat del xai força generosa.


També vam tastar el seu all-i-oli ja que tenien un pa molt bo.


Pels postres un menjar blanc, que són uns postres típics del sud. Ja em van agradar però no els repetiria, massa gust de canyella pel meu gust.
Per la gran quantitat de primers i segons que hi ha, trobo que hi falten alguns postres, hi havia flam, fruita, gelat de torró amb ratafia, el menjar blanc i el coulant de xocolata, però amb suplement de 3 euros.


El meu home va demanar mató amb mel, el vaig provar i era molt bo, textura granulosa i bon gust.


Els cafès i les copes les vam fer asseguts als sofàs de la terrassa, aprofitant les vistes i descansant :)

En definitiva vam passar un bon dia, amb pluja al matí i tapat durant la caminada, però així almenys vam suar menys.

Un punt negatiu del restaurant és que d'alguns plats ja no els hi quedaven prou racions hi vam haver de canviar-ne alguns, com el xai o el menjar blanc. Tot i que relació qualitat preu és molt bona.

Esmorzem al Museu del Suro de Palafrugell


Fent honor a les paraules del tan preuat escriptor Josep Pla, nascut a Palafrugell, avui us mostro "El que hem menjat".


-Panets rodons i xapates amb pa d'olives, farcits de formatge, truita, pernil salat, fuet, pernil dolç o botifarra.


- Ensaïmades, bones de sagí, de textura flonja


- Croisantets petits de xocolata, molt bons, cruixents i amb bon farciment.


- Pastes variades de cabell d'àngel i altres amb crema i xocolata


Per beure sucs i cafè amb llet.

I ara ja comencem amb les fotos per l'Instagram de Flors i Violes a Palafrugell.

Restaurant Can Masonet

Dissabte passat vam anar a veure les coves de Serinyà, molt interessant la visita guiada que ens van fer.

I ja que estàvem per la zona vam anar a Can Masonet, un restaurant de cuina casolana situat a Pujals del Pagesos, prop de Cornellà de Terri.


Disposen de menú de diari i també de festiu a 17 euros, que és precisament el que vam agafar nosaltres.

Els plats són totalment casolans i el servei és amable.

Per beure cervesa i aigua amb gas.


De primer vam començar amb un pebrots del piquillo farcits de bacallà amb salsa de verdures.
Molt bons, la salsa excel-lent, textura bona.


De segon vam optar per galta de vedella amb salsa de ceps. La galta era feta al forn, molt ben cuita i melosa. Tallada fina, uns talls més que altres, i amb la salsa pel cim. Pel meu gust hi faltava salsa, trobar-hi aquell gust tan bo del cep, que hi mancava.


Els postres molt bons, un bescuit glacé, gelat amb xocolata calenta pel cim. Bona la xocolata i combina tan bé amb el gelat, que tenia trossos d'ametlla, molt bo.


Per acabar un tallat i ben satisfets cap al Temps de Flors de Girona.


Arrós tres delícies

Aprofitant que encara trobem pèsols al mercat prepararem un arrós tres delícies.


Ingredients per a 2 persones:

dues tasses plenes d'arrós
un quart de pèsols per esclovellar
4 talls de pernil dolç
una truita de 2 ous de pagès
sal i pebre
oli d'oliva verge extra

Preparació:

Primer de tot bullim l'arrós.
Una vegada bullim, el colem i el passem per aigua freda, per tal que ens quedi solt.
Per altra costat batem els ous amb un polsim de sal i fem una truita.
Agafem una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i hi posem l'arrós, els pèsols esclovellats, el pernil dolç i la truita tallada a dauets.
Ho saltegem tot i quan els pèsols estiguin cuits, que es fan de seguida, apaguem el foc, hi posem pebre i ja ho tindríem!
Bon profit.

Nota:

Nosaltres hem agafat aquestes tres delícies: pèsol, pernil dolç natural i truita, però s'hi poden posar els ingredients que cada un vulgui. Per amanir hi hem posat un toc de pebre però també queda bo amb un raig de salsa de soja.